Velkommen til Bustebloggen

En utpreget hverdagsblogg med små gløtt fra en hverdag som nok ikke er så festlig som mange skulle tro. Her luftes små og store tanker, det skrytes av interiør og gryende håndarbeidsferdigheter, mens hverdagsgledene står i sentrum. Det hele krydres med en stor porsjon humor, men har også små stikk av alvor. Håper du vil like deg her, og legg gjerne igjen et spor før du går.
fredag 26. november 2010

I trendbildet JUST NU!

I Bustehjemmet er vi fryktelig umoderne. Det skjønte jeg da vi for en tid tilbake var innom den svenske butikken Rusta på Nordby.

Hos oss må nok nissefar bruke den gamle, røde drakten i år også. Kan hende syns han det er litt trassig ikke å følge moten som en annen slave, men jeg velger å tro at han bare er glad til med tanke på at det er rosa som er det nye røde i årets motebilde.


Det er ikke mange halmbukker som står på fòr i Bustehjemmet, men de få som er, har jeg latt beholde sin opprinnelige farge. En løsemiddelskadet halmbukk på selveste julekvelden, er ikke noe vi ønsker å utsette oss for.


Årets juletre kan være i alle regnbuens farger, men den klare favoritten er også her rosa.


Pynten skal, som dere ser, være av enkleste sort. Litt mismatch gjør ingenting.


Også adventsstakene skal lyse opp. I dobbelt forstand. Min favoritt er den limegrønne som synes der bak, men dessverre står den dårlig i stil med resten av julepynten vi allerede har.


For å piffe opp badet litt i førjulstiden, vurderte jeg å kjøpe dette teppet med blinkende stjerner. Helt til jeg kom til å tenke på at elektriske tepper sikkert ikke har så mye å gjøre i et våtrom.


Utepynten skal, om man følger moten, være stor og prangende. En oppblåsbar Kalle er således siste skrik. Skulle dessuten snøen utebli fra julen, har man uansett litt stemning på trappesatsen. Jeg antar at snögubben tåler mildvær.


Og, i stedet for en medtatt tujabusk eller et glissent epletre, er det nå grønne kyllingfjærtrær som er i vinden. Gjør seg ekstra fint i lett bris. Lysslynger kjøpes antakeligvis separat.


Skulle du forresten gå i planer om å arrangere fest med Grevinnen og Hovmesteren som tema, kan Rusta hjelpe med de riktige kulissene. Litt usikkert på hvor etisk forsvarlig det er å ha en dau sibirsk tiger på stuegulvet, men vi satser på at det er syntetisk slakt.


Så, da er det bare å koke opp gløggen, ta på seg nisselua og vente på julen.


Førjulshilsen fra

 
, umoderne.

Tack till svensk modeindustri för inspiration till det här innlägget. Tack.

12 kommentarer:

Frøydis sa...

Heisann :-)
FYSJ! Det er helt grusomt..Julenissen SKAL være rød, treet SKAL være grønt..Og oppblåsbar "barbra"..Neitakk!!
Grrr..håper ingen er dumme nok til å bruke tusenvis av kroner på dette fjaset!
Er visst ikke bare sult som får meg irritert allikevel, hehe
Ha en topp helg, men en forhåpentligvis RØD nisse stående fremme ;-)
Klem fra meg

Renate sa...

Så vittig!
Tror jeg sverger til den gode "gammeldagse" pynten jeg :)
God helg!!
Klem

Unknown sa...

Så utrolig bra skrvet!! Er veldig glad for at jeg har god gammeldags julepynt i riktige farger, og ikke trenger å kjøpe noe lilla, rosa eller limegrønt.....
Klem:)

Bergljot sa...

Jeg er gammeldags jeg også, skjønner jeg. Men det skulle jo vært interessant å sett hvem som julepynter hjemmene sine med slikt - jeg mener, hva slags folk er det? og hva slags interiør har de ellers?

Unknown sa...

Jeg hadde en sånn snømann i et par år, hihi, men mannen var ikke enig at den burde taes med til dette hjemmet, dermed ble den igjen på gamle skolen, hvor jeg tror den har lidd skjebnen av å blitt fraktet til øra, men men kanskje like greit, men sjarm hadde den ;P

Mie fra Mies Mirakler sa...

Jeg elsker rosa, virkelig ELSKER rosa, men her går grensen altså, nissen og nisseluene skal være RØDE, hellige kakemann for noen gærninger som har kommet på dette! *lurer på om bildene er manipulert* ;D Men finnes altså Rusta i Norge? Eller er Nordby i Sverige? (geografi er ikke min sterkeste side.)*♥*

Pia sa...

Jeg tror ikke du skal bruke en butikk på Svinesund som referanse på hva som er moderne...
Men det finnes mye snasen julepynt, ja, bare fantasien setter grenser!

Ha ei fin helg!

eventyrLise sa...

Ånei, nå må jeg jo bare til Sverige før jul og kjøpe julepynt :( Såååååå mye fint a gitt :p

Hahaha

Shy sa...

Hahaha! Huffa, detta var nymotens stuff, altså!
Fysj!

InstatreffNorge sa...

ÅÅÅ herreguuuud DET er sååå svinesund:P:P
hehe...er det sånn alle svensker pynter til jul:P

Nå er det ikke lenge til vi sees:) Tjohoo:)

Kos deg med adventshelg så lenge snuppa:)

Klemmer

Dilli sa...

Å herlighet! Jeg kjøper nok ingenting der...

Huldra sa...

Ehem.. Rosa jul..? Nei takk, og etter disse bildene kommer jeg sikkert til å våkne badet i skrekkslagen svette over tanken på en rosa julemann som klatrer ned pipen, og bytter ut all julepynten med nevnte farge. Neeei! ikke her i heimen nei. Hvitt, grått, grønt, rødt, sort, hvitt (og en dæsj med lilla): Ja takk. Iiiikke rosa!
skrekkslagen hilsen fra en storøyd Hulder- som er glad dere har fått vannet tilbake, og smiler blant skrekken. :)

Related Posts with Thumbnails