Velkommen til Bustebloggen

En utpreget hverdagsblogg med små gløtt fra en hverdag som nok ikke er så festlig som mange skulle tro. Her luftes små og store tanker, det skrytes av interiør og gryende håndarbeidsferdigheter, mens hverdagsgledene står i sentrum. Det hele krydres med en stor porsjon humor, men har også små stikk av alvor. Håper du vil like deg her, og legg gjerne igjen et spor før du går.
lørdag 22. mai 2010

Så var det tilbake til hverdagen. På en lørdag.

Plutselig var det helt stille i Bustehjemmet. Ikke en lyd å høre annet en dataens tastatur. Uvant. Plutselig så var faktisk Bustenellik hjemme alene også, og det var også litt uvant. Nå er forsåvidt hun hjemme alene ganske mye i løpet av et år, men akkurat nå var det litt uvant. For et par timer siden vinket vi "head aega" til vår kjære estiske venn. Tigerstaden og Bergen ligger i dette øyeblikk for hennes føtter, mens hverdagen atter ligger for våre. Samtidig som jeg vinket adjø til vår venn, følte jeg at jeg sendte min egen frihet den samme hilsenen. Nå er det slutt på slaraffenlivet, og den berømte havrelefsa og striesekken har hentet oss igjen. Ikke slik å forstå at Bustemannen og Bustenellik har hatt fri siden forrige torsdag, vi har vært på både jobb og skole, men det hele har liksom hatt en litt mer avslappet stemning over seg. Et snev av ferie nesten. Slik blir det når man har ferierende på besøk, og vi hadde ikke vært mye til vertskap dersom vi hadde levd livene våre slik vi til vanlig gjør. Selv om vår gjest gjerne ville oppleve hverdagslivet i et norskt hjem, kunne det muligens blitt i kjedeligste laget aldri å se en levende sjel her i huset. Her i Bustehjemmet har vi det gjerne med å hilse i døra, før vi haster videre hvert til vårt. Dagene er hektiske, og vi spøker med at det å slappe av - det kan vi gjøre når vi dør. Det er jo egentlig ingenting å spøke med.

Siden forrige torsdag har vi bodd tre mennesker i Bustehjemmet. På den tiden har vi delt både sorger og gleder, hatt gode samtaler og mang en latter. Vi har spist masse god mat, og hatt selskap av gode venner.


Vi har besøkt Gamlebyenfeiret 17.mai og vært en svipptur på IKEA i Göteborg og shoppet stæsj for 98 SEK (ja, det er faktisk helt sant!) .


I går hadde vi en bedre middag på restauranten Chang Cheng her i Den andre byen, før vi tok en liten tur til Skjærhalden for å vise frem et lite stykke norsk skjærgård.


I dag gikk altså turen til togstasjonen. Det føles tomt og rart i Bustehjemmet, og det er nesten litt vemodig. Men, som Pippi (som forøvrig har etternavnet Pikksukk i Estland) sa; "om dere ikke drar hjem, kan dere jo ikke komme tilbake". Om man ikke sier head aega kan man jo heller ikke si tere? Vi valgte å si vi sees.


Jeg ønsker alle dere vakre lesere en fantastisk pinsehelg, og håper dere nyter solen der dere er. For mitt vedkommende er dessverre utsiktene for brune sommerben dårlige, da helgen skal tilbringes foran dataen: Eksamensforberedelser


Vi blogges!

2 kommentarer:

Martilie sa...

Ja er det ikke rart, blir både tomt og egentlig litt godt også.. Og samtidig litt vemodig.

Flotte bilder.

Ønsker deg lykke til med eksamensforberedelse og god pinse!

Jeg smurte meg behørig og satte meg ut i solen, var nyyydelig på morran, men nå har det skya over, så det spøker for sommerbrune legger her også. I skrivende stund er de vel lettere blå :)Klem fra Tove

A K sa...

Hei og takk for hyggelige ord på bloggen min :)
Det var den hvite pusen som var syk som ble påkjørt ja :( veldig tomt uten han :( var liksom alltid "i veien" han ;) han ble fort frisk da han var syk når dere var her men det hjelper lite når man leker i veien :(

kan tenke meg det er tomt etter å ha hatt gjest på besøk så lenge ja. Flinke dere som har funnet på og visst fram så mye av det vi har her i nærmiljøet!! :) Men å dra helt til gøteborg for å handle pittelitt var spesielt ;) hehe

Vi gleder oss masse til at snekker`n kommer i morra!! Blir kjempemoro å se hvordan huset blir etter litt trylling av han :) Spørs om vi er så populære i "nabolaget" (for vi har jo SÅ mange naboer ;) ) etter denne helga. Når pinsa ble ringt inn i stad ljomet spikerpistolen fullt på hønsegården vi har laget ute i dag... Jaja, må man jobbe så må man jobbe ;)

Ha en fin kveld og pinsehelg videre :)

Klem

Related Posts with Thumbnails