Velkommen til Bustebloggen

En utpreget hverdagsblogg med små gløtt fra en hverdag som nok ikke er så festlig som mange skulle tro. Her luftes små og store tanker, det skrytes av interiør og gryende håndarbeidsferdigheter, mens hverdagsgledene står i sentrum. Det hele krydres med en stor porsjon humor, men har også små stikk av alvor. Håper du vil like deg her, og legg gjerne igjen et spor før du går.
onsdag 31. mars 2010

PåskehusetDenne slagrammede gjengen sitter staselig i en gammel gelékopp og holder symøte i påsken. Er de ikke sjarmerende? De har fulgt meg siden tidlig barndom, og jeg tror jeg fikk dem av bestefar. Årene har satt sine spor, og helsa er tilsynelatende ikke så god som den en gang var, men det er jo litt av sjarmen også da.


Denne stakkaren ble født syk og svak, av en treårig Bustenellik. Forfallet har faktisk ikke vært stort, selv om det kanskje ser slik ut. Det er bare det at noen er heldigere med utseendet av natur enn andre...


Når jeg var hjemme forrige helg, klippet jeg med meg halve bjørkeskogen hjem. Det føltes i allefall slik når jeg lørdag skulle fordele kvistene og lage påsketrær. Det er en tradisjon jeg har med hjemmefra, og som jeg syns er veldig koselig. 


Et står pyntet på spisestuebordet, mens et annet står i vinduskarmen på arbeidsrommet. Pynten er for det meste fra mitt barndomshjem, og påskeliljene kjøpte mamma det året jeg ble født. Alt er nødvendigvis ikke like pent, men det er sånn det skal være. Er du ikke enig? Tidligere har vi også pyntet påsketrærne med malte egg, men med en Selma som syns at border er det beste stedet å befinne seg, så tok vi ikke sjansen i år. KNAS! 

I vinduet på arbeidsrommet henger det forresten også ei påskekjerring. Påskeharen har liksom aldri vært noe tema der jeg kommer fra, og det er påskekjerringa som hvert år har fylt påskeegget med masse rart.


Påskeeggene har jeg samlet i handlekurven min og plassert i gangen.
Kanskje kommer påskekjerringa på besøk påskeaften? 


Som dere sikkert skjønner, er jeg mer opptatt av påske og påskepynt enn mannen, men slik er det vel i de fleste hjem? Han har ikke tatt med seg så mye som en pippipp inn i ekteskapet, men når alt kommer til alt, bryr han seg egentlig ikke så mye heller. "Fælt å du maser med denne pyntinga, a?" er gjerne omkvedet, og han er mer opptatt av å spise opp pynten enn å la den ligge der og se pen ut. Noen som kjenner seg igjen?


Jeg var innom LykkeLises blogg i helgen, og der så jeg at hun hadde dekorert så fint med etasjefat. Da jeg i tillegg så at etasjefatet hennes var helt likt mine to, måtte jeg selvsagt stjele ideen litt.


De er jo så altfor fine til å bli stående i et skap, så hvorfor ikke pynte med dem? Det ene står på kommoden i gangen (som er fra SIA, og som jeg fikk grint meg til når vi flyttet inn), og det andre på salongbordet i stua. Festlig!


Foran oss ligger en hel uke med hyggelige aktiviteter, og det skal bli deilig å få litt tid sammen. Det har vært en travel tid de siste ukene, og vi har for det meste møttes i døra her hjemme. Jeg har hørt rykter om regn hele påska, men vi har nok av brettspill og ta av, og med ny TV i tillegg skal det nok ikke bli vanskelig å få tida til å gå uansett vær. Dessuten så skal vi jo være litt sosiale også. Jeg bestemt meg for at det ikke skal stresses med noe. Så får vi se hvordan det går.


Hva skal du i påsken?

1 kommentar:

Anonym sa...

Jeg må bare få komentere din lille påske kylling. For som en av mine kollegaer sa til meg da vi snublet over noen ikke så heldige bilder. Noen blir bra på bilde, andre blir seg selv.

Men når det gjelder påskepynt er det vel kanskje noe av det som er sjarmen med det også. Er påske pynten for perfekt er det ikke så interesant å sette den fra år etter år.

Hans M

Related Posts with Thumbnails