Velkommen til Bustebloggen

En utpreget hverdagsblogg med små gløtt fra en hverdag som nok ikke er så festlig som mange skulle tro. Her luftes små og store tanker, det skrytes av interiør og gryende håndarbeidsferdigheter, mens hverdagsgledene står i sentrum. Det hele krydres med en stor porsjon humor, men har også små stikk av alvor. Håper du vil like deg her, og legg gjerne igjen et spor før du går.
tirsdag 31. august 2010

Trenger tresker!

Jeg registrerer at enkelte syntes at det kunne bli i overkant mye av både erter og poteter i min kulinariske gryterett som jeg presenterte for dere i går. Dere om det, men la meg få minne om at både erter og poteter er sunt!


Siden vi i dag skriver august (på et tastatur fullt av melk) for siste gang i år, lurer jeg på om det kanskje er på tide å gjøre alvor av kornhøsten. Jeg vet det er litt i seneste laget, men vi har vært plaget med fukt (ganske mye også; vann for å si det rett ut) og har forsøkt å drøye det i det lengste i håp om at tørka skulle ta oss igjen sånn på tampen av sesongen. Det ser imidlertid ut som om kulda kommer før tørka, så jeg tror det er best å leie seg en skurtresker likegodt først som sist. Aller helst en John Deere, om noen skulle ha en slengende bak låven eller garasjen. Eventuelt får jeg rote frem ljåen.


Nå sitter sikkert du og lurer på om "Bustenellik, driver hun med korn, da?", og det lurte strengt tatt jeg på i våres også, når en hel liten kornåker åpenbarte seg ved siden av plommetreet vårt. Jeg hadde da ikke sådd? Etter litt grubling kom jeg likevel frem til at det var jeg som liksom hadde lagt grunnlaget for denne åkeren, da jeg like før advent i fjor kjøpte fire julenek hos Plantasjen.


Riktignok ble ingen av dem plassert i umiddelbar nærhet til dette plommetreet, men fullkorn skal visst være bra for fordøyelsen, og fulgene åt - det er sikkert en sammenheng. Uansett, mens andre spar opp noen skarve grønnsakshager, gjør vi litt mer utav det, og slår likegjerne til med en havreåker når vi først er i gang. Som oppvokst langt ute på landet og av bondeslekt, setter jeg selvforskynig høyt.


Jeg har imidlertid et par, tre spørsmål sånn i forbindelse med kornhøsten. Jeg har erfaring med både sauer, gris og høns, rotgrønnsaker, rips og frukttrær, men når det gjelder korn skal det innrømmes at jeg er litt ny i gamet. Det er sikkert i seneste laget å spørre om det er noe jeg skulle gjort for å forbedre avlingen, men hva skal jeg gjøre for å få mest mulig ut av det jeg allerede er gitt?


Jeg ser for meg at det smarteste er å få det ned, tørke det og binde sammen til nye nek, for deretter å lage en stor plakat hvor jeg får oversatt til pip-pip-språk at det hos oss serveres økologisk mat. Eventuelle andre forslag, mottas med takk og vurderes seriøst.


Jeg er havren, hvilket nek er du?
(Le om ikke annet av høflighet.)

Jo, også må dere ikke glemme å stemme på hvor mange kakepoeng som skal til for å fortjene belønning.

Ha en fin, siste sommerdag videre!


12 kommentarer:

Frøydis sa...

Heisann :-))
Jeg lo jeg, og ikke av høflighet heller!!
Med fare for å gjenta meg selv, du er utrolig morsom, og kjempeglad jeg fant bloggen din!!

Klem, Frøydis

Martilie sa...

Du er bare stor -LER stort her..
Julenek som blir til kornåker -er bare i busteverdenen det kan gå vel?
Men -jeg skal ikke være for eplekjenn -neste år er det kanskje jeg som må leie korntresker :)
De har forresten gått døgnet rundt på bygda her hos meg i det siste..

Ønsker deg en fortreffelig dag!

Og trøst deg med at om høsten skulle bli dårlig, er det fine ordninger og subsidier for denslags :)

Klemmer

Randi sa...

Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen; jeg blir alltid i godt humør av å ta turen innom deg:) Herlig!!!
Klem, Randi:)

Birgitte sa...

Sv: ja, det går jo ann, har pakket ned alt jeg trenger nå, men får jo ha med en del så har fremdeles litt ledig plass i kofferten, men når jeg skal hjem i jul skal jeg ta med masse klær jeg ikke vil ha der! hehe. kjekt det!

utrolig søt katten din er forresten! (:

Hasigamas mamma sa...

Jeg lo også godt, og ikke av høflighet :)
Har lite erfaring med høsting av korn, gitt... men har du ei lita elv i nærheten så kan du jo sete opp ei lita minimølle og male kornet.... og kanskje få bakt én bolle....? hi hi
Klem
Lise

A K sa...

Hei og så fin header du har nå :)

var planen å treske siden du har brukt dagen på andre planer? ;)

Er jo flott at det var såpass med korn i neket at både fuglene fikk mat og det blir litt til overs for neste års avling. Hehe, men havreåker i ett boligfelt er vel heller nytt ja ;)

Har dere lyst å finne en kveld det passer for dere å ta en liten tur hit eller? Eller så kan dere få besøk av oss en formiddag det passer ;)

klem

Noatunfrua sa...

Jeg stemmer for Bustenelliks hjørne i FB! Da skulle til og med jeg sprunget ned og hentet avisa hver dag :D Hehe!
DU er herlig! Håper du får noe ut av kornåkeren :D

Klem!

Elisabeth, innerst i veien sa...

Ha, ha, ha. Herlig landlig hos dere. ☺

Siv sa...

Hi hi, he eh...fuglenek !! ( trengs )
Du er bare så herlig morsom ♥

Havre er sunt året rundt, alltid kjekt å ha i nermeste nærhet ;)

Takk for hyggelige ord hos meg :)

Takk for at du lyste opp dagen min vennen ♥

Klem

Madame Mim sa...

Tenk da har du fått et helt ferskt julenek! Det siste jeg kjøpte var pakket inn i plast, og antagelig var det utgått på dato for leeeenge siden.
Småfuglene takket nei og spiste heller opp alle bærene på christtornen vår.

Kanskje jeg kan bestille et julenek av deg i år?

Unknown sa...

*ler*
Og ikkje "kun" av reine skjære høfligheten ;o)

Jo lenger ner eg kom i innlegget ditt, desto mærr forsto eg jo av tingenes tilstand. Skikkelig bra skreve mårr!!!

Så kjekt at du begynne å trives inne sjå meg da, hihi :o)
Må sei eg trives bedre og bedre hos deg og for kvar gong eg e innom deg!

Det e vel ofta sånn tenke eg :o)
En blir liksom litt mærr kjent med kvarandre ittekvart kanskje...?

Fru Andersen sa...

Haha, nå går jeg rundt å nynner på den havrenek-sangen, haha. Barna himler med øynene og spør om jeg er helt idiot! Hihi!

Så kjeket at du likte bildet mitt da! Mannen er også veldig fornøyd nå, hehe. Noen ganger må han liksom bare se resultatet, for tror ikke han helt skjønner hva jeg tenker på når jeg forsøker å forklare på forhånd;-)

Fin header du har skaffet deg da, likte godt fargekombinasjonen på denne!

Ha en fin kveld, her bakes det;-)

Related Posts with Thumbnails