Velkommen til Bustebloggen

En utpreget hverdagsblogg med små gløtt fra en hverdag som nok ikke er så festlig som mange skulle tro. Her luftes små og store tanker, det skrytes av interiør og gryende håndarbeidsferdigheter, mens hverdagsgledene står i sentrum. Det hele krydres med en stor porsjon humor, men har også små stikk av alvor. Håper du vil like deg her, og legg gjerne igjen et spor før du går.
mandag 4. oktober 2010

Siden sist...

Atter var det mandag, og jeg antar at alle er fryktelig nysgjerrige på hva vi har foretatt oss av kreative påfunn her i Bustehjemmet, sånn for å få tiden til å gå. Vel, la oss ta en kjapp update. Det skulle jo ta seg ut om man skulle gå glipp av noe her i vår digitale verden.

Fredag: "... chiller'n (er det ikke det kidsa sier?) med fyr i ovnen, pottis og hjemmelaga dip og Bad Santa. ♥ Fredag ♥"

Lørdag: Her har jeg et svart hull i hukommelsen, og Facebook var til liten hjelp. Det eneste jeg vet, er at jeg var klinkende edru. Hele dagen.

Søndag: "... koser seg med en helt vanlig søndag... Katta dynkes i pyrisept, mannen går amok i hårproduktene og jeg? Gir opp."

Og så ble det mandag, vekkerklokka ringte umenneskelig tidlig, jeg var trøtt og droppet alt av morgenstell foruten påkledning, hvilket medførte "... takker Vår Herre for han eller henne som oppfant lua, og det faktum at det er oktober slik at man kan bruke plagget uten videre spørsmål. Bad hair day - way beyond!" Min tidligere frisør foreslo hijab som alternativ redning, men jeg tok lua.


Så, etter å ha lekt med vann og lere noen timer på skolen (lab-øvelser er aldri å forakte en mandagsmorgen i høstferien), kommer jeg hjem til et iskaldt hus. Selvstendig som jeg er, henter jeg ved selv fremfor å fryse i hjel, men det skulle vise seg ikke å være så enkelt siden Bustemannen etter beste evne (?) hadde stablet vedskjulet fullt av alt mulig rart som ikke var egnet for fyring (vinterdekk for eksempel). Når Bustenellik fryser, blir Bustenellik lett irritert, og da er det klart at man "ofrer gladelig en bit av hjernen dersom det medfører at menn evner å tenke lenger enn midt på neseryggen." En slik uttalelse medførte selvsagt en liten debatt, og mens noen mente "at til gjengjeld har vi lang nese" (sitat: mann) , så konkluderte atter andre med at "de tenker stort sett så langt som breddegrad 0 på egen kropp. Hvilket vil si den tingen som henger sånn ca. midt på kroppen. Paradoksalt nok tenker de lengst når den er kortest." (sitat: kvinne). No further comment.


Og når vi først snakker om menn og slikt, så var vi innom Plantasjen i går for å kjøpe en blomsterkvast til vertskapet da vi var bedt på fårikålmiddag i går. Der var det en tydelig medtatt ung herremann som spurtet rundt i joggebukser med knær og tidenes største blomsterbukett. "Med mindre det ikke er bursdagen min eller bryllupsdagen vår," hveste jeg til Bustemannen, "så kverker jeg deg om du kommer hjem med blomster en søndagsettermiddag. Da vil det neppe være tvil om at du har gjort en stor bommert!"

Nåvel, hvor var vi? Jo, dette med at katta ble dynket i pyrisept krever kanskje en forklaring for at ikke vi skal få dyrevernet på nakken? Det hele var ikke mer komplisert enn at stakkars Soodus hadde fått flis i poten (!), og i stedet for å betale 1 200 kroner til dyrlegen, tok Bustemannen saken fatt selv etter en kjapp konsultasjon med dyrlegen over telefon. Så, etter å ha dratt ut flisa med en pinsett, og presset ute verk til høylydte protester fra pus, var det frem med pyrisept (som vi endelig har fått i hus). Verre var det ikke.


Ellers? Mandag kveld: Husmoreringen har nådd nye høyder, da "... smårydder mens fårikålen putrer på ovnen. Himmel! NÅ er jeg husmor, nå!" Og husmor må jeg visst være både i morgen og i overimorgen og kanskje dagen etter der også. Vi har rikelig med left overs.


Sånn på tampen, kan jeg fortelle at jeg har blitt en racer på å fyre i ovnen, etter en del trøbbel foregående år. Bustemannen har i kveldinga lagt om til vinterdekk på bilen (jada, vi kjører piggfritt), og frigjorde dermed vedlageret. Jeg har fått fart i ovnen, og sitter her med svetten silende. Mannen snudde i døra etter endt dekkskifte, og mumlet noe om Svalbard og nordligere breddegrader før han spolet ut av gårdstunet...

Og siden jeg har vært mer opptatt av å oppdatere Facebook-statusen gjennom helga enn å ta bilder, har dere fått servert høstbilder fra i fjor. Håper dere har nytt dem med andakt, for Blogspot var ikke mye samarbeidsvillig i dag, og jeg har arbeidet lenge for å få på plass bildene. Nei til Blogspots nye bildeopplasningssystem!

Ha en finfin mandagskveld!


 

6 kommentarer:

RoseSommer sa...

"Mandag går jeg rundt og sturer. :-(
Tirsdag stunder det til helg!" :-)

Anette (Hvit Romantikk) sa...

God kveld vennen ! ♥

Nok et smileinnlegg fra deg, hihi... ;) Min 17-åring bruker ordet chiller'n når noe er kult/bra, hehe...

På fredag, ja hva gjorde jeg da ?! Hmmm, begynner å bli gammel vet du... På lørdag fylte vår lille prins 5 år, og jeg var på harrytur til Sverige med Siv. :) På søndag feiret vi litt bursdag med Siv & co, spiste chowchow (ikke hunden) og koste oss ! ;) I dag har vi hatt en koselig innedag, for utenfor har været vært grått og trist. Vi har kost oss med film, spill, stearinlys og hjemmelaget pizza. ♥ Håper vi får noen solskinnsdager denne uken også slik at vi kan finne på noe mer ute også.

Herlige høstbilder du viser. :)

Her går det i tv-titting for øyeblikket, og om ikke lenge er det sengetid.

Natti natt vennen ! ♥

Klemmer fra Anette :)

Elisabeth, innerst i veien sa...

Ha, ha, ha, herlig dialog. ☺
Enig, nei til det nye bildeopplastingsopplegget.

Frøydis sa...

Heihei :-))
Herlig å begynne dagen med å lese bloggen din, får et smil rundt munnen med ên gang!!
Hva jeg har gjort i helgen vet du vel allerede, men igår? Hmm, hva gjorde jeg da...
Jo, kjørte gubben til jobb, deretter rett til ei venninne for litt kaffe og "sladder"=oppdateringer. Hjem igjen og sløvet foran dataen resten av dagen, fordi jeg ikke er 20 lengre og trenger litt tid for å komme meg etter en flott tur :-))

ha en flott dag i regnet, det skal jeg :-))
Klem fra meg

InstatreffNorge sa...

Hei snuppi:)

Hihihi ler meg ihjel!!:D Tenker lenger om den er kort! Den var ny;);) Godt du fikk fyr til slutt da:)
Syns du har fått gjort mye i helga jeg:) Jeg er veldig lite effektiv om dagen:P Føler jeg ikke får gjort noenting...nå sitter jeg bare å irriterer meg over pc'en til sambo som jeg bruker...den har tatt kvelden, og der er alle bildene mine. Den gamle haugen jeg sitter med nå, henger seg opp hele tiden og internett må lukkes...og åpnes..sukk..så ikke mye kommentarer fra min side. Føler meg helt naken uten pc:( Men til søndag reiser vi til Kroatia en uke, det skal bli deilig:):)
Tror ikke det er så mange som er så fornøyd med
det nye opplastningsopplegget for bilder nei:P

Ha en bustete fin dag:)

Klemmer

Huldra sa...

Menn setter fra seg ting akkurat der de står.Frustrerende! Enten må vi leke slangemennesker for å komme rundt/over/under, eller rett og slett må slite med å legge små og store ting der de SKAL være. Ja der ser du hvilken del av historien jeg hang meg mest opp i. Kjente igjen følelsen av å stå utenfor vedskjulet og se den fortapte varmen jeg ikke får tak i til tider ser du.
God bedring til puselusken. :)

Related Posts with Thumbnails