Velkommen til Bustebloggen

En utpreget hverdagsblogg med små gløtt fra en hverdag som nok ikke er så festlig som mange skulle tro. Her luftes små og store tanker, det skrytes av interiør og gryende håndarbeidsferdigheter, mens hverdagsgledene står i sentrum. Det hele krydres med en stor porsjon humor, men har også små stikk av alvor. Håper du vil like deg her, og legg gjerne igjen et spor før du går.
onsdag 17. mars 2010

Cup of flowers

Med påske rett rundt hjørnet, bugner det av påskeliljer i blomsterbutikkene. Planen var opprinnelig å vente til slutten av neste uke før dette sikre vårtegnet kom i hus, men da jeg var innom blomsterbutikken for en bukett tulipaner på lørdag, ble fristelsen for stor. Der stod nemlig denne festlige varianten, og det var som om den ropte "kjøp meg!".


Jeg kunne jo ikke gå forbi den da, kunne jeg vel? Så den fikk bli med hjem til huset som nettopp var vasket etter alle kunstens regler. Nå pynter den opp på anretningsskapet i stua, og er riktig så flott der den står og soler seg i lysstripene som slipper gjennom de møkkete vinduene (som blir rene før påske dersom kulda ikke setter inn på ny). Dersom ingen har en vidunderoppskrift på "hvordan få påskeliljer til å vare evig", så er nok disse på den evige blomstereng før påsken kommer på ordentlig, men det fine med blomster er jo at de kan erstattes når det går for ille (og det hender det jo at det gjør...).

Kalenderen viser i dag 17.mars, og det er bare to små måneder til nasjonaldagen. Selv syns jeg ikke det er lenge siden jul. Jeg har vært flink til å fortelle dere, og mennesker rundt meg, hvor høyt jeg elsker vinter, snø, is og kulde, men en liten del av meg begynner nå så smått å se frem i mot varmere tider også. Lua har fått ligge igjen hjemme hele uka, og i dag lot jeg vinterjakka henge hjemme til fordel for vårjakka. Vinterstøvlene må fortsatt gjøre tjeneste, men ettersom jeg ser mer og mer bar vei for hver dag som går, håper jeg at skoa kan graves frem fra kottet etter påske. Jeg syns det er kjempevarmt, men en liten titt på gradestokken i kjøkkenvinduet forteller meg at det faktisk ikke er mer enn et par knappe varmegrader. Jeg får litt dårlig samvittighet med tanke på at ullskjerfet er byttet mot et tynnere et i bomull når jeg minnes barndommen. Min kjære mamma hadde en evig bekymring over podens tilsynelatende mangel på sunn fornuft hva påkledning gjaldt, de dagene det var så varmt at vi bare måtte kaste jakka i friminuttet. "Lufta er fortsatt skarp" var omkvedet hjemme hos oss hver eneste vår.


Om to små uker er det påske, og påske er for meg synonymt med vår. Vår på sin side er synonymt med pollen, tett nese, rennende øyne og total utmattelse, men Aeriusen får vente til påskeegget er fortært. Til slutt har jeg lyst til å dele med dere dette diktet av Inger Hagerup. Jeg fant det når jeg ryddet i dokumentmappa på PCen tidligere i dag, og jeg syns det er så koselig. Det tar meg tilbake til barndommens somre, bekymringsløse dager og en svunnen tid:

Den ene dagen

Det er en sommerdag for lenge siden
som roper meg tilbake gjennom tiden.

Den ligger lukket bak en hekk av klunger
blant hestemaur og gule tiriltunger.

Den vasser brun og barbent i en fjære
og lukter gammel tang og nybredd tjære.

Den rasper grønne kart av solbærbusken
og flyr til himmels i den høye husken.

Den ligger fjetret og fortapt på magen
og sluker Ivanhoe i eplehagen.

Den slåss på tørre never med venninnen
som sender krokketkulene på pinnen.

Den er et nystekt brød på kjøkkenbordet
og slåmaskinens knepring over jordet.

All lyd og lukt og smak og farge kommer
fra denne dagen i min barndoms sommer.

Som endte med den lykkelige smaken
av nyslått kløver og av rene laken.

2 kommentarer:

A K sa...

Tusen takk for award :) Her er det så hektisk at det ble ett kort awardnnlegg fra meg...
V vil veldg gjerne komme på besøk og hilse på vettu :) Men i påska er vi ikke hjemme. Finn en dag det passer for dere etter påske så kommer vi :)

:) Ann K

Anonym sa...

Vinteren har vært fin men det skal jammen bli godt med litt vår også. Å når grade stokken blir presset godt over null av en stekende sol, som tar ett godt grep om snøflekkene som sjanseløst sakte må gi tapt. Så blir hodet innstilt på våren. En ny årstid med løfte om en fin tid.

Diktet har forøvrig blitt tonesatt av Finn Kalvik med samme tittel på sangen som på diktet.

Hans M

Related Posts with Thumbnails