Velkommen til Bustebloggen

En utpreget hverdagsblogg med små gløtt fra en hverdag som nok ikke er så festlig som mange skulle tro. Her luftes små og store tanker, det skrytes av interiør og gryende håndarbeidsferdigheter, mens hverdagsgledene står i sentrum. Det hele krydres med en stor porsjon humor, men har også små stikk av alvor. Håper du vil like deg her, og legg gjerne igjen et spor før du går.
søndag 1. august 2010

Om vær og vind og sånn

Det sies at når nordmenn ikke har annet å snakke om, snakker de om været. Så, i stedet for å skrive et blogginnlegg om at jeg ikke har noe å skrive om, skriver jeg heller litt om været. Fiffig?

Pjatt om vær og vind handler ikke nødvendigvis om mangel på annet pjatt, tror jeg. Jeg tror det handler mer om at sol eller ikke sol faktisk interesserer oss. Det er jo i stor grad været som styrer aktiviteter og aktivitetsnivået vårt, så da er det jo naturlig at været opptar oss også?


Årets ferietur for eksempel, går dit sola er. Med like sterke bikiniskiller som ei gammal røy på åtteogåtti, er det selvsagt at vi ønsker å få litt sol på skrotten når vi først skal reise utenfor Bustehjemmets trygge omgivelser. I stedet for å fullaste bilen, kunne vi selvsagt fylt kofferten med tjue kilogram med stæsj og fløyet av gårde, men etter å ha betalt tolv big ones for fjorten dager med gråvær på Tenerife i fjor vinter, innser vi at Syden ikke nødvendigvis er lik strålende sol og tretti røde. Vi tar med andre ord ikke sjansen for en snau uke sånn på tampen av sommeren.


Forleden dag hørte jeg at sommeren skulle ta slutt i midten av august. Da skulle høsten komme, og vinteren har visstnok meldt sin ankomst i oktober. Den tjuende for å være eksakt. Dette var status quo for Østlandet. Ja, ja, tenkte jeg, da går det an å begynne å spise sjokolade igjen, da?


Hvis du tror at jeg sitter her og klager over sommeren, tar du feil. Sommerværet er meg strengt tatt likegyldig. Skal jeg først klage over noe denne sommeren, tror jeg heller det må være tiden. Mangelen på den sådan. I våres hadde jeg planer om late sommermorgener og lange sommerkvelder i selskap med gode venner akkompagnert av god mat og drikke. Jeg hadde en lang liste over alt som skulle gjøres i løpet av sommeren, ting jeg ikke har rukket ellers i året, men jeg tror jeg må vurdere å legge inn en søknad om at listen kan videreføres til neste sommer.


Nå ja, vær eller ikke vær. Jeg er glad vi har vær jeg, hvor skulle vi ellers fått lam fra?

Bildene er fra i fjor høst. Da var vi på besøk hos tante som bor i Ørsta. Ser du sola, tante?

 

3 kommentarer:

RoseSommer sa...

"Alle snakker om været, men ingen gjør noe med det!"
Været på Østlandet har vært perfekt i sommer! Ingen heteslag, hagen koser seg i passe temp uten for mye regn. Herlig!
De som ligger på campingplassene og har framme fleece hver dag er visst ikke like enige med meg.
Bildene dine fra ifjor var fine, og det med soppen var virkelig artig.
Fortsatt god ferie og god sommer.

Pia sa...

Været er bænkers - alltid noe å skrive om der;)
Savner mer sol, og hvis sommeren allerede er over om et par uker...huff...
Ja, ja, det blir vel sommer neste år også.

Anette (Hvit Romantikk) sa...

Hei hei vennen min ! ♥

Været ja, hva skal vi si om det. Har vært mye dårlig vær denne sommeren her syntes jeg, men akkurat nå titter solen fram her. Hurra ! ♥ Vi var superheldige med været i Danmark, men nesten litt for varmt til tider. Jeg klager en del på været merker jeg, hihi... Om det regner, er for varmt eller for kaldt. Og noen ganger er jeg lei av solen og håper på regnvær slik at jeg kan ha en dag eller to inne med andre gjøremål. ;) Men når dette er sagt håper jeg selvfølgelig på flere solskinnsdager før sommeren er over, men klarer meg helt utmerket uten tropevarme. ♥

Likhet med deg har også jeg en hel masse på listen som jeg liksom skulle gjøre denne sommeren, men tiden strekker ikke til desverre. Og dette skjer hvert eneste år, store planer men for liten tid. *snøft*

Så dere skal til Danmark også, så gøy da ! :) Hvor i Danmark skal dere ? Kjører dere bil, eller tar dere båt over ? Vi kjørte nedover, tok ca 6 timer til dit vi skulle. Gikk overraskende bra og barna var superflinke. ♥ Vi kjørte til Danmark for to år siden også, men da var ikke barna like tålmodige. ;)

Regner med at det blir innlegg og bilder fra turen deres, gleder meg masse til det ! :)

Titter innom igjen for å ønske dere godt tur. For dere reiser vel ikke riktig enda vel ?

Håper solen skinner hos deg i dag også, kos dere vennen ! ♥

God klem fra Anette ♥

Related Posts with Thumbnails