Velkommen til Bustebloggen

En utpreget hverdagsblogg med små gløtt fra en hverdag som nok ikke er så festlig som mange skulle tro. Her luftes små og store tanker, det skrytes av interiør og gryende håndarbeidsferdigheter, mens hverdagsgledene står i sentrum. Det hele krydres med en stor porsjon humor, men har også små stikk av alvor. Håper du vil like deg her, og legg gjerne igjen et spor før du går.
lørdag 2. oktober 2010

Skattejakt og helgefølelse

Tusen takk for alle hyggelige kommentarer på den vesle kjolen jeg viste dere i forrige innlegg. Gleden over å mestre var stor, og symaskinen er ikke lenger en skummel fiende. Noen lurte på om jeg kanskje hadde et sygen, og det kan godt mulig tenkes. I tillegg til å brodere to bunader til meg og å strikke et ukjent antall gensere, var mamma en racer på symaskinen. Hun sydde klær både til seg selv og meg når jeg var liten. "Merkelig nok," sa hun, "fikk jeg mindre og mindre tid jo eldre du ble og jo mer du klarte deg selv", og dermed ble produksjonen mindre og mindre med årene. 

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

 Uka som snart ligger bak oss, har vært en hektisk uke, og det er godt med helg. Høstferie er det jo også, men det er først etter noen timer på geoteknikklab mandag formiddag. Nå har jeg akkurat puttet min aller første hjemmelagede kvikklunsjkake i stekeovnen (krysser fingrene), og mens jeg venter på at huset skal fylles med deilig kakelukt, tenkte jeg å vise dere noen av skattene jeg har funnet denne uka. Jeg har nemlig vært på skattejakt, både i bruktbutikken og her hjemme.  


I bruktbutikken fant jeg disse gamle metallboksene. Jeg har lenge vært på utkikk etter en slik gammel matboks, og endelig stod den der. Rett foran meg. Ved siden av stod den søte kattepusen, og jeg kunne jo ikke la den stå igjen alene, heller, kunne jeg vel?


En gammel isskje fant jeg også, og denne ugleformen kan bli festlig kjøkkenpynt. Jeg har en ting for ugler, så den var midt i blinken. Lykken var dessuten stor da jeg kom over en bunke med gamle noter som jeg kan kose meg med utover vinteren.


I går skulle jeg rydde bort utemøblementet og grillen og den slags, og det krevde litt rydding i skjulet. Bustemannen, som la gradrenner, falt nesten ned fra taket da jeg hylte i begeistring over hva jeg fant i skjulet. "Hvorfor har du ikke sagt at denne står her? Det er jo akkurat sånn jeg har lett etter!"


Etter litt mumling innrømmet Bustemannen at han hadde vært klar over det, men så var den så kjekk til å ha kjettinger i, mente han på, og derfor hadde han tidd. Jeg var snar om å finne en annen oppbevaringsplass for kjettingene, og kassa står nå på trappa i påvente av en runde med kost og såpevann før den får komme inn.


Ute i skjulet befant også denne gamle skammelen seg. Den har jeg visst om, men det er rart med hvordan ting tar tid. Nå står den og venter på kost og såpevann sammen med kassa, før den skal møte malingsspannet mitt. Jeg er imidlertid litt usikker på om jeg skal male den hvit, eller om jeg skal finne en annen farge. Forslag?


Nå begynner det å lukte deilig kake i Bustehjemmet, og klærne i vaskemaskinen venter på å komme ut til tørk. Jeg ønsker dere alle en strålende helg - nyt tiden og nyt hverandre.
6 kommentarer:

A K sa...

Så mye fint du har funnet :) De boksene var kjempenydelige :)

Her skal vi også i gang med å bake kake. Gulrotkake. Den 3.denne uka ;) En til minstemors barnehage, en liten til smaksprøve til oss og dermed en stor til helgekos i dag ;)

hilse mannen fra oss :)

Tove sa...

Hei hei
Nydelige skatter og den kaker blir nok god skal du se. Ihvertfall hvis du er litt flinkere til å bake enn meg. Om skammelen ikke blir hvit ville jeg tatt en gammel lys grønn eller lys blå farve. Fin blir den uansett.
Ha en fin dag
Klem TOve

RoseSommer sa...

Enig med Toves innlegg; skammelen blir fin uansett farge. Jeg har funnet 3 stk på søpleplassen de siste åra (- ja, er det ikke utrolig at folk kaster sånt?).
Den ene er bare hvit. Kjedelig.
En malte jeg knall-lyseblå. Et skikkelig blikkfang, og jeg ble i godt humør av å se den stå der så freidig på uteplassen, - oftest med en blomsterpotte oppå.
I sommer måtte den males pga avflassing, og jeg hadde ikke mer igjen av den knallblå, så den ble hvit. Gjesp. Må finne på noe der.
Den tredje var malt lys grå da jeg fant den, så den dekorerte jeg med en liten sommerfugl-sjablon. Rosa sommerfugler på. Den ble fineste.
Slipp deg løs. Fin blir den uansett. Og den var fin i trehvit også. Kanskje bare f.eks en wallsticker eller sjablong? Og god helg. Ble kakesulten nå!

Mona Christin sa...

Hei.

Tenk så heldig å ha slike skatter stående uten å vite om det. Elsker kassen din. Krakken var sjarmerende. Hvis du skal gjøre noe med den, hvorfor ikke beise den? En farge som heter Drivved er kjempefin. Da ser den ut som om den har stått ute i all slags vær.

Lykke til. Blir sikkert fin uansett.

Klem Mona C

Jijji sa...

Så mye fint...
Likte spesielt godt krakken:)
Hm... Kvikklunsj-kake hørtes veldig godt ut:)

Ønsker deg en fortsatt herlig helg!
Klem fra Jijji

Pia sa...

Kvikklunsjkake har jeg aldri nhørt om før, faktisk...
Mye flott du har kjøpt/funnet - ugler er jo veldig trendy, og krakken kan du male i en knæsj farge.
Ha ei fortsatt fin helg!

Related Posts with Thumbnails