Velkommen til Bustebloggen

En utpreget hverdagsblogg med små gløtt fra en hverdag som nok ikke er så festlig som mange skulle tro. Her luftes små og store tanker, det skrytes av interiør og gryende håndarbeidsferdigheter, mens hverdagsgledene står i sentrum. Det hele krydres med en stor porsjon humor, men har også små stikk av alvor. Håper du vil like deg her, og legg gjerne igjen et spor før du går.
mandag 29. november 2010

Vanskelig på vannvogna

Hagen vår ser for tiden ut som Østfronten må ha gjort på førtitallet, etter at vi for en måneds tid siden gravde for nye vann- og kloakkrør. Hvem hadde imidlertid trodd at nye vann- og kloakkrør skulle fryse, når selv ikke de gamle fra femtitallet frøs i tyve minus sist vinter?


Lørdag kveld var vi på julebord sammen med Bustemannens kolleger, og vi hadde en alle tiders kveld. Med deilig pinnekjøttmiddag, julebordsshow (som dessverre ikke stod til forventningene) og påfølgende barbesøk på et av byens hoteller, skrev kvelden seg inn i historieboken vår, som absolutt vellykket.

Vel hjemme, skulle imidlertid vårt gode humør byttes ut med sinne. Jeg skulle bare vaske hendene etter et lenge etterlengtet toalettbesøk før vi skulle krype til sengs, da plutselig: … Ja, nettopp! Ingenting! Vannet var borte! Hvilket antiklimaks.


Slik gikk det altså til at Bustemannen, klokka 02.30, skiftet rett fra pendress til arbeidsdress, og gikk ut i kulda. Han fikk utrettet det som kreves i en sådan stund, og så var det bare å legge seg til å sove. Og vente.

Det er jo typisk hvordan man alltid våkner så tidlig når man absolutt ikke bør. Eller vil for den saks skyld. Halv åtte søndag morgen var vi lysvåkne. Begge to. Og vannrørene? Fortsatt frosset.


Heldigvis kjenner håndverkermannen andre håndverkere også, så i løpet av et par timer var heldigvis vannet tilbake. Og hva har vi så lært av denne hendelsen? At vi aldri mer skal bytte et vannrør igjen, for det blir bare problemer? Ha alltid et par flasker med vann stående i kjøleskapet, sånn i tilfelle du kommer fra fest, har behov for litt vann, og vannet er borte? Ha alltid våtservietter på do? At når du verken har innedo eller utedo, da er nøden størst? Om ikke annet, har vi hvertfall fått en ørliten større forståelse for hvorfor det er så synd på barna i Afrika, for jammen er vi avhengig av dette våte vi kaller vann.

Ha en fin mandagskveld i vinterkulda - med eller uten vann.

8 kommentarer:

Tove sa...

Så kjipt. Ihvertfall etter en fuktig tur på byen...
Nyt kvelden
Klem Tove

Lykkeliten sa...

Uff, så utrolig kjedelig!
Godt dere fikk vannet igjen såpass fort:) Vi er ganske avhengig av det vannet vårt, og det tenker vi ikke over før vi plutselig står der uten!

Håer dere har en fin kveld, MED vann;)
Klem

SjarmogKaos sa...

Av dette innlegget har jeg lært;
1) Ha våtservietter tilgjengelig
2) Skaff en bæsj and carry fra heimevernet, sånn just in case.. Hi,hi ; )
Uff, sorry at jeg smiler litt altså, håper dere slipper dette en annen gang!
Ha en fin uke!

Hegeslilleboble sa...

Uff, så kjedelig da. Vi har hatt kloakk-arbeid i gata vår siste måneden og har vært uten vann to hele dager fra 8-16. Da lagrer vi opp med gryter fulle av vann bare sånn i tilfelle- er jo så avhengig av det vannet!

RoseSommer sa...

Å så fælt! Jeg har vannmani/-fobi/-angst. Er helt avhengig av å ha vann tilgjengelig til enhver tid. Går aldri noe sted uten en flaske tilgjengelig. (Derfor alltid sekk.)
Går det an å få vann-abstinens? Åja, tørste heter det visst....

Når det er varslet graving eller andre grunner til vannstenging, går jeg alltid rundt i nabolaget og formaner naboene om å fylle alt hult med vann. For etpar år siden beordret jeg vår unge nabodame uten så mange bøtter til å fylle papiravfalls-plastkassa med vann før den varslede vannavstengingen.
Det går an å legge varmekabler i vannrørene, har jeg hørt. Lykke til.

InstatreffNorge sa...

Så utrolig kjipt:( Ble kanskje ikke billig heller, selvom han kjenner noen som kjenner noen... Godt det fiksa seg da:)
Vann er en ting man tar som en selvfølge, men når man ikke har det er det krise!
Skal få et glass vann av meg på onsdag du;) hehe;)

Klem klem

Pass på å ikke ta deg vann over hodet da!;) (veeeldig god humor ikveld..)

Frøydis sa...

Slenger meg på og tar et litt kraftigere uttrykk:
DRITTKJEDELIG!!
Kvaliteten på absolutt alt har sunket drastisk. De må ikke finne på å lage ting som holder i 40 år lengre, da hadde de fleste kunnet lagt ned bedriften!
Jammen meg heldige som fikk ordnet det!
Håper dere holder rørene åpne resten av den lange kalde vinteren vi har foran oss!!

Klem fra meg

Elisabeth, innerst i veien sa...

Jammen men bra du ihvertfall har en hendig bustemann som ordner opp. ☺

Related Posts with Thumbnails