Velkommen til Bustebloggen

En utpreget hverdagsblogg med små gløtt fra en hverdag som nok ikke er så festlig som mange skulle tro. Her luftes små og store tanker, det skrytes av interiør og gryende håndarbeidsferdigheter, mens hverdagsgledene står i sentrum. Det hele krydres med en stor porsjon humor, men har også små stikk av alvor. Håper du vil like deg her, og legg gjerne igjen et spor før du går.
søndag 22. august 2010

My precious!

“Køddær’u? Ull?” Jeg stod med tunga langt ned på knærne, og en liten dam sjø av sikkel var i ferd med å vokse seg større og større. ”Nei, her kan du tørke ullgenserne dine, og de vil ikke krympe,” forsikret selgeren. Det svimlet for meg, for kunne dette virkelig være mulig? Her var jo rett og slett Guds store gave til husmoren, rett foran øynene mine, og enda bedre – den kunne bli min! Bare min!


Men, la oss ta det hele fra begynnelsen, hva? Husker dere at jeg var hjemme alene for noen uker siden? Husker dere at jeg fikk besøk av elektrikeren når jeg var hjemme alene? Og at han fant ut at tørketrommelen min var kaputt? At vi bar den ut i skjulet og at Bustemannen ble helt forferdet når jeg fortalte ham at jeg hadde ”ommøblert” litt på badet? Vel, når Bustemannen kom hjem, var han ikke snauere enn at han sa at da fikk jeg vel få en ny tørketrommel, og slik endte vi altså opp i elektronikkbutikken hvor jeg nå stod og falt aldeles pladask.


”Olabukser også? Uten at de krymper?” spurte jeg vantro, jeg lot meg ikke lure så lett (eller hvertfall forsøkte jeg å late som om jeg var litt kritisk). ”Å jada, alt kan du tørke i denne tørketrommelen, og alt vil beholde både størrelse og fasong,” svarte selgeren tålmodig. ”Hele syv kilo med tøy kan du tørke samtidig, og alt vil bli tørt,” fortsatte han mens han viste meg vidunderets mange tørkeprogram: stryketørt, skaptørt, skaptørt +, ekstra tørt, ull, glatting, sportstøy, oppfriskning… På dette tidspunktet hadde jeg nådd ekstase, og stod nærmest og hoppet opp og ned på butikkgulvet mens jeg i fistel stod og pep ”OMG! OMG! OMG!” ”Og ser du denne her?” spurte selgermannen videre, mens han pekte på en grå dings som var plassert inne i trommelen, ”Den holder laken og dynetrekk separert under tørkeprosessen, slik at du ikke må hente en sporhund for å finne lakenet i bunnen av dynetrekket når det er tørt.” ”Nei, dette går for vidt,” protesterte jeg, ”en tørketrommel kan da ikke få til alt det?” ”Å jo da, og attpåtil har den Self Cleaning Condencer,” kunne han fortelle, og kom med en teknisk forklaring som Bustemannen skjønte langt mer av enn meg. ”Å gid!”


Og slik gikk det altså til, at Bosch EcoLogixx 7 har flyttet inn i Bustehjemmet. Bosch EcoLogixx 7  har blitt min. My precious! Den er virkelig et vidunder, og har håndklær og underbukser tørre på null komma niks. Det eneste den ikke kan bidra med er å brette klærne, legge dem i skapene og å lage middag, men bortsett fra det er det ikke den ting den maskinen ikke fikser! Når vinteren kommer har jeg vurdert å prøve den på våte katter også, den skal visst tørke veldig skånsomt…

5 kommentarer:

A K sa...

gratulerer med ny tørketrommel :) Ikke vet jeg hvordan kleskabalen her i huset skulle gått i hop uten en slik ;)

man må dog stille den inn på riktig program for riktig tørk!! her havner underlig nok en del på "håndkletørt" og da krymper det som før gitt ;)

tusen takk for at du alltid legger igjen koselige kommentarer, jeg er innom å leser hos deg hver gang det kommer opp noe nytt men ikke alltid like flink med å få lagt igjen noen ord. Bloggetiden har blitt redusert betraktelig i takt med at "to do" lista blir større her i huset nå for tiden, men snart kommer vel disse mørke høstkveldene igjen ;)

klem

Unknown sa...

ååhh, fantastisk! Jeg kjenner jeg får frysninger om å lese om denne fantastiske saken! Du får gi beskjed når det kommer en tørketrommel på markedet som også bretter klær og gjerne legger de på plass i skapet.. Da er jeg den første som løper og kjøper.

klem

Tove sa...

Grattis!!! En lekker hushjelp dette. Gleder meg til disse nymoderne duppedingsene kan vaske resten av huset og.
Ha en fin kveld
Klem Tove

Fru Andersen sa...

Gratulerer med tørkevidunder! Jeg har en gamml tørkesak vi kjøpte brukt for 400 kroner for seks år siden, og ikke nok med det, den står ute i skjulet slik at jeg faktisk må bære klærne fra vaskemaskinen over plassen og ut i tørketrommelen. Helt supert når man har tre barn og mann med dertil mengder klesvask! Har faktisk lekt med tanken om å kjøpe ny tørketrommel, men jeg er litt rar slik. Noen penger er kjedeligere å brueke enn andre. Feks så nekter jeg å fylle bensin eller diesel, kjedelige penger, men kan godt kjøpe nye sko, gøye penger. Derfor har det hittil blitt klær, ferier og dyre vesker istedefor tørketrommel! Men etter å ha lest ditt innlegg begynner jeg nesten å tro at det kunne vært morro å kjøpe tørketrommel.... Virker som om du har en god effekt på meg;-)

Og ideen din med kakepoeng er herved adoptert! LURT;-)

Ha en fin søndagskveld!

Bergljot sa...

Gratulerer. Nå begynner jeg jo å lure på om min tørketrommel også kan gjøre noe av dette, det kan jo hende,for jeg har aldri giddet å lese instruksjonsboka. Mulig uansett at Gemalen vet noe, men han holder det for seg selv da han helst ser at tørketrommelen brukes minst mulig.

Related Posts with Thumbnails