Velkommen til Bustebloggen

En utpreget hverdagsblogg med små gløtt fra en hverdag som nok ikke er så festlig som mange skulle tro. Her luftes små og store tanker, det skrytes av interiør og gryende håndarbeidsferdigheter, mens hverdagsgledene står i sentrum. Det hele krydres med en stor porsjon humor, men har også små stikk av alvor. Håper du vil like deg her, og legg gjerne igjen et spor før du går.
torsdag 11. november 2010

Søvnløs sykepleier

V R A K !

Det står skrevet med store bokstaver i panna mi. 
Bustemannen er syk. Veldig syk.
Bustenellik er trøtt. Veldig trøtt.

Ekteskapet har helt klart sine ulemper.
Som for eksempel at man må dele seng med sin livsledsager når denne er syk. Veldig syk. Hadde det enda bare vært litt feber og mageknip, men neida! Her kliner vi til med både stygg hoste og tettinesaogihue når vi først er i gang, og dette er tilstander som bidrar til økt snorking nattestid. Ja, i tillegg til alle de andre ulydene fra hals og nese. 


Natt til i går var ille. Siste gang jeg så på klokka var den bortimot 02. Klokka skulle ringe 06.30. Kort fortalt, så gjorde den ikke det. Når Bustemannen dro avgårde på jobb (!), gikk jeg inn for litt kvalitetssøvn. 

Natt til i dag var verre. Natt til i dag ble dyr også, for da uret passerte 00.30, og jeg enda ikke hadde fått blund på øyet, stod jeg likegodt opp og unnagjorde litt nettshopping. Nye kaffekapsler til espressomaskinen er på vei. Visste dere forresten at de sender fjorårets sesong av Paradise Hotel på Viasat4 nattestid? Jeg husker at klokka passerte 02.30, og 05 våknet jeg på sofaen. Jeg snek meg inn på soverommet, og falt i søvn omtrent en halvtime senere - da Bustemannes vekkerklokke endelig gav lyd fra seg. Gleden varte i nøyaktig fem minutter, for da krøp Bustemannen tilbake under dyna og forkynte at i dag, i dag var han virkelig syk. 


Finnes det noe mer stressende, enn å ligge der og ikke få sove, samtidig som man titter på klokka? "Om seks timer ringer klokka, jeg sove." "Om fire timer ringer klokka, jeg sove!" Misforstå for all del ikke, jeg føler omsorg for den stakkars mannen min som ligger der som et slakt, feberhet og hostende, men det er grenser for hvor godt sykepleieren fungerer uten tilstrekkelig med søvn også. Faktisk har jeg to fraværsdager fra forelesningene fordi Bustemannen er syk, mens pasienten selv bare har én fraværsdag fra jobb!

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Som dere ser av bildene, har vinteren kommet hit vi bor. Snøen har lagt seg som et vakkert teppe over tunet her, og lufta er kald og klar. Selma koser seg innendørs om dagen, og smetter kun ut for ytterst nødvendige ærend. I stua varmer det godt fra vedovnen, og i tankene er huset allerede ferdig julepyntet. Når jeg begynner å tenke på jul, blir jeg stressa, og når jeg blir stressa, kjenner jeg hvor trøtt jeg er.


Ha en fin dag - med eller uten syke mannfolk!

 
(syter og sutrekopp)

__________________________________________________
4 kommentarer:

Pia sa...

Har dere en kontrakt der det står at dere må dele seng i sykdom og i friskhet? (eller hva det nå heter...) Legg deg på et annet rom og få deg søvn!
Ha en fin dag!

Mie fra Mies Mirakler sa...

Ja enig med Pia, separate soverom ved sykdom :D (sier jeg som sover med senga full av syke barn til tider, jaja..)

Liker godt bilde av potetrykkene i snøen. Kjempesøtt! -og nå venter jeg spent på julepyntet tallerkenhylle. Blir det advendtspynt også eller går du rett til julepynten??? *♥*

Martilie sa...

Slitsomt å være sykepleier på nattestid :)
Du får kose deg på sofaen etter jobb/skole og ta en blund, her gjelder det å kompensere for tapt søvn.. Bestill inn en pizza og bare kos dere :)

God bedring til bustemannen :)

Klem fra Tove

Frihet sa...

God bedring!!
Her er det jeg som holder mannen våken.....host host!!

Related Posts with Thumbnails