Velkommen til Bustebloggen

En utpreget hverdagsblogg med små gløtt fra en hverdag som nok ikke er så festlig som mange skulle tro. Her luftes små og store tanker, det skrytes av interiør og gryende håndarbeidsferdigheter, mens hverdagsgledene står i sentrum. Det hele krydres med en stor porsjon humor, men har også små stikk av alvor. Håper du vil like deg her, og legg gjerne igjen et spor før du går.
mandag 29. mars 2010

Jord og kometer

I anledning påsken, var vi lørdag innom Plantasjen og kjøpte noen påskeliljer. Jeg fikk også skreket til meg to potter med perleblomster; de gir jo den ultimate vårfølelsen. Jeg hadde for lengst lagt planene for hvordan blomstene skulle danderes, og en ledig time lørdag ettermiddag tok jeg med blomstene, en sekk med jord, og fire Norgesglass ut på tunet. Her skulle det plantes!


Mens jeg satt ute og plantet, kom nabogutten og hans kamerat og holdt meg med selskap. De er to herlige gutter, og hadde mye på hjertet. Når klokka dro seg mot seks og jeg forkynte at jeg måtte inn fordi jeg sulle se på Kometkameratene, datt haka ned på knærne på dem begge. "Ser du på det!?" nærmest ropte de i kor. "Ja, selv om jeg er voksen ser jeg fortsatt litt på barne-TV, og Kometkameratene er jo bare helt utrolig festlig", meddelte jeg, og mente hvert ord. Guttene sa seg for såvidt enig i dette, og begynte å diskutere en episode de hadde sett. Jeg kastet meg med i diskusjonen, og jeg tror de ble litt imponerte over at "voksne meg" til og med visste hva Kometkameratene het! "Kan du navnene på dem også?" spurte den ene med vantro. "Selvfølgelig! Vi har Kaptein Lu, Kokken, Gilli, Mook, Zook, Agent 25..."


Hvis du som leser nå sitter og tenker at denne frøkna her er litt ko-ko, så er det fullt mulig at du har rett. 23 år og "hekta" på barne-TV er kanskje litt sært, men jeg ser mest på fordi jeg syns det er koselig. Dessuten er Kometkameratene litt av den gode, gamle sorten barne-TV som var i min barndom. Ikke minst er det godt med litt uskyldig, barnlig humor i en altfor voksen verden, der alt dreier seg om religion, krig, økonomi og politikk. Det å innimellom minne seg selv på at verden ikke bare er et utrygt sted der alt og alle er farlige, er faktisk litt godt; å kunne glemme sine voksne plikter en liten halvtime, og bare kose seg med melkerull og uskyldig TV-underholdning og drømme seg tilbake til barndommen. Jeg tror det er viktig å holde litt på det gamle, gode - også det barnlige!


Men tilbake til blomstene: Jeg er utrolig god på alt fra matlaging til sying - så lenge det er i teorien. Praksis er noe ganske annet, og de fleste prosjekter ender som regel i uhørte ord og armer i kors. Jeg har kanskje noe å lære av denne karen? Ikke for det, jeg fikset jo hele arbeidsrommet selv! Uansett da, for én gangs skyld ble faktisk resultatet akkurat slik jeg hadde sett for meg, og jeg ble veldig fornøyd! Nå venter jeg bare i spenning på at knoppene spretter. Påskeliljen i stuevinduet har allerede begynt å vise seg frem for sola.


Til slutt må jeg bare vise et bilde av vår vesle Ferdinand som "luktar på blommorna". Blomsterglede smitter!

2 kommentarer:

InstatreffNorge sa...

Så koselig at du ser på barnetv vennen:) Du er alldeles ikke rar for det! Enig med deg at det er deilig å glemme alle bekymringer og voksent ansvar innimellom og bare drømme seg bort.. Tenker ofte på det nå jeg har blitt mor, hvor heldig lille tulla er som starter med helt blanke ark. Alt hun bryr seg om er mat og kos:) Men blir også litt trist når jeg tenker på at jeg ikke kan beskytte henne mot alt og alle hun skal møte i livet... man blir rar som mor skal jeg si deg;)

Håper formen din er fin og at du får en fin påske med din kjære:)

Klem

Tante T sa...

Så flotte bilder Camma...og som vanlig fint å lese,du skriver jo så gamle tante hører deg snakke:)
Er så enig med deg i blomstergleden...dog ikke barne-tv:) Jeg pyntet også litt til påske i helga...fylte urnene på trappa med påskeliljer og eføy og påskeegg i gla`pack:) Og dette så FLOTT ut helt til søndagmorgen hvor denne snøen måtte komme dalende igjen... det må da snart være tomt der oppe?
Ja ja...
nyt blomster og mann og mat og alt... også snakkes vi sikkert i påsken:)
Godklem til tøtta fra tøtte;)

Related Posts with Thumbnails