Velkommen til Bustebloggen

En utpreget hverdagsblogg med små gløtt fra en hverdag som nok ikke er så festlig som mange skulle tro. Her luftes små og store tanker, det skrytes av interiør og gryende håndarbeidsferdigheter, mens hverdagsgledene står i sentrum. Det hele krydres med en stor porsjon humor, men har også små stikk av alvor. Håper du vil like deg her, og legg gjerne igjen et spor før du går.
mandag 13. september 2010

Om å være daaame

Så langt tilbake jeg kan huske, har strømpebukser og stillongs vært mine favorittoutfits nummer én innendørs om høsten og vinteren. Så fort jeg kommer hjem etter endt skoledag, sparkes olabuksene vegg-i-mellom, og en av to forannevnte plagg træs på. Deilig! Det eneste problemet, er at jeg har glemt at jeg har blitt voksen. Følgelig tramper jeg rundt omkring og hvor som helst kun iført undertøyet (ja, for det er jo strengt tatt hva det er), uten tanke for at det kanskje ikke sømmer seg for en 23 år gammel pike å tusle rundt i undertøyet – også utendørs.

Rett før helgen hadde vi en håndverker hjemme som skulle gjøre en liten jobb for Bustemannen. Mens han holdt på, kom Bustemannen hjem fra jobb, og de to ble stående å prate. Selv skulle jeg en liten tur i søpla, og tuslet ut. ”Skal du være med å hente materialer?” spurte Bustemannen. ”Ja, gjerne! Jeg bare skal ta på meg bukser først!” svarte jeg, og skjønte ikke med det samme hvorfor de to mennene begynte å le.

Vel fremme på byggevareforretningen, stod jeg og balanserte på toppen av noen verktøykasser mens jeg stablet materialer på biltaket, da jeg plutselig kjente luften tykkes av tung parfyme. ”I alle dager,” spurte jeg Bustemannen, ”har XL-bygg startet parfymeri?” Det hadde han ikke hørt noe om, men plutselig åpenbarte det seg en daaame, nærmere 50 enn 25. Trippende på høye stilettheler, vrikket hun seg mot en ledig kundebehandler, mens det platinablonde håret, som rakk like ned til rumpestumpen, blafret i vinden. Jeg tittet med hevede øyenbryn på Bustemannen, som bare svarte med å riste på hodet. Plutselig dukket old Barbies make opp, men det var så menn ikke Ken. En hardbarka trailersjåfør var det som strøk henne over ryggen, med utgåtte tretofflar og rødrutete fleecejakke. ”Snakker om å finne balansen i et forhold,” hvisket jeg til Bustemannen.

Denne bruden skulle kjøre Scanialastebil fra kirken eller gå.
End of discussion.

Selv er jeg min egen rake motsetning; jeg syns ingenting er kulere enn store gravemaskiner og brummende lastebiler, samtidig som jeg aldri kan få nok av blondebånd og sinkbøtter. Mens jeg på skolen har en hverdag preget av mannfolksnakk og gutteinteresser, kan jeg hjemme sitte og fnise med venninner og gi meg ende over mannfolkas manglende husmorgen. Jeg holder Norsk Ukeblad (som jeg forleden dag skjønte at jeg ikke var i den aldersmessige målgruppen til, da det kom dumpende ned i postkassa sammen med en vareprøve av Tena Lady – med all respekt, men jeg er 23), men snikleser også Bustemannens Vi Menn som befinner seg i bladkurven på do. Og ja, vi leser faktisk på do! Jeg også, ja. Uansett, her om dagen vrengte jeg opp dodøra, mens jeg hylende av latter brølte ”Hør på den her a’!” Bustemannen kom styrtende til for å se om jeg var i ferd med å drukne i doskåla eller noe annet skummelt. ”Hør her!” kommanderte jeg og hikstet frem følgende vits:

En universitetsprofessor har den leie uvanen å starte hver forelesning med en kvinnediskriminerende vits. De kvinnelige studentene blir snart luta lei av dette, og en dag blir de enige om at alle skal forlate auditoriet neste gang, for å lære ham en lekse. Imidlertid får professoren nyss om planen, og legger sin egen. Så da neste forelesning starter, sier han: "Vet dere, jeg har hørt at de har slik mangel på prostituerte i København nå, at de må begynne å skipe dem inn fra utlandet..." På dette punktet reiser alle damene seg og begynner å forlate auditoriumet. "Ikke så fort," roper professoren, "Danmarksbåten går ikke før klokken 17!"

Når vi stod ved kassa og skulle betale, kom også old Barbie for å gjøre opp. Parfymedunsten la seg som et teppe over hele lokalet, og hun stod og flørtet og fjaset med de to mennene bak kassa – altfor gamle for meg, altfor unge for henne. ”Og bla, bla, bla,” hørte vi, før hun plutselig utbrøt: ”Dere mannfolk klarer jo ikke to ting på én gang, mens jeg! Jeg klarer å tygge tyggis og kjøre heis samtidig, jeg!” At Busteekteparet ikke kom seg fort nok ut av butikken, burde være unødvendig å fortelle.

Ha en flott uke – med eller uten multitasking!

 

12 kommentarer:

InstatreffNorge sa...

hihihi jeg hadde daua av latter der inne:P
Det er ikke alle par som passer sammen utseendemessig;) Kanskje han bare var elskeren hennes;) hihi...
Er det ikke fint å være litt alsidig da? Setter sikkert Bustemannen umåtelig pris på. At du både kan ha litt guttete interesser, men samtidig være fnisete og daaame;)

Ha en super uke med og uten blonder;)

Klemmer

Elisabeth, innerst i veien sa...

Ha, ha, så mye artig du opplever. ☺ Lo godt av den vareprøven i NU også.

karen i hagen sa...

Herlig, herlig!
Jeg kan ikke se for meg at noen orker å styre med slikt når en endelig er over 50 og en med god samvittighet endelig kan slippe ut mage, rumpe og bare være gammel, vis og sjarmerende. Det er min plan. Ikke platinahår. Ikke i det hele tatt, faktisk...

Hegeslilleboble sa...

Haha, fantastisk! Både du med strømpebukser og gamle damen med hår helt ned til rumpen- utrolig!.

Kjekt å lese hos deg:). Ha en fin uke videre.

Anonym sa...

hehe, jeg ler meg ihjel her.. du skriver veldig bra! kjenner jeg blir rent flau over hun damen bare av å lese dette! hehe!
ha en riktig så fin uke!

Huldra sa...

Skummelt.. Stemmer det kanskje at "blondes have more fun"?

Spar pakken med Tena og se om du kan bruke den til bamsefyll eller noe sånt. ;)

Det er en gave å ha litt av begge kjønn. Da kan man jo så mye mer litt av alt- ikke sant? Her er det mannen som kokkelerer, og jeg som liker meg best med hammeren. Han leser riktignok ikke interiørblader, men jeg heller ikke tunge, politiske bøker. Det jevner seg som regel ut på et eller annet plan.

Hei og hopp fra Huldrelevenet (som har tatt hammeren i egne hender i dag) :)

Frøydis sa...

Herregud...jeg bare gjentar meg selv hver gang jeg kommenterer, hehe...Meeen, fantastisk moro!
Leste denne igår kveld like før jeg skulle legge meg, og fant ut jeg heller måtte komme inn igjen idag, for å lese den ên gang til, hihi..

Klem, Frøydis

RoseSommer sa...

Å du å du. Så gode hverdagshistorier!
Hvem trenger Norsk Ukeblad når en har bloggen din. Kunne godt trengt den TENA-saken, forresten. Eldre damer kan lett t..... på seg.
Kniiiiip, kniiiiip.

Forresten; du liker store brummende biler? Hvorfor ikke sjekke YouTube; søk på "Sound Racer V8" eller sjekk

http://www.youtube.com/watch?v=b9XAC-BvUyo

og se den lille duppeditten som kan gjøre en rusten Corsa til en skikkelig spreking!!
(Kan kjøpes på PS.NO. Koster i underkant av 400 m/frakt.)
Må prøves i real life. Du vil le deg ihjel!

Bergljot sa...

Høres ut som et fagert par;-) Bimboer bør helst ikke være mye over 25, synes jeg.

Frøydis sa...

Så koselig at jeg har vært med på å gjøre dagen din bedre!
Bedre kompliment kan jeg jo ikke få, så tusen takk!! :-))

Takkeklem til deg fra meg

Hans M sa...

Å gå med strømpebukser uten for husetes 4 vegger bør nok gå bra, med tanke på alle de, (riktig nok noe yngre jentene), som går rundt i syjamas og "boddy" (one piece) i byen.

Fru Andersen sa...

Hehe, jeg må innrømme at jeg sitter her i sofaen nå med stilongs, ullsokker og joggejakke. Uten bh, selvfølgelig, for den slenger jeg fra meg med en gang jeg kommer hjem fra jobben.

Men må til mitt forsvar fortelle at jeg stort sett går "pent" (?) antrukket ellers da;-) Og har dessuten store planer om bli en elegant dame på 50 når den tid kommer....eeehhh?

Klemmiser på deg!

Ps:

Herlig bilde der i lastebilen!

Related Posts with Thumbnails