Velkommen til Bustebloggen

En utpreget hverdagsblogg med små gløtt fra en hverdag som nok ikke er så festlig som mange skulle tro. Her luftes små og store tanker, det skrytes av interiør og gryende håndarbeidsferdigheter, mens hverdagsgledene står i sentrum. Det hele krydres med en stor porsjon humor, men har også små stikk av alvor. Håper du vil like deg her, og legg gjerne igjen et spor før du går.
onsdag 25. juni 2014

Fest på en hverdag

Busteliten er overmoden for sommerferie nå. Litt mindre gresspollen hadde sikkert heller ikke påvirket humøret i feil retning. Uansett; det er viktig med sysselsetting på ettermiddagene for at vi skal ha det hyggelig sammen. Særlig fordi Bustemannen jobber mye kveldstid for tiden, og det er ikke til å legge skjul på at det til tider krever sin kvinne å holde en tre måneder gammel baby i godt humør, samtidig som man gir toåringen påkrevet oppmerksomhet. 

Men, hva skal man finne på slik, dag etter dag? Å sende toåringen ut i gata for å leke, er liksom ikke noe alternativ all den tid "gata" her har en fartsgrense på 80 km/t og følgelig flere biler enn unger. Heldigvis er ofte det enkle det beste, så i dag, før Busteliten kom hjem fra barnehagen, hadde jeg gjort i stand følgende på kjøkkenbenken:


Etter middag, fortalte jeg ham at vi skulle få besøk, men ikke av hvem, og at han måtte lage både kake og kaffe til de som skulle komme. I tillegg måtte han dekke bordet. Litt forvirret tok han fatt på oppgaven, men du og du så fornøyd han var da kaka stod i ovnen og kaffen sildret i trakteren. (Og den kvartkiloen med kaffe som lå på kjøkkengulvet, feiet han opp på eget initiativ før han gikk og la seg.) 


Bordet ble dekket med vårt fineste servise, og da vi hørte en bil ute på tunet var han snar om å springe ut på trappa for å se hvem som kom. Da beppe og beppemor (bestefar og bestemor) kom til syne rundt hushjørnet, hørte jeg gledeshvinet helt inn i stua! Overraskelsen falt tydeligvis i smak, og det ble noen hyggelige ettermiddagstimer sammen med beppe og beppemor. Ikke minst er det godt og se at selv de minste små tingene kan være til stor glede, og det er forhåpentligvis disse små tingene barna våre vil huske og se tilbake på som fine minner den dagen de selv blir store.


Og - har du et tips til andre slike små hverdagsfestligheter, så del dem gjerne i kommentarfeltet under.
  

 

5 kommentarer:

Anna sa...

Superflinke Busteliten (og mamman som slipper arvingen til på kjøkkenet og ordner overraskelsesbesøk) 👏👏

Åshild sa...

Det er klart at slike overraskelser er stas.

Elisabeth sa...

Gylne gode hverdagsøyeblikk du skapte der.

Ha en fin sommer alle fire! Og gratulerer med "tilveksten".

Pepperkakefjellet sa...

For ein kjekk ide! Med overraskelse og greier! Vi gjør masse kjekt med barna, sjå under "kreative barn" på bloggen min - der prøver eg å samle kjekke aktiviteter med lite forbredelser :)

Anonym sa...

Dette hørtes helt perfekt ut, spør du meg, og det gjorde du jo.

Det skal ikke så mye til, nei, men jeg synes det er imponerende nok å balansere en liten baby mens man lager kake med to-åringen!

Fin sommer til deg.

Related Posts with Thumbnails