Velkommen til Bustebloggen

En utpreget hverdagsblogg med små gløtt fra en hverdag som nok ikke er så festlig som mange skulle tro. Her luftes små og store tanker, det skrytes av interiør og gryende håndarbeidsferdigheter, mens hverdagsgledene står i sentrum. Det hele krydres med en stor porsjon humor, men har også små stikk av alvor. Håper du vil like deg her, og legg gjerne igjen et spor før du går.
torsdag 30. september 2010

Babusjka

På forsommeren annonserte jeg så freidig at jeg skulle sy. Jeg, som aldri har sittet ved en symaskin uten å kaste minst tre forbannelser i minuttet, skulle lære å sy. Det tok ikke lange tiden før jeg angret meg, for da jeg så alle de forventningsfulle kommentarene dere la fra dere, skjønte jeg at jeg kanskje hadde vært litt vel overmodig. Ikke lenge etter presenterte jeg en hjemmelaget pose, med fòr og blondebånd, men så ble det stilt.


Men, jeg feiget ikke ut av den grunn! Jeg fikk rett og slett ikke tid i sommer til å fortsette prosjekt ”Lær å sy”, men nå er jeg i gang igjen. For ikke å miste motet allerede før jeg var begynt, tenkte jeg at jeg skulle begynne med noe enkelt. Noe lite. Resultatet har blitt denne vesle kjolen (som jo egentlig er en strandkjole, men som sikkert kan bli fin med genser og strømpebukse også).


Etter litt knoting, prøving og feiling, mestret jeg både vaffelsøm, stropper og blondebånd, og jeg ble riktig så fornøyd med resultatet, om jeg må få si det selv. Går man litt etter i sømmene, er det liten tvil om at kjolen er hjemmesydd, men det er jo nettopp det den er også, så det er jo egentlig greit.


Kjolen, som en hver oppegående leser vil se at er altfor liten til meg, er gitt til vesle Virre Knapp, nabojenta vår på drøye året.


Så, nå er jeg klar for neste prosjekt. Skapet er fullt av herlige sommerstoffer som jeg kjøpte i sommer da jeg var med Mammalykkelig til Stoff & Stil, så kanskje jeg skal starte på produksjonen av neste års sommerkolleksjon til klesskapet mitt? 


 En kollega og jeg har blitt enige om å møtes jevnlig utover vinteren for sammen å lære oss å sy, og da får man jo et ekstra spark bak til faktisk å finne frem symaskinen også. Fortsettelse følger. Forhåpentligvis.

 

11 kommentarer:

RoseSommer sa...

Jeg tror jammenimeg at du får til det meste du forsøker deg på. Deilig å skape noe. Lykke til videre.

Unknown sa...

Flinke du da!!!

Eg har jo og skrytt av at eg ska lera meg å sy, og begynne å få vondt av dei forventningsfulle kommentarene... Kanskje det e der for folk følge med på bloggen min?? Tihi :o)

Eg har liksom heller ikkje fått heilt roen på meg te å prøva å bli venn med den maskinen. Det e så masse så skjer for tida. Vel, vel, eg love å komma itte ;o)

Elisabeth, innerst i veien sa...

Absolutt fantastisk! Vaffelsøm og greier, supert, klapp klapp. Nydelig stoff også.

Huldra sa...

Supert! Det er gøy å bli venn med symaskinen, for da åpner jo en helt ny verden av skaperglede seg. Fiiine kjolen sin. :)

Jijji sa...

Wow, du imponerer! Kjolen ble jo kjempefin!!! Gleder meg til å se flere av dine kreasjoner:)

Ønsker deg ellers en fortryllende helg!

Klem fra Jijji

Tove sa...

Hei hei
Nydelig kjole. En reser med symaskinen.
Heldig er den vesle frøkna som får denne kjolen.
Ha en fin dag
Klem Tove

Frihet sa...

Denne var jo rett og slett nydelig!!! Så sett igan å sy til deg selv og andre.....dette fikser du!!

A K sa...

så fin kjolen ble!! Ser ikke ut til at det var noe problem for deg å sy :) Kjempefint i det stoffet og med blonden og knappene :)

God helg til dere!!

klem

Janet sa...

For en herlig kjole! Det ser ikke ut som du har gjort annet enn å sy, i allefall herfra :)
Ha en god helg.

Christine sa...

Wow! Sa du at du ikkje kunne sy..? Den kjolen va jo kjempe fin :) Vaffelsøm og blonder. Trur kanskje du har eit sy gen :)

Ønske deg ei kjempe fin helg :)

Klemmer

Hegeslilleboble sa...

Den ble jo supersøt- så flink du er!!!

Related Posts with Thumbnails