Velkommen til Bustebloggen

En utpreget hverdagsblogg med små gløtt fra en hverdag som nok ikke er så festlig som mange skulle tro. Her luftes små og store tanker, det skrytes av interiør og gryende håndarbeidsferdigheter, mens hverdagsgledene står i sentrum. Det hele krydres med en stor porsjon humor, men har også små stikk av alvor. Håper du vil like deg her, og legg gjerne igjen et spor før du går.
torsdag 26. juni 2014

Ja! Seriøst!

I kategorien "samtaler jeg aldri i verden trodde jeg skulle føre i slutten av juni", kan jeg nå tilføye følgende:

- Mamma? Væ'med å lage snømann?
- Nei vennen, mamma lager middag akkurat nå. Spør pappa.


- Mamma! Se! Mark!
- Næ! Så stor og fin! Ta den med ut i snøen igjen, du. 


Ja! Seriøst! I dag! Juni, den tjuesjette. 

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Det startet med et brak. Så kom det enda et brak, og deretter ett til. Det gav seg liksom aldri. I godt og vel tre kvarter stod Tor og slang hammer'n sin att og fram over hustaket vårt. Og det regnet. I bøtter og spann. Vannet rant i strie bekker nedover oppkjørselen her, ja, Bustemannen måtte til og med ut å reparere den i ettermiddag. Så kom haggelet. I bøtter og spann, det også, og på størrelse med klinkekuler. Jeg har aldri sett maken.

Det er litt som X-Files; du tror det ikke før du får se det.

Inne satt Bustekrøllen og jeg. Jeg, voksenpersonen som liksom skulle prøve og beholde hvilepuls for ikke å stresse opp den lille, men som egentlig var dritredd selv. Hadde det ikke vært for sommerdekk og hva jeg antok at var en såpeglatt vei, hadde jeg trolig rømt min vei. Ja, sammen med Bustekrøllen da, selvfølgelig.

Veiene i sommer-Norge er det intet å utsette på for tiden!

Heldigvis gikk det over. Vi overlevde detta óg. Og Busteliten kunne kose seg med å lage snømenn. I juni. Det er jo ingen som vil tro ham når han kommer og forteller dette i barnehagen i morgen (man skulle nemlig ikke mange kilometerne sør for bøgda før solen skinte og veiene var bare). Jeg tipper barnehagepersonalet kaller oss inn til samtale temmelig snart, i et fåmælt forsøk på å få guttungen til å slutte med slike fantasier. Snø i juni, liksom. Den må du lenger ut på landet med, ho-ho!

 

2 kommentarer:

Refleksjon på livsvegen sa...

Innom for å seie at du skriv knallgodt!

Sommarklem i snøkaven ;-)

Pepperkakefjellet sa...

Det er så rart at det snør der - her i Bergen satt vi ute i knallvarme i går og svetta heile ettermiddagen! Men, vi får tru de snart får sommar igjen :)

Related Posts with Thumbnails