Velkommen til Bustebloggen

En utpreget hverdagsblogg med små gløtt fra en hverdag som nok ikke er så festlig som mange skulle tro. Her luftes små og store tanker, det skrytes av interiør og gryende håndarbeidsferdigheter, mens hverdagsgledene står i sentrum. Det hele krydres med en stor porsjon humor, men har også små stikk av alvor. Håper du vil like deg her, og legg gjerne igjen et spor før du går.
onsdag 9. mars 2011

Om vinter og kvinner

Jeg hadde store planer om et vårinnlegg i dag, men da jeg våknet i morges og tittet ut av vinduet... Det er ikke mye som minner om vår i dag. Digre snøfiller virvler rundt i lufta, og der vi i går kunne se grønt gress, er det igjen hvitt av snø. Bustetømrermannen ringte hjem i morges, og betuttet seg litt, for det var ikke særlig gøy å jobbe ute i dag. Og i hvertfall ikke ute på en øy. "Det sludder, regner, snør og hagler! Skikkelig møkkavær!" Men, det er jo bare begynnelsen av mars. Våren kommer nok tilbake!

Siden det ikke passer seg med et vårinnlegg i dag, kan vi jo heller satse på et oppfølgerinnlegg til gårsdagens. Jeg hadde forventet å få alle Blogglandias damer på nakken, sinte som furier alle som én, men der tok jeg jammen feil. Kan hende er jeg politisk ukorrekt, men jeg er visst også ganske gjennomsnittelig.

Men, jeg føler likevel at det er et par ting som bør utdypes litt, og bringes til klarhet...

Det er ikke pionerene i kvinnesaken jeg har fått nok av. Hadde det ikke vært for dem, hadde vi som kvinner såvisst ikke vært hvor vi er i dag. Ære være dem for det arbeidet de gjorde! De kvinnesaksforkjemperne jeg rister litt på hodet av, er de som kjemper så hardt for likestillingen at det nærmest reduserer kvinnenes valgmuligheter fordi vi skal være så likestilt at det er mannen som kommer ut som den tapende part. Evolusjonen har ennå ikke gitt kvinnen åtte armer lik en blekksprut, og mannen er fortsatt like dårlig på multitasking.

Det blir dessuten for dumt at kvinner i Norge skal kjempe for kjønnskvotering i styre og stell (og om denne kjønnskvoteringa har jeg mye jeg skulle sagt), når kvinner i andre land engang ikke får lov til å vise seg utenfor hjemmets fire vegger. I den vestlige verden har kvinnene frihet, så hvorfor kjempe for en frihet vi allerede har? Det er det som provoserer meg litt med "den vestlige" kvinnedagen. Hva med å flytte fokuset litt?

Jeg syns det var interessant å lese kommentarene deres i går, og ble overrasket over at så mange var enig med meg. Faktisk var det bare én som ble tilsynelatende kraftig provosert av mitt antifeministiske syn, og vedkommende trakk seg som følger av Bustebloggen umiddelbart. Kan hende tråkket jeg en hardbarka feminist med armhulehår og brent BH litt for hardt på tærne. Morsomt!

Dagens innlegg er uillustrert. Det stod mellom å gjøre dere deprimerte av vårbilder når våren synes å være utenfor rekkevidde, eller gjøre dere deprimerte av vinterbilder når vinteren er så absolutt tilstede i vårmåneden mars. Jeg fant det mest hyggelig å la det være, så får vi se om det passer seg med et vårinnlegg i morgen.

Vår eller vinter - nyt dagen folkens!

 

10 kommentarer:

Jennys fire vegger sa...

Godt skrevet, kjære Bustenellik. :-) Du får sagt det så... riktig... lissom. :-D Og ganske så kult at du "spoke your mind" og noen ikke godtok det. Sånn vl det vel alltid være, men vi trenger meningsytrere som deg!

Været i dag er virkelig til å grine av, og jeg som hadde så fint vårinnlegg sist... Føler jeg må dementere senere i dag.

Jeg sender også noen varme tanker til mannen min i dag, han er ikke heeelt ute, men på et kaldlager. Stakkars karer...

Ha en fin vinter.. nei, vår.. øh.. vinterdag videre.
Klem Jenny

Elisabeth, innerst i veien sa...

Hmm, nå blei jeg fryktelig nysgjerrig på hilken armhulehårete kvinne som ble så kraftig provosert. Men enten misforstår jeg kommentarene på gårsdagens innlegg eller så har du fjerna det ene...?

Ha en riktig flott "vårdag", hmpgh%70+"¤ (til været, ikke deg :-))

lavendel mio sa...

Innlegget nedenfor passet meg perfekt, akkurat som jeg skulle skrevet det selv:)
Elsker å vere husmor, vere der når barna kommer hjem fra skolen, denne tiden får vi aldri igjen.
Ha en fin dag, klem Hanne

Pia sa...

He he, jeg har stadig en følger ller to som forlater meg...Men så får jeg heldigvis også mange som legger seg til. Så sånn er det vel..
Det er vår i navnet, men vinter i teorien. Gleder meg til snøen forsvinner!

Mie fra Mies Mirakler sa...

La armhulehåret leve sier nå bare jeg, men BHn min brenner jeg aldri ;p Joda, vi har det godt her i Norge, og det er mange kvinner rundt i verden som fortsatt har mye å kjempe for som vi tar som en selvfølge, men det er naivt å tro at kampen er over for oss. Foreksempel lik lønn og like rettigheter i arbeidslivet er der fortsatt et langt stykke igjen å gå. Det å få være hjemme med barna mens de er små er et valg hver og en må gjøre etter hva som passer for sin egen situasjon. Jeg tror man forstår bedre etterhvert som livet skrider frem hvilke ulikheter som er i samfunnet. Hvem som skifter dekk og vasker klær har minimalt å si i den store sammenhengen. Poenget er at man kan faktisk velge hvem som gjør hva. :) *♥*

Frøydis sa...

Hehe...igjen, helt enig..SKulle ønske jeg var like flink som deg til å ordlegge meg! Nesten så jeg får lyst å rappe denne og legge den inn hos meg ;-) (Men jeg skal ikke gjøre det)
At noen trekker seg fordi de er totalt uenige..javel..stakkars sier jeg bare...Himmel...
Jeg har desverre en tendens til å fyre meg selv opp og da kan ting komme HELT feil ut, og jeg blir misforstått...drid å dra, som jeg sier...

Er også KJEMPENYSGJERRIG på hvem denne kjerringa er som trakk seg, hehe..

Klem fra meg

Camilla sa...

Du kan få sagt det ;)

Klemmer fra meg.

InstatreffNorge sa...

Hehe..ja du engasjerer deg du;)
Er både veldig enig, det vet du;) Jippi ja for husmødre, og litt uenig fordi vi enda ikke er helt der menn er i næringslivet..lavere lønninger for samme jobb osv.
Hurra for både husmødre og karrierekvinner:)

Ha en super dag:)

Kaffen må bare utsettes, har sykt barn på 4. uka her stakkar:P

klem klem

Fru Andersen sa...

Våren savner jeg veldig altså! Sett noe mer til den eller?

Jeg er kjempeglad for den friheten vi har i Vesten, likestilling for meg er valgfrihet! Når de to eldste var små jobbet og studerte vi, full rulle.

Når vi fikk tredjemann (med mastegraden og noen år med arbeidserfaring på plass) delte vi permisjonen i to. 6 mnd hjemme hver. Det fungerte fint, bortsett fra at ammingen gikk vasken, det var umulig og opprettholde den! Og mannen fikk redusert inntekt siden NAV kun gir svangerskaps penger for inntekt opp til en viss grense, når da han tjener over denne grensen ble økonomien strammere siden vi har tilpasset oss de inntektene vi faktisk har hatt og har lån osv deretter. Så å dele permisjonen likt blir også et spørsmål om økonomi i de tilfellene en tjener over NAVs "grense".

Nå med fjerdemann på vei er situasjonen annerledes, vi flytter, ny jobb på mannen og spennende tider. Derfor passer det best at jeg tar hele permisjonen. SUPERT at vi kan velge! Hadde vært utrolig surt om vi måtte dele permisjonen denne gangen!

Jeg har også begynt å tenke på et år ekstra hjemme etter permisjonen sammen med de to minste. Det skal vi regne på å forsøke å få til!

Vi sparer til min pensjon siden jeg vil få mindre pensjonspoeng som hjemmeværende, og jeg vet at jobben og videre karriere bare venter på meg til jeg VIL! Og det er jeg sikker på at jeg vil, etterhvert;-)

Føler meg så heldig som kan velge! Og det er likestilling for meg!

Klemmer!

Ps: Oooops kommentar litt i lengste laget kanskje;-)

oppsummert sa...

Hei!
Ulike meninger er ikke farlig, men givende og utviklende så lenge man kan argumentere eller formidle hvorfor man mener som man gjør.

Gleder meg til å følge deg videre.

Related Posts with Thumbnails