Velkommen til Bustebloggen

En utpreget hverdagsblogg med små gløtt fra en hverdag som nok ikke er så festlig som mange skulle tro. Her luftes små og store tanker, det skrytes av interiør og gryende håndarbeidsferdigheter, mens hverdagsgledene står i sentrum. Det hele krydres med en stor porsjon humor, men har også små stikk av alvor. Håper du vil like deg her, og legg gjerne igjen et spor før du går.
torsdag 10. mai 2012

Loppeskatter

Før helgen, altså den forrige, annonserte jeg jo at jeg skulle på loppis på Ekeberg med Bustemannen og Busteliten på slep. Jeg var litt usikker på Bustemannens intensjoner da han sa at han gjerne ville være med, men det hele endte med at det nærmest var jeg som hang på slep. Gutta storkoste seg! Bustemannen dro til og med frem lommeboka før Bustenellik, og attpåtil dobbelt så mange ganger. Hva skjer med mannen?


Det som skulle blitt en hyggelig bloggtreffloppis, ble plutselig bare til et kjapt hei, og dermed ble det en koselig familiedag i stedet. Vi koste oss med å gå å titte på alle de rare tingene (og menneskene) langs bukkebordene, og hadde det riktig så fint. "Næ! Sånn hadde vi hjemme!", "Oj! Husker du disse?", "Nei du, for en grusom farge!". Været var det heller ikke noe å si på utover formiddagen; litt guffent var det jo, men det gjorde i grunnen ikke så mye. Vi våknet jo tross alt til snø, og da skal man ikke klage på at det ikke var bikinivær et par timer senere.


De helt store innhuggene i lommboka ble det imidlertid ikke. Det er rart med det, når man gjør seg klar til shopping og er i siget, så finner man liksom ingenting. Eller, man finner jo masse, men blir plutselig veldig kritisk og innser at man ikke har plass til og ikke har bruk for. Noe som likevel fikk bli med hjem, og som vi har vært på utkikk etter lenge, var en gammel utslagsvask. God som ny, pen og uten rust: 500 kroner. Den er både stor og tung, så det var kjekt med barnevogn! Denne får dere nok se igjen utover sommeren også, når den har kommet på plass.


Jeg fant to kongler til å henge på juletreet. Jeg har siden jeg var liten vært betatt av bestemor sine, og har vært på jakt etter slike i fem år uten hell. På lørdag fant jeg imidlertid to stykker, og for 30 kroner ble de mine. Mannen som solgte dem var av det prateglade slaget, og gav en fem minutters forelesning om middelalderen og middelaldersymboler. Visste dere at kongler er et symbol for fruktbarhet?


Jeg liker at de gamle tingene har historie og noe personlig ved seg, og det er jo noe som gjerne mangler når ting blir kjøpt på loppemarked. Derfor syns jeg det var fint at vi klarte å skape en liten historie til disse to konglene da de ble kjøpt; da blir de liksom enda finere på juletreet når julen plutselig står for døren igjen.


Bustemannen kom dessuten over denne "poly-trinsa", og for en tjuekroning fikk den være med hjem. En litt artig sak, som virkelig kan sette fart på sirupssnippebakingen i desember. Noen som har gode forslag til hvordan vi kan fjerne rusten, forresten? Vi har prøvd bakepulver og vann uten særlig virkning, og stålull er så tungvint.


Før vi dro hjem, var det en liten svipptur innom IKEA for å handle noen nødvendigheter og noen unødvendigheter (og her kan jeg godt ta dere i et lynkurs for hvordan få mest mulig ut av IKEA-turen (og lommeboka) på 40 minutter, dersom dere trenger noen tips?). Så var det hjem, kaste seg i dusjen, hive på litt sminke og et par høye klackar og rett på fest. Alt i alt: en bra lørdag! Nå er det bare å sette seg ned og vente på jula slik at vi får litt valuta for loppekuppene. Jeg satser imidlertid på at vi rekker et par blogginnlegg til før den tid. 

Vi blogges!


 

3 kommentarer:

RoseSommer sa...

Den sirupsnipp-saken var tøff. Hva med å prøve ketchup mot rusten i noen timer/over natten? Jeg prøvde det på en gammel 50-øring en gang og den ble helt lys! Så du kan jo prøve å ha på litt og putte den i plast så den ikke tørker iløpet av natta. Vet ikke om det virker, men du er nysgjerrig nok til å prøve?

Ingamor sa...

Om du har sånn sølvpuss som man dypper i, kan du ta litt sånn på en klut og gnikke. Det funker på omtrent alt av metall og har selv brukt det mot rust.

Trine sa...

Bakepulver og hvit eddik. Tar alt!

Related Posts with Thumbnails