Velkommen til Bustebloggen

En utpreget hverdagsblogg med små gløtt fra en hverdag som nok ikke er så festlig som mange skulle tro. Her luftes små og store tanker, det skrytes av interiør og gryende håndarbeidsferdigheter, mens hverdagsgledene står i sentrum. Det hele krydres med en stor porsjon humor, men har også små stikk av alvor. Håper du vil like deg her, og legg gjerne igjen et spor før du går.
tirsdag 30. oktober 2012

Bustenellik er sur. Og trøtt. Veldig trøtt.

Innimellom får man bare lyst til å gå hen å drukne seg i kaffe. Bare sånn for å være sikker på at man får nok innabords til å komme seg sånn noenlunde helskinna gjennom dagen. Innimellom får man også bare lyst til å ta rotta på noen. Og atter innimellom hender det at de to... lystene inntreffer samtidig. Innimellom kan det skje en helt vanlig tirsdag morgen klokka 04.30. I dag har vært en sånn "helt vanlig tirsdag". 

Tretti lange minutter før vekkerklokka skulle brøle "Stå opp din griiiiis!" brølte Busteliten over babycallen at han var klar for å stå opp. Nå! Et lite sekund oppstod det et ekstremt tilfelle av hysterisk presens i dobbeltsenga til mor og far, og "jeg bare" og "du bare" og "jeg bare... zzz" før "du bare" som egentlig var meg bare stod opp og henta pjokken. Som var - i motsetning til sin mor - i overmåte godt humør. Er're mulig? Hvor har han det jegslåroppøyaogeridriiitgodthumørmedéngang-genet sitt fra? Jeg må beskjemmet innrømme at det ikke er fra meg, og jeg vil i samme slengen tørre påstå at det heller ikke er fra hans far.

Når man har så fint sengetøy, så bruk det liksom!

Nuvel. Barnet var våkent. Barnet var blid. Far var trøtt. Mor var trøtt. Far slang barn i lekegrinda, satte på Drømmehagen, snudde seg rundt og sov videre. Mor konstaterte at klokka på forunderligvis plutselig var blitt fem, snublet i dusjen, snublet ut, sniffet inn en velkjent odør, tenkte takkoglovatjeghardårligtidogslipperdender, nevnte odøren i forbifarta til den sovende faren, svima ut av døra og satte kursen rett mot kaffemaskinen da jeg ankom jobben. 

Og først da var det at det slo meg hva denne nye uvanen kom av. Og enda bedre: det fantes noen å skylde på! (Jeg liker å ha noen å skylde på.) Nemlig den idioten som fant på begrepet sommertid! Hvilket i sin tur også førte til vintertid. Sånn seriøst; hva var egentlig poenget? Greit så skulle man spare litt strøm, men hvor lenge har vi egentlig utbytte av denne timen som vi driver og flytter fram og tilbake? Jeg gir egentlig blanke blaffen i fakta; alt jeg i mitt egoistiske sinn bryr meg om, er å få sove om morra'n! Det vil nok gjerne Busteliten også, men i hans verden var jo klokka fortsatt 05.30 og stå opp-tid, selv om klokka, sånn nesten helt av seg selv, plutselig i stedet var 04.30. Til samme tid. Kan vi ikke bare finne en rutine and stick to it liksom? Hæ? Kan det i det Herrens år tyvehundredeogtolv vær'a så innmari vanskelig? Tenk nå litt på de stakkars små, de smås store, kyrne og mjølkebonden da?

Overtrøtt (og muligens superegositisk, blåøyd) mor, høy på kaffe bare spør! 

- Er du mot å stille klokka? - 
(Obs! Ledende spørsmål.)

 

16 kommentarer:

Livet i Casa Didriksen sa...

Stakkars, stakkars deg! Hva slags jobb har du som gjør at du må stå opp klokka fem? OG for å svare på spørsmålet ditt, jeg er ikke særlig blid på de som fant opp sommertid og vintertid jeg heller selv om vi her "bare" har gått fra sju til seks med å våkne klare som et egg..

Ingamor sa...

Jaaaa jeg er i mot den stillinga. Klarer liksom ikke helt se poenget med å rote med soverutiner slik! Det at liksom skal bli lysere lenger kan du bare kaste i søpla for er mye koseligere med levende lys likevel!

Anna sa...

JA, sommer/vintertid er no HERK!!
Kunne fiiint klart mæ uten, våkner en time før æ ska, gidder ikke å stå opp sååå tidlig, sovner igjen, dødtrøtt når klokka ringer... =(

Petrus og Petrine sa...

Først av alt. Jeg synes synd på dere.

bytte av tid er bare tull, men jeg ville egentlig ha en time ekstra på ettermiddagen, om jeg fikk velge! Det hadde kanskje vært mulig å være ute i litt dagslys når vi er hjemme fra ettermiddag og kveld.

Her i hemen våkner også minsten en time tidligere enn vanlig, men til levlig tid.

Sender en god - morgen - klem som kan brukes om nødvendidg i morgen tidlig

Monica fra Moxas Univers sa...

Her i huset er det ingen problemer når klokkene stilles, og det har heller aldri vært det. Jeg har 3 barn hvor alle er veldig glad i å sove. Så det eneste som er problem her er når det går over til sommertid og jeg må vekke ungene en time før de pleier. Da er de litt morragretne, men ikke værre enn at en god frokost løser saken ;)

Håper dere raskt kommer inn i rutinen og får en god natt med søvn... heeelt frem til klokka ringer ;)

Klem klem fra Monica

PS: Om du ikke har blitt med på min giveaway må du ta en liten lynvisitt ;) Trekning 1/11 ;) Link gjerne et innlegg hvor du har bilder av kongler i en eller annen setting i min utfordring også ;)

Unknown sa...

hahah... må bare le av det innlegget ditt. Som å høre meg selv for to år siden. Been there, done that og er nå glad vi er "ferdige" MED DEN FASEN

Pia sa...

Jeg hata det før, men nå går det greit, ingen står opp i femtida lenger, uansett om det er sommer- eller vintertid.

Mormorfarmor Inger sa...

Haha - jeg levde meg inn i historia di og forstår deg godt!
Nå bryr jeg meg ikke så mye om det, og om noen år kommer du dit også :)
(men syns vel egentlig at vi kunne ha lik tid hele året ja)

Åshild sa...

Jeg har store problemer med å stille om min egen kropp, så jeg vet det er verre for de små. Derfor ønsker jeg også sommertid hele året. Det er vel 1 time foran reell tid (vintertid) som er når sola står i syd kl 12.00.

Villa Wonka sa...

Hihi… du skriver utrolig morsomt. Er helt imot å skru klokka jeg også. Bare noe tull hele greia. Er vel noen land som har gått bort ifra det, så vi kan jo håpe moderlandet tar til fornuften etterhvert de også :-)

Ha en fin uke i ny tidsrutine :-)
Klem Kristin

Elisabeth, innerst i veien sa...

Huff ja, det der klokkestillingopplegget er sære greier. Hvorfor gjør ikke resten av verden det samme?

Lekkert sengetøy, har sikla på det slev.

boNord sa...

hihii, ja æsj den timen. Minsta ble noe fortumla av det...eller var det meg som ble det kanskje? Klokka var 05.30 og jeg tenkte F....er hun våken NÅ..og etter en stund slo det meg hvorfor ;)

Klem og god natt!

Lise

Elisabeth sa...

Gjenkjennbart! Fra "gamle dager", da unga var små.
Da en kunne gitt fra seg armen, hvis en fikk en time ekstra på øret.


Hm. Livet har faser gitt.
Nå bryr jeg meg ikke. For min del kunne vært sommertid hele året for meg.

Håper vesleknærten snur seg raskt inn i den nye rytmen.

Renate sa...

Helt enig! Vi kunne godt droppa å stille klokka!!
Minsten her og, har våknet veldig tidlig denne uka (i tillegg til noen ganger ver natt) sånt blir man trøtt av!!
Får håpe det blir bedre i morra ;)

Janet sa...

Haha. Fantastisk morsomt å lese. Og jeg er så enig.
Her finnes det ikke noe som heter netter lenger. Eller rettere sagt, man kan ikke regne med å få sove. Så det med å stille klokka gjorde det bare litt verre oppi elendigheta.

Anonym sa...

Jeg er sååå enig. Men så er vel vi noen av de få i hele verden som faktisk stiller denne teite klokka. Hvorfor kan ikke vi kutte ut med det der også?

Mine barn var også opp før fuglen fes :)

Related Posts with Thumbnails