Velkommen til Bustebloggen

En utpreget hverdagsblogg med små gløtt fra en hverdag som nok ikke er så festlig som mange skulle tro. Her luftes små og store tanker, det skrytes av interiør og gryende håndarbeidsferdigheter, mens hverdagsgledene står i sentrum. Det hele krydres med en stor porsjon humor, men har også små stikk av alvor. Håper du vil like deg her, og legg gjerne igjen et spor før du går.
mandag 6. februar 2012

Julestjerner i februar

Jula er for lengst over og ute av huset. Likevel har den sine etterlevninger her og der. Foruten om de nissene man finner igjen først et halvt år etter at jula er over, så er det gjerne mange julestjerner som er stuet bort både her og der i håp om at de skal "dø av seg selv", slik at man slipper å ha dårlig samvittighet for å ha kverka nok en potteplante. Eller å ha kastet blomster som jo faktisk lever. Penger har man også brukt på dem.

Julestjerne anno 2010

Her i huset jubles det for hver julestjerne som overlever høytiden; jeg syns det er gøy å se hvor lenge jeg kan holde liv i dem. Kaktuser kverker jeg fortere enn avskårne blomster tar kvelden, men julestjernene har jeg faktisk litt taket på. For vet dere hva? De blir kjempeflotte grønnplanter så snart de fargede bladene forsvinner! Krevende? Langt i fra! Her i huset får de vann hver fjortende dag, give or take a week or two, og de klarer seg utmerket.


Julestjerna dere ser på bildet over her (se bort i fra den halshuggede Bustenelliken), holdt koken helt fra jula 2001 til februar 2009. Den kom med nye skudd både titt og stadig, og fikk bark på stammen. Faktisk var den frisk og frodig og i stadig vekst, helt frem til mammas sykdom eskalerte. Omtrent samtidig som vi fikk den tunge beskjeden om at det ikke var mer legene kunne gjøre for å redde livet hennes, falt det siste bladet av. Tilfeldig...? 

Nå er jeg i gang med å holde liv i julestjernene anno 2011. 
Mon tro hvor lenge de holder ut.
Hvilken skjebne har dine julestjerner fått? 


 

12 kommentarer:

Anette (Hvit Romantikk) sa...

Er det virkelig mulig å holde liv i en julestjerne så lenge, nå ble jeg mektig imponert her ! ♥ Alle bladene faller av på mine til slutt, og de ser jo sååå stusselige og slitne ut ganske raskt etter jul. Og da pleier de å havne i søpla i januar en gang... Ja det må jeg si altså, har aldri sett en julestjerne utvikle seg sånn. Så moro da, og veldig spennende å følge med på julestjernene anno 2011. :)

Hmm, litt rart at det siste bladet falt samtidig som dere fikk den tunge beskjeden om mammaen din. ♥ En av livets mange mysterier, og slettes ikke sikkert at dette var tilfeldig... ♥

Lykke til med de nye julestjernene vennen, tvi tvi...

Nyt fine vinterdager ♥ Snart er det vår, wiiiiii... :)

God klem fra Anette ♥

Mormorfarmor Inger sa...

Du verden - for en julestjerne!
Tilfeldig at den døde når den gjorde tror jeg ikke på...
Mannen i huset prøver å redde julestjerner når jeg er klar for å få dem ut, så det finnes enda et par i huset ;)

Åshild sa...

Den får en stemoderlig behandling, og tørker langsomt inn.

Noatunfrua sa...

Jøss, nå lærte jeg noe nytt! Trodde ikke de ble så store og flotte! Flink du! Jeg kjøper som regen én julestjerne hver jul... Bare fordi han jeg bor med syns at det er juleblomst.. Eller at jeg får en i gave... Og så går jeg og venter på at den skal visne.... :p

Lykke til med årets julestjerneprosjekt ;)
Klem til deg!!

PS: Så mye fint lillegull fikk av de snille bloggjentene du hadde på besøk :)

Jijji sa...

Så utrolig flott julestjerne!

Her har jeg en julestjerne fra fjorårets jul som ser like flott ut. For øyeblikket står den gjemt bak gardina i vinduskarmen. Litt for gæli å kaste den lissom...

Lykke til med julestjernen 2011!

Klem fra Jijji

Fru Andersen sa...

What, er den store plnten der en julestjerne? Du altså, deling av gartnertips på god morgen Norge neste:-) JEg forsøkte en stakket stund å holde min i live, etter smsen fra deg, men plutselig falt bladene av alle som en og da gadd jeg ikke forsøke men avgjorde at julestjernen skulle ut.

Kjempekos hos deg på lørdag! Kjekke busteliten og bustemannen og selvfølgelig bustenellik:-) Håper det ikke blir så lenge til neste gang!

Goood mandagsklem!

Trollmora sa...

Vet du det har jeg aldri tenkt på engang... at det var et alternativ å bevare julestjerna.... enda jeg visste at dette er en helt vanlig plante i andre land... litt vanskelig det der med å legge sammen 2 og 2 noen ganger :-) din store var nydelig da!!

Mona Christin sa...

Hælle måne... Er det mulig liksom? Da har du jammen grønne fingre. Tenk at den holdt i så mange år. De jeg hadde denne jula holdt nøyaktig til lille julaften. Da glapp det som skjulte stilken. Godt jobba, busten.

Så fin gave du fikk av jentene.

Klem Mona C

Over Regnbuen sa...

Jeg har en fra jula 2010. Jula 2011 kjøpte jeg faktisk ikke julestjerne siden jeg allerede hadde en :)

Snublet over bloggen din i dag, og legger meg til som følger :) Ha en flott uke! (Og ps, den kaka så veeeldig god ut!)

Guro og Alma sa...

Holy macaroni, blir julestjernene så store!?
Jeg er imponert!

Jeg oppdaget at julestjerna mi var dau som ei sild i dag, og jeg ble faktisk litt glad. Men nå når jeg ser hvor fine de kan bli så må jeg innrømme at jeg tenker "søren klype!"....

Livets drøm/Eva Elisabeth sa...

Her pryder de røde julestjernene fortsatt vinduene på kjøkkenet. Har fortsatt ikke mistet et blad... Veldig spent på hvor lenge disse blir stående.
Men du er jo rå på julestjerner... WOW

Ha en fin uke
klem

Florisa sa...

hahahaha, morsomt! Her går julestjernene i søpplet i midten av januar, for da er jeg lei.

Related Posts with Thumbnails