Velkommen til Bustebloggen

En utpreget hverdagsblogg med små gløtt fra en hverdag som nok ikke er så festlig som mange skulle tro. Her luftes små og store tanker, det skrytes av interiør og gryende håndarbeidsferdigheter, mens hverdagsgledene står i sentrum. Det hele krydres med en stor porsjon humor, men har også små stikk av alvor. Håper du vil like deg her, og legg gjerne igjen et spor før du går.
lørdag 7. september 2013

På ville veier i villmarken

Som det ikke burde være mye tvil om etter forrige innlegg, tilbragte vi noen av sommerens dager i Kristiansand Dyrepark. "Uff så dyrt!" Ja, mulig det, men du verden som man får valuta for pengene i denne flotte parken, også!Busteliten storkosa seg med å se på apekattene, mate geiter og dådyrbukker, Kaptein Sabeltann og å kjøre Linje 1 i Kardemomme By. Ulf, derimot, storkosa seg ikke fullt så mye. Ulf er riktignok en tøff kar, som er med på det meste, men innimellom kan det bli for mye. Selv for den mest hardbarka følgesvenn.

Vi befant oss midt i villmarken da det store skjedde.
Vi hadde sett på geviret til Odin, der han lå i skyggen og nøt en stille stund. Vi så hvordan Odin tællæ i vei til matfatet som han aldri før hadde sett mat da den ble servert, og vi så på hvordan Odin og baben hans stod og kosa seg med den deiligste elgemat. Og da! Da var det at det skjedde.Uten en lyd. Så stille, at hadde det ikke vært for Ulfs mester og mishandler, som ettertrykkelig sa i fra det Ulf selv ikke klarte, så hadde ingen engang merket at Ulf hadde kastet seg ut på nye eventyr. Bokstavelig talt. Mulig med en saltomortale, men mest sannsynlig ble han nok kastet ut i det av sin "beste" venn. Ulf besøkte elgen!Langt der nede, på Odins territorium, lå Ulf så fortvilet og redd. Helt alene. Med labben for øya. Til alt hell hadde jo Odin akkurat fått mat (ellers kunne jo dette sikkert endt mye verre, mente Ulf), og til enda mer hell var fortsatt dyrepasseren der. Sporty og serviceinnstilt spratt hun over gjerdet, og klatret ned til Ulf. Han kom seg i sikkerhet, og gjensynsgleden ville ingen ende ta da han omsider var tilbake i Bustelitens (u)trygge favn.Slik varte lykken, helt til Bustemannen dagen etter fant ut at Ulf sikkert ville ha glede av å utvide bekjentskapskretsen: Og alle var enige om at det var en fin tur...

 

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hvilken dramatikk og det hos elgen av alle steder. Det er billettprisen verd ene og alene!

Dyreparken er fantastisk. :)

Livets små øyeblikk sa...

Huff da, godt Ulf ikke endte som elgmat;)

Bergljot sa...

Ulf lever farlig! Godt du hadde kontroll på Sønnen, iallfall. Jeg mistet tre av fire barn da jeg var i Dyreparken tidligere i sommer... To av dem merket jeg ikke at var borte engang før jeg ble oppringt av parkpersonell. Herlig.

Related Posts with Thumbnails