Velkommen til Bustebloggen

En utpreget hverdagsblogg med små gløtt fra en hverdag som nok ikke er så festlig som mange skulle tro. Her luftes små og store tanker, det skrytes av interiør og gryende håndarbeidsferdigheter, mens hverdagsgledene står i sentrum. Det hele krydres med en stor porsjon humor, men har også små stikk av alvor. Håper du vil like deg her, og legg gjerne igjen et spor før du går.
fredag 20. august 2010

Frihetspoeng i hverdagen?

Så var sommerferien over, og det er vel på sin plass med en liten oppsummering. En kavalkade, om dere vil. Hva har sommeren tjue-ti hatt å by på, liksom? Penger er svært nærliggende å svare, siden jeg har jobbet allerede siden før skolen tok slutt i slutten av juni, men penger er nå så flyktig. De kommer inn på konto, og i samme nu går de ut av konto. En fiffig oppfinnelse, dette med penger. Det er uansett ikke til å komme bort i fra at sommeren tjue-ti har vært preget av arbeid. Et koselig arbeide sådan, men med mange fristelser. I så måte har pengene strengt tatt gått ut av konto før de har kommet inn, men la oss nå ikke fokusere på svakhetene!

Selv om loftet fortsatt er et kaotisk område, ser resten av huset bra ut. Jeg har ryddet i skuffer og skap, ja selv gulvet er synlig, og alt bortsett fra vinduene er gullende rent. Måtte det vare evig. Og… og… og… og det er vel egentlig det eneste jeg har fått gjort av det som stod på sommerens gjøremålsliste. Kan den eller de som har stjålet tiden, vennligst levere den tilbake i den standen de fant den i? Jeg har jo akkurat tatt sommerferie, og nå skal jeg liksom, sånn helt plutselig, være ferdig med sommerferien? I slike øyeblikk kjenner jeg en viss opposisjon – ingen har spurt meg hva jeg syns, og det er sjempeurettferdig!

Uansett har jeg, enten jeg har villet eller ei, blitt voksen, og da får jeg vel håndtere det deretter. Jeg får forsøke gjøre det beste ut av det å bli frarøvet friheten, og heller ta med meg litt av frihetsfølelsen inn i hverdagen. Det har jeg nemlig filosofert litt over i løpet av sommeren, og jeg har kommet frem til at jeg tror vi skal bli flinkere til å spise kake. Det er sikkert ikke en idé helt i tråd med Fedons ideer, men i mine ører høres det veldig lovende ut. Hvorfor skal det bare være på campingtur i Danmark at vi spiser wienerbrød som frokostdessert? Hvorfor kan vi ikke spise dessert etter helgefrokostene hjemme? Og hvorfor er det bare i ferietid at jeg tar meg tid til å lese en bok? All den tid jeg ikke gjør skolearbeid, kan jeg da like gjerne lese en bok som å se på TV (og TV har vi jo ikke uansett, takket være Get)? Jeg lever lenger på en god bok, enn på en episode av Alle elsker Raymond. Eller hvorfor kan jeg ikke ha god tålmodighet med Bustemannen på travle dager også? De travle dagene hadde kanskje blitt like gode som de late dagene, dersom jeg vi bare hadde tatt meg oss tid til å være tålmodig også da. Og apropo late dager; jeg skal late meg mer! Man skulle ikke tro at verden stoppet å snurre rundt bare fordi jeg valgte å gjøre ingenting en helg. Helger som følger innfallsmetoden er de ultimate energikilder, så hvorfor ikke gjøre mer rom for slike helger? ”Å holde hviledagen hellig” var kanskje ikke et så dumt bud likevel?


Alle disse filosofiske påfunnene mine er sikkert enklere sagt en gjort. Det blir fort som med trening; søndagskveld er man mer enn ivrig etter en treningsøkt på minst tre timer mandag, men når mandagen kommer… Jeg skal uansett forsøke, og jeg ser for meg at et belønningssystem ville kunne være en god gulrot. Inspirert av Elisabeths fantastiske husmorspoengsmodell, opprettes herved Bustenelliks Kakepoeng. Poeng tildeles når ferie-/frihetsfølelsen har gjort seg gjeldene i en hektisk hverdag. Og når vi først er i gang, hvorfor ikke innføre Bonuspoeng også? Et bonuspoeng for hver gang jeg har fullført en oppgave som henger over og legger ti kilo ekstra på mine skuldre. Uferdige broderier som et dårlig eksempel. Fast, belønningssystemet er ingen gulrot hvis der faktisk ikke er en gulrot, men etter hvor mange poeng har man gjort seg fortjent til gulrota? Avgjørelsen ligger på deres skuldre, men jeg vil bare ha sagt at delmål er fint. Pedagogisk. Håndgripelig.

Du slette tid! Her tror jeg rett og slett vi begynner å nærme oss løsningen på all verdens verdensproblemer. I hvertfall i min lille verden.

”I’m living in my own world, but it’s OK – they know me here”

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Og bare sånn helt på tampen: Jeg er ikke så aktiv i Blogglandia om dagen, men det er helt uforskyldt. Faktisk er det Get som har skylden. Faktisk har vi ikke hatt verken nett eller TV hele uka, takket være Get! Fantastiske Get ♥ Jeg lover å komme sterkere tilbake i fremtiden en gang, dersom Get kanskje, muligens, tilfeldigvis skulle slumpe til å skjerpe seg.

7 kommentarer:

Unknown sa...

haha, så herlig! Jeg gleder med til å følge poengene dine, samt din vei mot mål - og delmål.
Hva premien bør være? Du kan jo ha avstemning når det nærmer seg uttak av bonuspoeng feks.

god helg!

Elisabeth, innerst i veien sa...

Lykke til med poenggivingen! Jeg har hatt en superhektisk uke på salgskonferanse med jobben så jeg skal jammen meg drive dank hele helga tror jeg. ☺ Kanskje det blir kake og bok også.

Hasigamas mamma sa...

Jeg skal danke meg hele helga... jeg lover.. :)
og jeg skal belønne meg også... og spise kake... og lese bok... og være tålmodig... nevnte jeg belønne meg?? Hi hi...
Du skriver fantastisk!
Dumme, dumme get som ikke er grei :(
Ha ei lat helg med flust av belønninger :)
Klem
Lise

Pia sa...

He he, skulle kommentere både sommeroppsummeringa og poengene dine, men måtte bare le av Get-hyllesten på slutten her! Go, Get, go!!

Unknown sa...

Harligt innlegg :o)

Har funne svaret på møkje du i dag ser eg ;o)

Og søren ta get då da!! De må skjerpa seg, så me får sjå mærr te deg :o)

Ingamor sa...

Den kaka så farlig god ut. Nå må jo jeg ut å kjøpe kake også for fikk så lyst på det, og jeg har ikke gjort meg fortjent til den tror jeg!

verdens heldigste mamma sa...

Hallo snuskeruska!! :) Der var du igjen vettu! Jeg har hatt så liten tid til og titte innom men nå satt jeg meg ned og rigga meg til og begynte og lese! :) He he he , du er så artig når du skriver !!:)

Men jeg mistet poenget ? Skulle du spise eller ikke spise kake ?? ;)

ENDELIG viser jeg bilder av gaven jeg fikk av deg !!! :) :)

TUUUUSEN takk igjen!!:)

Klem

Related Posts with Thumbnails