Velkommen til Bustebloggen

En utpreget hverdagsblogg med små gløtt fra en hverdag som nok ikke er så festlig som mange skulle tro. Her luftes små og store tanker, det skrytes av interiør og gryende håndarbeidsferdigheter, mens hverdagsgledene står i sentrum. Det hele krydres med en stor porsjon humor, men har også små stikk av alvor. Håper du vil like deg her, og legg gjerne igjen et spor før du går.
tirsdag 6. juli 2010

Murphys betingede lov

Murphys lov sier at ”alt som kan gå galt, går galt”. Heldigvis er det i Bustehjemmet snarere unntaket som bekrefter regelen. Bortsett fra! Bortsett fra når Bustemannen er bortreist. Da skjer alt. Alltid. Som regel er dette ”alt” i Bustehjemmets sikringsskap.

Vi er ennå ikke så urbaniserte og moderne at vi i Bustehjemmet er utstyrt med automatsikringer. Her er det de gode gammeldagse skrusikringene som gjelder. For de av dere som ikke kan erindre hvordan disse skrusikringene fungerer i praksis (sett fra en jentes ståsted), kan jeg kort fortelle at først må man lete seg frem til en sikring som har mistet perla, deretter må man skru løs sikringen, bytte ut innmaten (forutsatt at man har flere sikringer på lager selvsagt), og skru den på plass igjen. Enkelt og greit – gjort på fem minutter.

Søndag var kimen til all verdens problemer også lokalisert til sikringsskapet. Trodde jeg. Etter å ha vasket ikke mindre en syv maskiner med tøy lørdag, var tørkestativene på bristepunktet da jeg søndag morgen satte på tørketrommelen for å tørke sengetøy. Vi gjør det slik i Bustehjemmet. Tromle, tromle, stilt. Det var da merkelig. Jeg trykket litt her, og trykket litt der. Stilt. Jeg prøvde vaskemaskinen som også viste seg å være død. Jeg tok en titt i sikringsskapet og konstaterte at ikke mindre enn tre av syv perler lå løst, hvorav den ene tilhørte hovedsikringen. Merkelig, for det var lys i alle rom.

Til tross for at skomakerens barn har dårlig med skotøy, kommer det likevel noe godt ut av å være gift med en snekker; han kjenner jo så mange. Deriblant tre elektrikere. To av dem befant seg på samme sted som Bustemannen, men tredjemann befant seg i umiddelbar nærhet. Nemlig så nær at han var på vei allerede før uhellet var ute. Murphy fikk hvertfall ikke tak på elektrikeren selv om han fikk kontroll over alt annet. ”Ja, jeg skulle hente noe verktøy som jeg skulle få låne av Bustemannen, jeg?” ”Ja, selvfølgelig, men kan du hjelpe en jomfru i nød i samme slengen tror du?” Jo, han kunne da det, og jeg forklarte ham, på jenters vis, om tørketrommelen og sikringsskapet.

Han lette og han lette, men tørketrommelen forble død. Tørketrommelen, som er plassert på badet, oppå vaskemaskinen, ble lempet ned, skrudd fra hverandre, og undersøkt. ”Nei, her er det ikke mulig å finne noen feil. Enten må du sende den til reparasjon, eller så må du kjøpe en ny. Alternativ to er nok vel så billig som alternativ en.” Ja, ja, sånn kan det gå. ”Hvor i alle dager skal jeg gjøre av det gjøre av det våte sengetøyet nå? Alle tørkestativene er jo fulle,” tenkte jeg. ”Skal vi likegodt lempe den ut i stedet for tilbake på plass, eller?” Vår venn elektrikeren er en driftig kar, som liker å få ting gjort. ”Ja, jo, hvorfor ikke?”


Like etter at elektrikeren dro av gårde, med det verktøyet han var kommet for, ringte Bustemannen.
”Nå, åssen står det til hjemme?”
”Jo, nå har vi akkurat flyttet tørketrommelen ut i skjulet” gaulet jeg fornøyd i min ende av tuten.
”Vi? Tørketrommelen? Skjulet?” Hadde kona gått helt fra konseptene?

I et lite anfall av ”dette klarer mor” var det like før jeg dro av gårde til elektrisitetsforretningen og kjøpte en ny, men da jeg kom på at mannen ikke hadde vært dumdristig nok til å la VISA-kortet ligge ubevoktet i Bustehjemmet en uke, i tillegg til å ha den store bilen med seg på tur, lot jeg det bli med tanken. Tørketrommel er jo tross alt bare luksus, og luksuriøs tøyvask kan jeg klare meg uten en uke. Vaskemaskinen lever jo tross alt i beste velgående fortsatt…
Skjønt, man skal aldri si aldri når Bustemannen er bortreist.


 P.S. I morgen trekkes Bustebloggens give away. Fort deg og trekk et lodd eller to!


9 kommentarer:

Elisabeth, innerst i veien sa...

Synes du løste dette verldig bra! Husker godt sånne skrusikringer...veldig vanskelig å se noen ganger at de var gått....som som den gangen jeg og tre jentekollektivvenner betalte dyyyyrt for en elektriker en søndag fordi lyset oppførte seg så rart, blinket og greier. Og om vi skrudde på den ene lampa, lyste en annen osv. Og ikke var det sikringen, nei, vi hadde jo faktisk sett inni skapet...Men så var det visst en hovedsikring som var gått likevel gitt....det kunne den dyre elektrikeren fortelle oss. Følte oss veldig blonde da...

Trine Lise - Mitt liv som hjemmemamma og Kone sa...

Haha, flott skrevet.

Vi har også skru sikringer som blir infernalsk varme :( Men men...

Synes du løste det på en flott måte jeg. Jeg som ikke kjenner noen elektrikker måtte nok pent ventet på mannen :( Ellers hadde det blitt dyrt!

Får håpe du får en ny tørketrommel snart da ;)

Shy sa...

Hadde nettopp samme problem med sikringar her heime...og eg er heilt grønn,eller blond, når det gjeld sikringar. Så då var det berre å ringe Mannjen heim....
Bra du har eit utval av fagfolk i nærheten!

verdens heldigste mamma sa...

You are my lady !! :)

Flott gjort! Kanskje greit at det kom en hjelpene hånd der også?? ;)

Morsom du!

Klem

RoseSommer sa...

"Kjerringa MED strømmen." Er det deg??

Snuskebassa sa...

Det er fornuftig å alliere seg med folk innenfor ulike yrkesgrupper.
I foreningen min er nesten alle lærere, så vi lurte på om vi skulle begynne å sende representanter på kurs, en kan lære om bil, en annen fliselegging osv.
Lykke til på tørketrommel-jakt.

Huldra sa...

Huffsa.. Ting ryker i hytt og gevær- og særlig når man minst fortjener det.. Håper du fant en lur plass til sengetøyet (over dører kan være en fin ting om man er alene hjemme), og godt du fikk maskineriet ut.

Her har den løpt ut av huset for en god stund siden, og jeg tror faktisk strømregningen liker det, for den stakkars trommelen ble rett og slett misbrukt. ;)

Hans M sa...

Mitt første prosjekt i "ny" bolig om ett års tid er å skaffe nytt sikringsskap. Sikkert ikke like billig som tørketrommel, men jeg tror nok at det trengs.

Hans M

Therese sa...

Man kan da ikke kunne alt heller!! Ikke din skyld at den gikk i stykker, husk at det ALLTID er mannens feil, ALLTID ;-)

Elsker å lese blogginnlegg der orddelingsfeil ikke eksisterer og bloggeren kan grunnleggende norsk, jeg er en svoren Bustenelliktilhenger fra nå av :-)

Ha en fin julidag!

Related Posts with Thumbnails