Velkommen til Bustebloggen

En utpreget hverdagsblogg med små gløtt fra en hverdag som nok ikke er så festlig som mange skulle tro. Her luftes små og store tanker, det skrytes av interiør og gryende håndarbeidsferdigheter, mens hverdagsgledene står i sentrum. Det hele krydres med en stor porsjon humor, men har også små stikk av alvor. Håper du vil like deg her, og legg gjerne igjen et spor før du går.
onsdag 1. august 2012

Å holde fokus

Hele sommeren har vi med skrekkblandet fryd sett frem til dagen i dag. Første august. En stor dag i Bustehjemmet. Vi har talt ned til denne dagen med både glede og spenning, men også med vemodighet og ikke minst tvil. 

Da jeg, like før jeg sovnet i går kveld, klikket innom VG Nett, kom tvilen igjen. "Barn under to år bør ikke gå i barnehage," stod det skrevet med krigstyper over hele forsiden på gårsdagens VG. VG Nett hadde en sak der kunnskapsminister Kristin Halvorsen reagerer mot psykologenes standpunkt. Jeg leste artikkelen, og kjente atter den dårlige samvittgheten komme smygende. 

Det er jo ikke slik at man velger å sende det lille barnet sitt i barnehagen slik at mor eller far kan ligge hjemme på sofaen, spise pottis og se på Hotel Cæsar. Det er jo ikke slik at man ønsker å tilbringe minst mulig tid sammen med det kjæreste man har. Det er ikke slik at vi svever rundt på rosa lykkeskyer i medvind, mens enhjørninger og bompibjørner spretter forbi, og det er heller ikke slik at pengene ramler inn på lønnskontoen og samler seg i svære hauger der uten at man behøver løfte en finger. I hvertfall ikke i vår verden.

Opprinnelig var planen at Busteliten og jeg skulle være husmor og husmorassistent i Bustehjemmet et år til. Men, forandringer skjer. Faller en nøtt i hodet på deg, har du valget mellom å tro at hele himmelen faller ned, eller at du kan få prinsen og halve kongeriket med på kjøpet. En slik nøtt falt i hodet på meg i våres, og jeg valgte å tro det siste. Noen muligheter må man bare gripe.  

I dag begynte altså Busteliten, vesle kællen vår, i barnehagen. Ni måneder og to uker gammel. Vi kunne valgt å fokusere på at han er veldig liten, at han ikke engang har fylt et år. Vi kunne valgt å fokusere på at vi gjerne skulle nytt hjemmetilværelsen enda litt til, med late morgener, kafébesøk og kosing og leking. I stedet velger vi å fokusere på at vi har et tillitsfullt barn som utviser trygghet i en hver situasjon. Vi velger å fokusere på at barnet vårt tydelig viser behov for nye utfordringer, og at han trives i samvær med andre barn. Han er blidere enn sola, og tåler en støyt. Vi fokuserer på at dette skal gå bra.

Og så er det opp til oss som foreldre og fortsatt holde fokuset på det positive, samtidig som vi holder et ekstra øye på utviklingen og eventuelle forandringer hos barnet vårt i tiden som kommer. I tillegg ser vi også viktigheten av å bevare hjemmet som den trygge basen det er for sønnen vår, og å gi ham støtte og oppmuntring på veien. 

Når vi ser på gutten vår, og hvem han er blitt, ser vi at vi som foreldre har gjort noe riktig. Vi er fornøyde med foreldrejobben vi så langt har gjort, og derfor er vi ikke så bekymret for hvordan barnehagehverdagen for Busteliten vår skal bli. Vi håper og tror at vi har lagt et godt grunnlag for at gutten vår skal klare og oppdage verden på egenhånd, uten mamma eller pappa i umiddelbar nærhet. Det betyr ikke at vi ikke har hatt betenkeligheter, men innimellom må man ta noen valg, og da må man se på helheten. Det er ikke alltid at det som frister mest, nødvendigvis er det beste valget. Heller ikke for barnet.


 
, barnehagemor

12 kommentarer:

Villa Wonka sa...

Skjønner veldig godt hvordan du har det. Er ikke noe moro å sende de i barnehagen når de er så små, men utrolig hvor fort både liten og stor vender seg til det :-)

Lykke til videre med ny hverdag!
Klem Kristin

Fru Andersen sa...

Enig med deg! Det er ikke alltis slik at alle valg er så enkle, og noen ganger må man gripe en mulighet og ting blir til det beste totalt sett. Jeg skulle også være hjemme litt til med lillemann, men nå blir han barnehagegutt fra september. Kjenner at jeg er spent, men også forventningsfull. Tror barnehageløsningen blir det beste for vår famile og lillemann denne gangen.

Klemmer til deg og til din lille, store kæll ;-)

Mormorfarmor Inger sa...

Det kommer til å gå så bra med Veslekæll i barnehagen, og man må gjøre det som er best for seg og sin familie og ikke høre på alle forståsegpåere :)
Lykke til med både Veslekæll og din nye spennende hverdag!
Klem fra meg

Cathrines Kreative Hjørne sa...

Jeg husker følelsen, selv så mange år etterpå, og det var ikke lett å overlate den førstefødte til barnehage-monsteret, men det gikk nå bra! Og det gjør det sikkert for Busteliten også - han kommer til å strortrives! Dårlig samvittighet er foreldrenes lodd, visst! Masse lykke til!

Klem Cathrine :-)

Livets drøm/Eva Elisabeth sa...

Veslemann kommer til å få det så bra i barnehagen... Det er min erfaring etter to barnehagebarn.
Masse lykke til!
Ha en fin kveld
klem

Shy sa...

Trygg unge og reflekterte foreldre, då går det heilt sikkert fint!

eventyrLise sa...

Vet hvordan du har det. min er jo nettopp fylt 2 og begynner i bhg om 2 uker. jeg gruer meg så masse og går med en stor klump i magen. jeg vet han vil trives som bare det, og at det bare er meg det er tungt for. jeg er hvertfall veldig takknemlig for å ha hatt dette ekstra året hjemme. det er ingen selvfølge at man har råd til det!

MammaMy sa...

Lukke til med barnehagegut! Det vil helst gå godt. ;)

Elisabeth, innerst i veien sa...

Barnehagestart er tøffe saker - for mor og far.
Trollet var nesten 2,5 år da hun begynte og da var det helt klart på tide.
Selv begynte jeg da jeg var 4 mnd gammel og det har da blitt et ok og sosialt menneske ut av meg, he he.

Lykke til!

Janet sa...

Godt skrevet. Jeg er så enig med deg når det gjelder å fokusere på det positive. Han kommer til å få det så godt i barnehagen. - Venner, flinke voksne, leker, rutiner. Jeg tror de bare har godt av det!
En ny epoke er over dere. Og det er slik det må være av og til. Lykke til! :)

Pia sa...

Lykke til, det går sikkert helt fint! Som du skriver, er det helheten som teller:)

Åshild sa...

Det er 16 ukers permisjon med lønn den gangen jeg fikk barn. Heldigvis fantes det dagmamma.

Jeg er spent på hva du skal i gang med.

Related Posts with Thumbnails