Velkommen til Bustebloggen

En utpreget hverdagsblogg med små gløtt fra en hverdag som nok ikke er så festlig som mange skulle tro. Her luftes små og store tanker, det skrytes av interiør og gryende håndarbeidsferdigheter, mens hverdagsgledene står i sentrum. Det hele krydres med en stor porsjon humor, men har også små stikk av alvor. Håper du vil like deg her, og legg gjerne igjen et spor før du går.
torsdag 20. mai 2010

Penger og papir

Nå som 17.mai 2010 har blitt en del av historien, tenkte jeg å dele med dere nok en liten historie fra Bustenelliks barneår (for noen dager siden fortalte jeg jo om hvordan jeg fikk bestefar til å lage vafler til meg). Dette er én av to favoritthistorier bestemor Smurf (altså mammas mamma som hadde så mange smurfedukker når jeg var liten) med stor begeistring forteller i et hvert lystig lag. Helt hvor gammel jeg var, er ikke helt på det rene, men det var etter alt å dømme før vi lærte om tierplasser på skolen!

Etter å ha beskuet byens barnetog, var det fast prosedyre og spise lapskaus hos bestemor Smurf, før vi dro hjem og overvar aktivitetetene på bygdas skole (sekkeløp, ringspill, ja, dere kjenner vel til det). Slik var det hver eneste 17.mai. Hos bestemor Smurf var vi forøvrig hver eneste lørdag, og før vi dro hjem var det alltid høytidelig overrekkelse av "gullpengen" til sparebøssa mi. Dere husker kanskje den gamle tieren? Den var liksom så gullaktig. Denne 17.mai'en, som vår lille historie fant sted, var det også høytidelig overrekkelse av kronasjer, dog ikke til sparebøssa. Festdag som det var, fikk jeg en hel hundrekronersseddel til å kjøpe meg is og brus for. Godt oppdratt som jeg var, takket og bukket jeg etter alle kunstens regler. "Og så!" pleier bestemor og fortsette historien på dramatisk vis med, "så hørte jeg bare et stort vræl! Jeg tenkte at nå har ungen sikkert falt og slått seg, og stormet til. 'Hva er det som skjer?' spurte jeg mamma'n din." Jeg hadde jo ikke falt og slått meg, jeg var bare vanvittig skuffa! Hvorfor? Fordi "hun sa jeg skulle få penger, også fikk jeg bare en papirlapp!"

Det er ikke alt en liten pike skal forstå, og bestemor tror at om jeg bare hadde fått en krone eller to, så hadde jeg vært lykkelig - da hadde jeg jo fått penger og ikke papir! Med tiden har jeg jo skjønt at papir kan være langt mer verdt en noen metallbiter, men den lille historien fra svunne tider minner en jo på at man skal gjøre sine gleder enkle, for det enkle er jo ofte det beste. Men, bestemor ble kanskje litt bekymret når barnebarnet noen år senere forkynte at hun skulle bli økonom?5 kommentarer:

Fru Andersen sa...

Hihi! Så morsomt bilde da, passet til historien...godt at de tenklte på å finne frem kameraet og knipse et bilde før de trøstet deg;-)

Slik var det en periode her i huset også, vi lot jentene velge mellom de flotte røde 50-øringene og en hundrelapp. De valgte alltid 50-øringen, helt til en dag....hihihi!

Så morsomt at du deler slike historier! Ha en koselig kveld søte deg! Klem-klem!

A K sa...

Så søt historie :) Unger og penger er ett evig myserium ;) Her er sparebøssa hellig og sist vi gikk i banken for å tømme den fant vi en dukkegaffel i den ;) hehe. A.T måtte innrømme at hun hadde prøvd å få litt penger ut av bøssa igjen ;)

Eller på 17.mai når hun fant en 50 øring full av leire og vi sier at hun skulle kaste den siden hun enda var ren og fin i bunaden. Var jo store protester ;) Og papirpenger har i grunn blitt fint her altså, for de kan man jo faktisk få litt for :)

Lykke til med lesing framover, regner med at du også sitter med nesa i ei bok store deler av tiden ;)

klem

Anette (Hvit Romantikk) sa...

Hihi, du er god da ! ♥ Har en 4 åring her som blir lykkelig når han får et kronestykke ! :) Men når det er sagt har han begynt å forstå at penger av papir er verdifulle også. Dette har han lært seg med flere eldre søsken og en lettere shoppeglad mamma. ;) Men alikevel tror han at han kan kjøpe en gravemaskin i lekebutikken for det ene kronestykket, hihi...

Utrolig gøy å ha et sånt bilde fra du var liten, herlig ! ♥ Et ordentlig blinkskudd ! :)

Ha en fortsatt fin kveld vennen ! ♥

Stor klem fra Anette :)

RoseSommer sa...

Penger er en fantastisk oppfinnelse. Jeg ødela en hel adventstid for sønnen til venninnen min et år, for jeg laget adventskalender til ham med pakker.
Den 1. desember skulle jeg begynne litt forsiktig, og så jobbe meg oppover med litt finere pakker hver dag. Så den første dagen var det bare en gullpenge med sjokolade inni.
De neste 23 dagene hadde jeg pakket omtenksomt inn både det ene og det andre, men hver dag skrek gutten av frustrasjon og skuffelse for hver pakke som IKKE inneholdt en ny gullpenge.

Bildet du la ut er fantastisk. Du burde lage kort til eldre familiemedlemmene dine med kopi av dette i. Da kommer de nok til å smile i skjegget og minnes.....

Unknown sa...

hehhehe... ja stakkars liten! Det er ikke så greit :=)

Related Posts with Thumbnails