Velkommen til Bustebloggen

En utpreget hverdagsblogg med små gløtt fra en hverdag som nok ikke er så festlig som mange skulle tro. Her luftes små og store tanker, det skrytes av interiør og gryende håndarbeidsferdigheter, mens hverdagsgledene står i sentrum. Det hele krydres med en stor porsjon humor, men har også små stikk av alvor. Håper du vil like deg her, og legg gjerne igjen et spor før du går.
torsdag 4. november 2010

Livsviktig innhold

I Bustehjemmet finnes det et utall Norgesglass. De fleste hentet fra min kjære oldemors kjeller. Noen står stablet i høyskapet på kjøkkenet mellom slagene, men de fleste er fylt opp med hint og annet. Noen glass inneholder mel, et er forbeholdt sukker, et annet er fylt med pasta, mens det i oppvaskbenken er fylt med briketter til oppvaskmaskinen. Et gjør nytten som penneholder, mens et er fylt med tennbriketter. To er fulle av knapper, og et er stappet fullt med silkebånd. Et står skjult og er matet med småmynt, mens atter andre står til pynt på en hylle.

Men, et av glassene har et innhold som er langt viktigere enn alt det andre til sammen. Glasset er plassert i gangen, og det inneholder noe som faktisk kan redde liv. Glasset er nemlig fylt med reflekser.


Refleksene redder ikke så mange liv når de er puttet på et glass, men jeg kan forsikre deg om at alle husets jakker er utstyrt med minst to reflekser hver. De på glasset er mer en reservebeholdning dersom man skulle være uheldig å miste en refleks, eller kanskje ha behov for en ekstra.


Jeg kan ikke fatte og begripe at folk tør å gå ute på denne tiden av året, uten synlig refleks. Er de klar over hvor vanskelig det er å se dem? Det er jeg som bilfører som får skylda dersom en eller annen idiot i mørke klær og uten refleks blir kjørt ned i høstmørket. Om det er regn og tåke spiller ingen trille. At det er plent umulig å se vedkommende, fordi han eller hun ikke har refleks, har heller ikke noe å si.

Én ting er at voksne mennesker leker med egne liv, men at de risikerer barnas liv er nesten mer skremmende. Spesielt tydelig var det i Halloween-helgen. Da var det mange små svartkledde hekser og små hulkengutter som var ute og gikk langs regnvåte veier. Uten refleks. Hvorfor har ikke mor og far puttet på dem en livreddende brikke eller vest? Bustemannen har foreslått at vi neste år skal ha utelyset slått på når småbarna kommer med sitt "knask eller knep", for så å dele ut reflekser. Langt sunnere enn blått sukkertøy fra nille.

Jeg har forsøkt å komme på en, men har så langt ikke klart å finne én eneste unnskyldning for ikke å bruke refleks. Ikke én! Refleks kan da ikke være så ukult heller? Nå kommer de jo i alle farger og fasonger. Min absolutte favoritt er Mummi-refleksen.


På den ene jakka mi henger det to bamser og dingler, og i en annen er det et par busser som er livvakter.


Har vi behov for refleks i en fei, tar vi bare med oss et refleksbånd og smeller på armen, benet eller veska. Praktisk som bare det.


Bli sett

Livredderhilsen fra en engasjert og refleksbrukende
som ønsker alle nye følgere velkommen. Så koselig at dere har lyst til å følge meg videre i min lille verden.

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Jeg minner også om Bustebloggens give away som trekkes i morgen! Fort deg og trekk et lodd eller to på den flotte lyslykta fra Brynem.


Ha en fin torsdag!

6 kommentarer:

Mie fra Mies Mirakler sa...

Veldig enig! På tide å flytte esken med reflekser fra boden og inn i gangen nå. Her i huset er de kule "klapse på seg med et smekk"-refleksene mest populære. De brukes både innendørs (i utstrakt tilstand som lasersverd) og utendørs på barnevogn og små og store armer.

Shy sa...

Veldig enig med deg. Men dette er ikkje enkelt å få inni haudet til ungdommane her i huset. Og du skal vite at eg har prøvd.... No har det nettopp vore ei stygg ulukke her med ein kamerat av min 14 åringe sønn. Guten som vart påkøyrd, er no operert og ligg i koma. Og eg prøver igjen med mine formaningar om refleks...
Takk for tips med refleks på norgesglass! Har rikeleg av begge deler :)

eventyrLise sa...

Jeg er så enig med deg! Refleks er viktig! Husker jeg selv fikk opp øynene med refleksbruk når jeg hadde mørkekjøring når jeg tok lappen. Da skjønte jeg faktisk hvor viktig det var med refleks!

Flotte ting du bruker glassene dine til, takk for tips ;)

Unknown sa...

Så enig, men tar meg faktisk i å glømme det sjøl på nye jakker. E faktisk blitt møkje flinkare i det siste, og slenger alltis et refleksbånd rundt armen når eg går tur med Silver. Han har fått seg halsbånd med refleks på, men nå kom eg på at eg må sjekka om godgutten har på alle sine jakker... Takk for påminnelse smukka!

Gooood helg!

Anette (Hvit Romantikk) sa...

Hei vennen ! ♥

Bare en rask tur innom før det er natta her. Er så enig, reflekser er livsviktig, men det har blitt glemt her en del også. :( Fint at du gir oss en liten påminnelse. :)

Jeg er bare så sliten om dagen, så håper du tilgir meg for at besøkene ikke er like hyppige akkurat nå. Men satser på at det tar seg opp igjen om en stund, det må det jo bare... For det er jo så kos med denne bloggingen, men når energien svikter osv blir det meste tiltak kjenner jeg. Går det bra med deg da vennen ? Håper det. ♥

Ønsker deg og din kjære en nydelig helg ! ♥

Stor nattaklem fra Anette

Mamsen sa...

Kunne ikke vært mere enig med deg!
Var som jeg skulle ha skrevet det selv....dog...skrivekunnskapen og velformuleringen er svært manglende!
Monica

Related Posts with Thumbnails