Velkommen til Bustebloggen

En utpreget hverdagsblogg med små gløtt fra en hverdag som nok ikke er så festlig som mange skulle tro. Her luftes små og store tanker, det skrytes av interiør og gryende håndarbeidsferdigheter, mens hverdagsgledene står i sentrum. Det hele krydres med en stor porsjon humor, men har også små stikk av alvor. Håper du vil like deg her, og legg gjerne igjen et spor før du går.
torsdag 8. mars 2012

Godt jobba!

Jeg syns det er FLOTT at kvinner i den Vestlige verden engasjerer seg i viktige saker som gjør en forskjell. Jeg syns det er FLOTT at de kjemper for å forhindre grov diskriminering. Som kvinne skal man ikke behøve å måtte finne seg i hvasomhelst, og det er flott at vi har noen som står på for å få slutt på slik urettferdighet. 

En stor takk rettes i den anledning til franske feminister, da fortrinnsvis medlemmer av Osez le feminisme og Les Chienne de Garde. De har nå tatt grep, og sørget for at termen mademoiselle nå er bannlyst i Frankrike. Sivil status skal være uten betydning for hvordan man behandles, og man vil heller ikke høre snakk om begrepet nom de jeune fille. Å be om noens pikenavn er gammeldags og dessuten en konnotasjon for en kvinnes jomfruelighet. Jammen godt de har fått kvittet seg med slike ufinheter.  

De franske rødstrømpene anser dette som en viktig seier i arbeidet med å bekjempe et mannsdominert samfunn. Selvsagt er det det! Det er FLOTT at noen kaster brystholderne og kjemper de tøffe kampene som synes umulig å vinne. Det er FLOTT at noen ikke gir seg, men står på for kvinner og kvinners rettigheter. Vi har fått stemmerett, anledning til fritt å velge utdanning og påfølgende karriere, og en masse andre goder, men hvorfor gi seg med så lite? Fortsatt har kvinner i den Vestlige verden en laaang vei å gå for å oppnå full likestilling. 

At kvinner andre steder i verden ikke engang får gå utenfor sin manns fire vegger, se det er bare for en bagatell å regne til sammenlikning. At det fortsatt ikke er stemmerett for kvinner i enkelte land i det Herrens år tjuehundredeogtolv er heller ikke stort å snakke om. La oss kjempe for å bli kvitt betegnelsen frøken, damer, først som sist! 

Kilde: France24.com


 
, ikke feminist.


Se også kvinnedagsinnlegget fra 2011: Politisk ukorrekt

5 kommentarer:

Anonym sa...

God måte å sette ting i perspektiv på!

Monica fra Moxas Univers sa...

Godt andre våger å si det også! hehe.. jeg har også blogget om kvinnedagen i dag ;) Nå skal jeg snart av sted for å handle inn godsaker til morgendagen ;) Gleder meg masse :)

Lindas Lille Leilighet sa...

Så flott skrevet!:) Helt enig!
Blir så irritert at noen behandler kvinnedagen som en masedag..eller at mannfolka fnyser og sier den er tull! Da tenker de ikke på hvor mange år med undertrykkelse den kvinnelige delen av befolkningen har kjempet seg gjenom..og som du sier, fremdeles kjemper seg gjennom! Hurra for kvinnedagen!

Whitebite sa...

Vive la France!
og kvinnedagen..joda. Fint.

:)

Huldra sa...

Bra med likestilling og kvinnedagen, men å fjerne en gammel titulering som mademoiselle og frøken..? For meg innebærer det høflighet, og ikke noe nedlatende. Skal man da også fjerne herr og fru? Skal man da også dra kjønnsbetegnelsen til en likestilling? -Fjerne mann og kvinne, eller/og legge til en annen kjønnsbetegnelse som beskriver de som er verken eller/både og?
Er ikke enig i dette. Det er ikke sånt som bør ha fokus, men lik lønn for lik jobb. Rett og slett.

Bra innlegg som fikk i gang de små grå. :)

Related Posts with Thumbnails