Velkommen til Bustebloggen

En utpreget hverdagsblogg med små gløtt fra en hverdag som nok ikke er så festlig som mange skulle tro. Her luftes små og store tanker, det skrytes av interiør og gryende håndarbeidsferdigheter, mens hverdagsgledene står i sentrum. Det hele krydres med en stor porsjon humor, men har også små stikk av alvor. Håper du vil like deg her, og legg gjerne igjen et spor før du går.
søndag 5. september 2010

Carmen, helgesyssler og fugledrap

Kjærlighet er en fugl i flukten, kan aldri fanges i et bur.
Om du prøver med makt og tukte'n,
Da vil du tvinge dens natur

Fredag og lørdag var jeg på nok et korseminar med Opera Østfold, og tonene fra Carmen triller fortsatt i ørene. Jeg skulle ønske jeg kunne beskrive hvilken mektighet som fyller øvingslokalene når 75 kvinner og menn stemmer i, men musikk er så vanskelig å beskrive.


Manuela gikk og sa til vi ble trett av å høre
Gå det vil jeg ikke gjøre,
Nei et esel vil jeg ha!
Da ble Carmen sint og sa, som vanlig ondt og sarkastisk
Esel kan vel være drastisk!

I juni 2011 settes Georges Bizets Carmen opp på Fredriksten Festning i Halden, og selv om du ikke regner deg for operaentusiast, burde du virkelig ta turen. Dette blir rett og slett bare flott! 

♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪

Ellers har ikke helgen blitt helt som planlagt, og jeg sitter her med en følelse av at den har gått meg hus forbi. I går måtte jeg, når korseminaret var ferdig, møte på jobb på kort varsel. Egentlig hadde jeg fri, men når andre ikke kunne ofre en fridag, måtte jeg. Gjett om jeg var sliten når jeg kom hjem!


På kvelden var jeg (heldigvis) hjemme alene, og jeg fant frem superundertøyet og krøp under pleddet. Så koste jeg meg med levende lys, lørdagsgodt, en morsom film og en kosete Soodus.


I dag har det vært et sangoppdrag og mattelekser som har stått på planen. Mens Bustemannen har holdt på ute i finværet, har jeg sittet ved kjøkkenbordet og kjedet meg med initialverdiproblemer, laplace og aritmetiske rekker. Selma har også kost seg ute i sola, og har fanget ikke mindre enn tre småfugl på én dag. Den ene fikk Bustemannen reddet ut av kattegapet, men desverre ikke raskt nok. Selma hadde allerede brukket en vinge på den vesle stakkaren, og da var det lite å gjøre annet enn å gjøre slutt på lidelsene. Dumme, dumme Selma!


Nå er det kveld, og det er tid for sofakos og TV-kveld. Jeg har allerede tjuvstartet litt, og så på Emil i Lönneberga som gikk på barne-TV tidligere i kveld. Det er jo så koselig med Astrid Lindrgrens serier.


 Jeg håper din helg har vært fylt med mye godt, og ønsker deg en flott uke! I Bustehjemmet er det en hektisk uke i vente, men jeg håper å få tid til å titte innom her likevel.

Busteklem fra

14 kommentarer:

A K sa...

Hei :)

helgene flyr fort ja, men dere har jo fått gjort litt av hvert da :) selvom jobb og mattelekser sikkert ikke er det man vil fylle helga med ;)

Stakkars fuglen, ikke greit med katter når de alltid skal jakte på alt...

vi får prøve å finne en dag til besøk. Vi er i grunn hjemme hver kveld vi så dere kan godt velge dag :)

klem

Noatunfrua sa...

Hva er dette for en morderkatt du har i hus? ;p
Stakkars småfuglene...! ;)

Hektisk helg på deg, altså! Det er bra du får pusta ut i sofaen innimellom iallfall :)
Var på jobb i går jeg og, men hadde heldigvis fri i dag! Det var digg! Dagen har vi tilbragt i Fredrikstadmarka (etter en liten tur innom loppis på Rolvsøy)! Faaaantastisk, rett og slett!!

Ha en fin uke, snuppa!
Nattaklem!

Pia sa...

Her slår ho til med noter og greier!
Kjenner til det der med katter og drap - vår katt har kommet over en del fuglereir, og har kommet drassende med kjeften full av fugleunger...Ikke særlig stas.

Åshild sa...

Jeg spilte Toreador marsj fra Carmen i korpset for 37 år siden. Forstår at den musikken sitter i øret.
Lykke til.

Åshild sa...

Glemte å si at det var et tøfft bilde av en slukøret katt i bakgrunnen.

Elisabeth, innerst i veien sa...

Velfylt helg, men jeg forstår hvorfor du føler den gikk deg hus forbi.
Vi så også Emil i ettermiddag, rart hvordan det fortsatt fenger sånn noen og tretti år etter at man så det første gangen. ☺

Fru Andersen sa...

Ikke kjekt å måtte ile avgårde på jobb når man egentlig har fri altså, men du får tenke at du kan kjøpe deg noe fint for lønningen;-)

Stakkars lille pippipen! Vi ahr hatt noen små som har flydd rett i vinduene her i sommer, og en ble så skadet at vi måtte si "god natt". Gjett om mellomstejenten gråt!

Herlig med oppsetninger da, skulle likt å hørt dere! Må være ekstra kjekt å øve frem mor noe slikt!

Håper du får en goood og rolig uke søte deg!

RoseSommer sa...

Er det bare jeg som synes navnet G.Bizet er utrolig festlig? Hvis du altså uttaler det Gebisset......
Barnzlig, jeg??

Hva jeg har gjort i helgen? 60-års lag med hyggelige folk, kjempegod mat; hjort, elg, kongekrabber, molter, + et ukjent antall kaker og diverse drikke.
Og loppemarked idag. Noen bedre??

Martilie sa...

Hektisk, men flott helg høres det ut. Nedtur med jobb når man ikke er innstilt på det!

Nyt og kos deg med de små øyeblikkene!

Ønsker deg en flott ny uke!

Klem fra Tove

Anette (Hvit Romantikk) sa...

God morgen vennen ! ♥

Det er fælt å si det, men jeg har ikke vært på en eneste opera forestillig. Men jeg har såååå lyst, så håper jeg får gjort det en gang. :) Uff, forferdelig kjedelig å måtte reise på jobb uventet sånn. Du er jo utrolig snill da som stiller opp når andre ikke gidder. ♥
Men hørtes ut som om du i det minste hadde en koselig lørdagskveld. ♥ Bra ! :)

Søte pippen, stakkars liten da. ♥

På fredag ble det en tur på jentekveld, lørdag var jeg på marked, og ellers har det blitt lagt gulv på kjøkkenet, litt malearbeid, syk datter m.m.

Håper du får en god og fin mandag ! ♥

Stooooor klem fra meg ♥

InstatreffNorge sa...

Høres ut som en fin, morsom og slitsom helg;)

Stakkar lille vakre pippen:(

Ønsker deg og bustemannen en kjempefin uke:) Kose deg masse:)

Klem

Unknown sa...

Ska sei!
Der har jammen dama ordna seg ny, flott header!

Ser ut så du har hatt ei travel og fin helg (bortsett fra fugledrap...).

Smiler ennå ved tanken på kornåkeren din, tihi :o)

Ha ei fin og travel veka!

Janet sa...

Flott spenn i denne bloggposten. Hørtes fantastisk ut med Carmen og kor og de notene så litt vanskelige ut ja. Vanskelig blir ofte flott. Og så var det den morderiske delen av innlegget. Makabert,- og med ett så søtt bilde da!
Superundertøy hørtes deilig ut og kose seg i.
ha ei fin uke, kanskje mindre hektisk!

Gammel stil sa...

For en flott blogg du har! La deg til som følger med en gang:) Deg skal det bli morsomt å følge videre:):) Fortsett slik!!!:)

Related Posts with Thumbnails