Velkommen til Bustebloggen

En utpreget hverdagsblogg med små gløtt fra en hverdag som nok ikke er så festlig som mange skulle tro. Her luftes små og store tanker, det skrytes av interiør og gryende håndarbeidsferdigheter, mens hverdagsgledene står i sentrum. Det hele krydres med en stor porsjon humor, men har også små stikk av alvor. Håper du vil like deg her, og legg gjerne igjen et spor før du går.
tirsdag 8. mars 2011

Politisk ukorrekt

Tusen takk for alle hyggelige kommentarer som ramler inn om dagen. Selv er jeg litt slapp på å kommentere her omkring for tiden, men jeg er stadig inne og leser hos dere. Jeg storkoser meg med all den inspirasjonen jeg finner her i Blogglandia - tankene og planene for våren er etter hvert blitt mange. En del planer avhenger av Bustemannen, og jeg vet av erfaring at slikt krever overtalelse. Jeg arbeider imidlertid med lista over gode argumenter, så får vi se hva som lar seg gjennomføre med tid og stunder.


I dag er det jo den berømte Kvinnedagen, og jeg lar meg engasjere. På antifeministsiden. Lik lønn for likt arbeid er vel og bra det, men uansett hva rødstrømpene mener og sier, så kan aldri kvinner bli menn. Og ærlig talt, hvorfor skal det være et mål?

Jeg syns det er flott at jeg som kvinne har stemmerett ved valg.
Jeg syns det er flott at jeg som kvinne kan ha egne meninger.
Jeg syns det er flott at jeg som kvinne kan velge en karriere.

Men...

... har samfunnet blitt noe bedre?
Har verden blitt et bedre sted å være, etter at kvinnen skulle bli et supermenneske? Karrierekvinne, mor, hustru og elskerinne, venninne og egoist - alltid like fresh og velstelt, perfekt til fingerspissene. Aldri sliten, alltid opplagt. Tja. Jeg vet hvertfall med meg selv at jeg er ikke et supermenneske, og skjønner ikke helt hvilke grep jeg skal ta for å kunne bli det heller.


Jeg syns det er flott med valgfrihet, men å prioritere er tydeligvis ikke et av valgene. Det forventes liksom at vi skal velge hele pakka. For egen del, er min største drøm å kunne være husmor. I hvertfall i den fasen av livet hvor familien er i vekst, og det er småbarn i huset. Karriere? Joda, jeg har allerede en bachelorgrad i baklomma, og er godt i gang med nummer to. Jeg har lyst på en karriere, men jeg har ikke lyst på en karriere på bekostning av familielivet. Jeg skal arbeide til jeg er sekstisyv, så om karrieren settes noen år på vent, hva har jeg å tape? Ingenting. Politisk korrekt? Neppe.

Politisk korrekt er heller ikke arbeidsfordelingen er i Bustehjemmet. Her er det Bustemannen som skifter dekk på bilen, henter ved, klipper plenen, griller biffen, måker snøen... Jeg vasker hus og klær, lager maten, rer opp senga, holder administrasjonen... Arbeidet er helt enkelt fordelt etter evne. Hvem fikser hva best. Vi hadde klart oss utmerket alene begge to, men det handler om å få effektivitet i hverdagen. Og ærlig talt, så syns jeg det er deilig at det er mannen som tar de tyngste takene. Ikke plages han nevneverdig av å slippe å vaske trusene mine, heller.


Sorry jenter - det blir ikke noen Kvinnedagsgratulasjoner fra denne kanten.
For det første, så har vi som kvinner det utrolig godt her i Norge.
For det andre, så syns jeg kanskje at kvinnefrigjøringen har gått for langt. Hadde det vært opp til rødstrømpene, hadde antakeligvis mannen nedkommet med skrikerungene og ammet dem etterpå, mens vi hadde gått i tog dagen lang for å kjempe for frihet. En frihet vi allerede har...


 
, som regner med krass kritikk etter dette politisk ukorrekte innlegget.

11 kommentarer:

Kristine sa...

Tro det eller ei, men jeg er veldig enig med deg altså! Kunne ikke sakt det bedre selv :D

Jijji sa...

Enig med deg!

Klem fra Jijji

Refleksjon på livsvegen sa...

Gratulere med dagen ;-)
Vi har det nok godt på vår tue.
Skal det kjempast så er det for våre medsøstre rundt om i verda..

ha fin dag tross alt!

Renate sa...

Ikke noe kritikk herfra her heller :)Er ganske så enig med deg.
Men er også enig med Sigrid om at vi kan kjempe for våre medsøstre i andre deler av verden.
Ha en fin kveld!!
Klem

Elisabeth, innerst i veien sa...

Det at vi har det så godt i Norge og at vi har VALGMULIGHETENE er jo netopp på grunn av pionerene i kvinnesaken. Hva om du ikke hadde fått lov til å ta den bachelorgraden, hva om du ikke hadde fått lov til å stemme ved valg, hva om du ikke hadde rett til å velge Bustmannen?

Jennys fire vegger sa...

Det krasse får andre ta seg av, jeg skal bare rope HURRAAAAA! :-D Jeg er så hjertens enig!

Selv måtte jeg hatt ihvertfalll en liten jobb ved siden av å være husmor, for når jeg gikk hjemme i permisjon lå FOR mange hjerneceller på hvil. Karriere er jeg ikke så avhengig av, men jeg tørner lett innenfor mine fire vegger. :-)

Vi fordeler etter evne her også; Når jeg traff Erik var han så (dum)snill at han sa; Jeg klarer å vaske klær, resten kan du ta. Så han vasker trusene mine, mens jeg har ansatt vaskehjelp. God deal.

Nå skal det sies, at jeg gjerne griper snøskuffa jeg og.

Ha en fin kveld videre.
Klem Jenny

Pia sa...

He he, det er vel ikke mange som mener at kvinner og menn skal bli like. Men det er viktig at vi er like mye verdt, og kan få de samme mulighetene. Det har vi jo her i NOrge, men på verdensbasis er det dessverre ikke slik. Kvinner blir mindre verdsatt enn menn, kvinner har ikke de samme rettigheter som menn. Derfor er kvinnedagen viktig. Synes jeg.
Ha en fin kveld:)

Duse Pasteller sa...

Enig med deg!
Janni:)

Unknown sa...

Enig med deg, men og med Pia og Elisabeth.
Hmmm, pinglevingle?
Nei, kunne nok filosofert litt øve det hvis eg ikkje hadde vore så uhyre trøtt :o)

Ville aller mest gratulera deg uhyre med overstått bursdag snupps! ;o)

Mona Christin sa...

Hei.

Har ikke noe spesielt forhold til kvinnedagen egentlig. Er vokst opp med likestilling og stemmerett for kvinner, så for meg har det alltid vært sånn. Politikk er ikke min greie.

Jeg hadde bursdag 5.mars, så vi er vel fisker begge to.

Klem Mona C

Frøydis sa...

Jeg er SÅ enig med deg!! Og jeg skal være enda litt ukorrekt når jeg sier jeg "driter" i hvordan andre land har det på dette området til tider...LEI av at vi alltid skal blande oss inn..rett og slett...Så det så! Sier IKKE vi ikke skal hjelpe, men pokker heller...

Ha en FLOTT dag uansett, herlig å ha egne meninger!
Klem fra medsøster ;-)

Related Posts with Thumbnails