Velkommen til Bustebloggen

En utpreget hverdagsblogg med små gløtt fra en hverdag som nok ikke er så festlig som mange skulle tro. Her luftes små og store tanker, det skrytes av interiør og gryende håndarbeidsferdigheter, mens hverdagsgledene står i sentrum. Det hele krydres med en stor porsjon humor, men har også små stikk av alvor. Håper du vil like deg her, og legg gjerne igjen et spor før du går.
lørdag 27. mars 2010

Velkommen inn i min stue

Så ble huset endelig rent til påske. Påskepynten er ennå ikke på plass, men det kommer, det kommer. I dag skjønner jeg riktignok hva naprapaten mente når hun sa at rengjøringen fikk vente, men det var så absolutt verdt det. Følelsen av å ha det rent og pent i hver eneste krik og krok av huset, veier opp for stive lemmer. Mannen var også flink i går når han kom hjem; han vasket vinduer og strøk gardiner, vasket gulver og ristet tepper. Siden jeg var opptatt med å vaske dass og dusj, fikk jeg desverre ikke foreviget seansen, men han var riktig så flink. Heldige meg som har en en så flink kar!

Husker dere at jeg fortalte at jeg hadde kjøpt nye gardiner forleden dag? Nå er de endelig på plass i stua mi, og det ble kjempefint! Ikke minst var det deilig å få litt lettere gardiner som slipper inn mer vårsol (typisk nok regner det i dag, men sola kommer vel tidsnok). Min kjære mamma satt nok hoderystende på en sky i går kveld, og gremmet seg over at hennes fantastiske anlegg for håndarbeide aldri ble hennes datter til gode, men jeg håper hun kan tilgi meg for min lettvinte løsning hva legge opp gardiner angår. Gardinene var nemlig litt i overkant lange når de kom opp, så løsningen ble knappenåler. Antakelig en av Guds mange gaver til menneskeheten, for hva skulle man gjort uten? En knappenål her, og en knappenål der, og vips så ser det ut som gardinenes eier er en racer på symaskin (hvertfall så lenge man kun ser på rettsiden av gardinene)!


Det er dårlig med førbilder, men etterbildet har jeg nå husket. Borden på gardinene tar godt igjen fargene i resten av stua, så det blir en helhet i det hele. I likhet med så mange andre, drømmer også jeg om et hus som er hvitt, hvitt, hvitt, men møblementet har automatisk satt en stopper for det. Hvertfall i stua. Som jeg har fortalt før, har vi jo vært så heldige å arve tippoldemors spisestue fra 1936, og selv om den hadde fått en runde med sandblåseren på 80-tallet (grrr!), så var det aldri noe alternativ å "ødelegge" den med hvitmaling. Hvem vet, om fem år kan det jo hende at jeg ønsker meg et hus som er turkis eller beige for alt jeg vet (selv om jeg tviler). Uansett, spisestuen blir liksom en naturlig base for resten av interiøret i stua, så da blir fargene der etter også. Den er litt gammeldags, men det gjør den litt personlig, syns vi. Nå er det forresten ommøblering på trappene også, men mer om det kommer siden!


Resten av dagen skal brukes til å påskepynte huset og å lære seg estisk partitiv. I kveld er det jo Earth Hour, og når vi nettopp har brukt x-antall tusen på ny TV i dag (HURRA!), så hadde det kanskje vært høflig å stenge av strømmen en liten time i kveld? Bidra litt til samfunnet, liksom? Den bærbare PC'n går jo på batteri...

Ha en strålende fin lørdag i regnværet,
og nyt den første påskehelgen!

2 kommentarer:

A K sa...

Så moro å se litt fra hjemmet deres :) og så fint det ble med de gardinene!!

Eart hour er oppskrytte greier ;) hehe, i hvertfall på en lørdag og midt i farmentida. Dessuten slår vi av lyset kl 21 og legger oss rett som det er (trøtte småbarnsforeldre) så har i grunn ikke dårlig samvittighet heller...

God påske til dere fra oss :)

Klem

Kose- grisene ♥ sa...

Det var noen nydelige gardiner! Og så fin bloggen din har blitt nå :) En fryd for øyet!
Har dere noen spesielle planer for påsken eller?
Hilse mannen din så mye fra oss, stor klem :)

Related Posts with Thumbnails