Velkommen til Bustebloggen

En utpreget hverdagsblogg med små gløtt fra en hverdag som nok ikke er så festlig som mange skulle tro. Her luftes små og store tanker, det skrytes av interiør og gryende håndarbeidsferdigheter, mens hverdagsgledene står i sentrum. Det hele krydres med en stor porsjon humor, men har også små stikk av alvor. Håper du vil like deg her, og legg gjerne igjen et spor før du går.
lørdag 20. november 2010

En viktig klisje om krig og fred og sånn

I dag har det vært et skikkelig ruskevær her i Den andre byen (også kjent som Fredrikstad for uinnvidde). Det har vært kuldegrader og snøvær, i tillegg til sur vind. På slike dager kjenner jeg takknemlighet over at klesskapet er fylt av varme, tykke klær, og at jeg har skjulet fullt av ved. Jeg har vært heldig og har kunnet tilbringe dagen innendørs, på jobb, i bakeriet.

På en slik ruskeværsdag, er det naturlig at været blir tema for småpraten over disken, og det er et absolutt flertall av de menneskene som offer seg over Kong Vinter. Én av disse små samtalene skilte seg imidlertid ut i dag, og jeg kjente at jeg fikk en enorm trang til å dele nettopp denne kundes tanker med dere, for han minnet meg på noe som er så lett og glemme i all vår velstand.


For én gangs skyld, traff jeg et annet menneske som prissatte vinteren like høyt som jeg selv gjør, men hans begrunnelse var en ganske annen en min (som til dels er ubegrunnet, men som også i stor grad dreier seg om allergier). Han syntes nemlig det var fint og bo i Norge, til tross for bitende kulde, fordi i vårt kalde vinterland er det ingen som kriger og herjer slik de gjør i de varmere strøkene.

Nå er vel ikke nødvendigvis temperaturen avgjørende for hvorvidt folk bestemmer seg for og slå i hjel hverandre eller ikke, men uansett er vi heldige, vi som bor i kalde nord. Kan hende er det kaldt, men de aller, aller fleste av oss kan i alle fall leve uten frykt. Vi behøver ikke være redde for og miste nære og kjære i kamper, for selvmordsbombere eller landminer. Vi behøver ikke frykte sulten, for de aller, aller fleste av oss har så det bugner i matskapet. Vi kan tro på hvilken gud vi vil, og vi kan la meningene våre styre valg av politisk parti, fremfor frykten. Hva gjør da et halvår med kulde og mørke? Ville du byttet?


Og jada, jeg vet det! Krig og fred og barna i Afrika og sånn. Jeg forsøker ikke å stille til Miss Norway (forestill dere den fadesen, liksom) eller noe, men klisjeer ble ikke til fordi de var så meningsløse. Innimellom er det kanskje greit og bli utsatt for disse klisjeene, om ikke annet så for og sette livet litt i perspektiv, og ikke dulle seg inn i sin egen elendighet (selv om også det er lov nå og da).

Ellers har jeg lyst til å si tusen takk for alle de hyggelige tilbakemeldingene etter at jeg fortalte om den lille spiren i magen. Det er godt dere har troen – det styrker min også. Kanskje er det på tide å bevege seg litt utenfor komfortsonen, og være litt vill? Tiden vil vise…

som også har kommet seg på Facebook!

5 kommentarer:

SjarmogKaos sa...

Et flott og tankevekkende innlegg, det er så sant! Samtidig som vi selv har det så godt, så er det så mange som lider.., også her i Norge,desverre.. Så dette med å nyte dagen og være glad i de små tingene er muligens klisjeer det også, men like fullt sanne. Ha en fin lørdag, skjønne deg! Klem Cecilie

RoseSommer sa...

Det er bedre å være frisk og rik enn syk og fattig, sier nå jeg!

Helgehilsen fra meg, - som jobber på julemesse hele helgen, mens jeg mentalt går i sandaler på promanaden i Nice fremdeles. Sukk.....

Pia sa...

Vi har det utrolig godt i Norge, ja. Selv de som kaller seg selv fattige, kan ikke akkurat sammenligne seg med fattige i andre land...
Men klimaet her kunne jeg gjerne ha bytta! Men man får vel ikke i pose og sekk...;)

Mona Christin sa...

Sant, men likevel setter jeg liten pris på vinter og bitende kulde. Men at vi har det godt er det ingen tvil om.

Og forøvrig kommer jeg fra Den beste byen, ikke Den andre... ☺

Klem Mona C

Frøydis sa...

Hei på deg :-)
Jeg er tilbake i blogglandia, fikk plutselig akutt skrivekløe...og da var det bare å sette igang, hehe
Må si jeg ble "litt" forvirret da du nevnte spiren i magen...gravid var det første jeg tenkte på, haha..men neida, jeg leste meg nedover ;-)

Ha en flott søndag og klem fra meg

Related Posts with Thumbnails