Velkommen til Bustebloggen

En utpreget hverdagsblogg med små gløtt fra en hverdag som nok ikke er så festlig som mange skulle tro. Her luftes små og store tanker, det skrytes av interiør og gryende håndarbeidsferdigheter, mens hverdagsgledene står i sentrum. Det hele krydres med en stor porsjon humor, men har også små stikk av alvor. Håper du vil like deg her, og legg gjerne igjen et spor før du går.
søndag 26. februar 2012

Bajseblogging

Dette er et innlegg som utelukkende skal handle om bæsj. Det skal ikke handle om en hvilken som helst bæsj da, men den bæsjen som ligger på hodet til den lille muldvarpen! Bæsjen på hodet til herr Muldvarp har også tidligere vært omtalt HER på Bustebloggen, men da i en mer refererende og analytisk form. Nå skal bæsjen omtales i pur begeistring. Jeg trodde aldri jeg skulle oppleve å digge bæsj, men livet overrasker stadig. 


Siden sist, har vi gått til anskaffelse av en norsk versjon av boka, Den lille muldvarpen som ville vite hvem som hadde bæsjet på hodet hans. Med stor iver har det vært høytlesning for Busteliten opptil flere ganger, og mamma'n ler like høyt. Hver gang. (Enkel humor?)


Da jeg tidligere i vinter kom over en lydbokversjon, var jeg solgt på flekken. Lydboken var jo liksom ment for å underholde Busteliten så snart han ble stor nok til å le av bæsj (det gjør han forsåvidt allerede, men det er mer av skadefro enn noe annet), men det er en reell fare for at lydboken vil være utslitt lenge før Busteliten skjønner hva som egentlig er så morsomt med bæsj. Eller bommelibom da, som harepusen insisterer på å kalle det. Man kan jo ikke gå rundt å si bæsj hele tiden! Harepusen, for eksempel, kunne aaaldri tenke seg å si bæsj.  


Greia er nemlig den, at Bustelitens mamma finner lydboken så hysterisk festlig, at hun hører på den igjen og igjen og igjen. Jeg går rett og slett ikke lei! Selv Bustemannen kan finne på å le av denne lydboken, og han er ikke akkurat i besittelse av samme, barnslige humor som sin viv. Lydboken er teaterversjonen av boka, og med lydeffekter, stemmebruk og fengende sanger, er den rett og slett en fest å høre på. Jeg ler så jeg gråter av den rosa stinkefisegrisen som synger så varmt om fredagenes fisefest. Og av den vesle muldvarpen som priser seg lykkelig over at det ikke var kubæsj han ble truffet av, for da hadde han trolig - i følge ham selv - druknet.
  

Bæsj har helt enkelt aldri vært morsommere (og jeg kan garantere at det ikke er morsomt når man må håndtere den selv, og Busteliten syns det beste tidspunktet for den slags er fem minutter før pappa svinger inn i gårdstunet etter endt arbeidsdag), og jeg kan ikke annet enn å anbefale denne bæsjen på det varmeste. Og det morsomste av alt: Busteliten har muldvarpen i bamseversjon også. Med bæsjen på hodet! (Uten lukt da, selvsagt.) Er det vi som er litt spesielle her i Bustehjemmet, eller er det faktisk slik at bæsj er morsomt? 


Ler du av bæsj?
    

 

som er nominert til Årets Fjaseblogger. Stemme kan du gjøre HER.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Hihi..kansje på tide og legge igjen en kommentar her;) Vi ler av bæsj her! :) Lydboken går om og om igjen i bilen. Med en gang vi setter oss i bilen, så er Muldvarpen som ble bæsja på hodet spurt om og settes på med en gang!Ikke lenge før de kan den utenatt:) Dere får ha en god søndag:) Her er vaffelstekinga i gang. Så blir det vaffelspising i det nydelige været på meg og jentene. Hilsen Torpebergveien

Åshild sa...

Dette er uansett den beste bokanmeldelse jeg har lest. Må nok både kjøpe bok og CD med tanke på barnebarn som sikkert kommer etterhvert.

Monica fra Moxas Univers sa...

Den boka ønsker jeg meg!! hehe.. her er det også høy bæsjefaktor.. nå om dagene er ungenes store lidenskap promp. Alle kroppslige ulyder er en gave fra oven... hehe...

...huset ved kanalen... sa...

Oh yes, bæsj er stas! Herlig uhøytidlig blogg du har:-) Fjas er jo så digg. Fin søndag!

Renate sa...

Herlig!
Vi har både bok og lydbok her i huset og guttene elsker begge deler :) de ler seg skakk av lydboka!
Ingenting er visst så gøy som bæsj, tiss og promp :)
Bare gled deg til busteliten blir større :)

Pia sa...

Er til tider litt lei av bæsjeprat, men det er jo en periode i livet hvor sånt er fryktelig morsomt...Muldvarpboka leser vi mye i:)

Villa Wonka sa...

*ler* Fantastisk beskrivelse av en fantastisk bok! Nå fikk jeg utrolig lyst til å høre lydboken. Herlig blogg du har :-) Her kommer jeg gjerne tilbake :-)

Klem

sisselastrid sa...

Den boka har eg lest meir enn eg lika å tenke på ;) Både her heime og i barnehagen - og eg ler like godt som ungane ;) Syns den e genial - men har aldri høyrt lydboka - det må kanskje prøvast :)

Kan anbefale eit par barnebøker til deg om du ikkje har prøvd dei, den eine er Politimannen som brukte smukk og so Luddebøkene - masse humor!

Klem

Mormorfarmor Inger sa...

Er ikke lenger henrykt over bæsjehumor, men den boka tror jeg at jeg må kjøpe og lese for mormorungen. Vi kommer nok til å le like godt begge to :) Takk for tips!

(og hilser deg samtidig fra selger 10 i =Østfold, han ble veldig glad da jeg på fredag hilste fra deg og fortalte at du hadde fått baby!)

Jijji sa...

Vi har også denne boka i huset. Og den er fantastisk morsom! Digger den! Kanskje vi må anskaffe oss lydboka også? :)

Klem fra Jijji

Malin sa...

Uten t il morsomt med bæsj her i huset også. Datter er tre år og kan plutselig rope ut både bæsj og tiss og promp, og sønn på 6 kniser hysterisk,av sin morsomme lillesøster. Vi har en annen bok som også er veldig morsom om en harmen slikmhumor som vi tydeligvismharmda, nemlig :Bæsj av Stephanie Blake. Anbefales!

Related Posts with Thumbnails