Velkommen til Bustebloggen

En utpreget hverdagsblogg med små gløtt fra en hverdag som nok ikke er så festlig som mange skulle tro. Her luftes små og store tanker, det skrytes av interiør og gryende håndarbeidsferdigheter, mens hverdagsgledene står i sentrum. Det hele krydres med en stor porsjon humor, men har også små stikk av alvor. Håper du vil like deg her, og legg gjerne igjen et spor før du går.
mandag 2. august 2010

Mus

Før helgen fikk huset en runde med kost og såpevann, og mens jeg gikk slik med vaskefilla gjorde jeg nokså mange til dels makabre funn. Litt ovenfor min synshøyde lå det nemlig drøssevis av små, ekle albinomus. For øvrig samme art som er å finne under oppvaskmaskinen.

Om du nå tror at det har seg slik at Selma svinger seg rundt i lysestakene og balanserer på bilderammene våre, så kan jeg berolige deg med at det er feil. Det er ikke Selma som legger fra seg mus både her og både der. Det er det matmor og matfar som gjør. Disse lekemusene kan nemlig best sammenliknes med slike barneleker med lysdioder og batterier – de skaper et fryktelig lurveleven! Ikke slik å forstå at musene i seg selv gir så mye støy, men pus derimot! Pus lager leven.

Finner Selma en mus som ikke har forvillet seg inn under oppvaskmaskinen, blir hun nemlig spinnvill! Disse musene har det i tillegg med å dukke opp sånn rundt leggetid, og det er ikke særlig søvndyssende og ligge og lytte til en katt som spoler rundt så gulvteppene blir veggtepper.

Hendelsesforløpet en typisk kveld blir da omtrent som følger: 

  • Matfar sover som regel allerede tungt, og matmor blir liggende å irritere seg over både snorking og spoling

  • Matmor står opp med et oppgitt sukk og finner pus

  • Matmor stopper leken med et bryskt ”nå er’e natta’n!” og finner musa

  • Matmor legger musa høyere enn pus kan nå, og helst på et sted som pus ikke kan klatre opp til

  • Matmor går og legger seg igjen

  • Morgenen etter er mus glemt av både pus og matmor, og den får ligge i fred på sitt ”skjulested”
Kvelden etter finner pus en ny mus, og slik går no’ dagan. Så skal matmor rydde og vaske, og vips finner hun en hel hær av mus både her og både der.

2 kommentarer:

Unknown sa...

ja, da kan du tenke deg så mye rart jeg finner når jeg vasker! Har ikke katt, men en mann og to barn. Så jeg finner både det ene og det andre, både i opprydning og ved klesvask. Bonusen er at jeg beholder alle myntene jeg finner når jeg skal vaske klær, hihi.

Madame Mim sa...

Etter at Rullerall sovnet inn nå i vår , hele 14 år gammel, har huset vært litt tomt og litt trist. Har fått mange tilbud, men ingen kan ta plassen til Rull.
Hva slags myser er det du snakker om nå igjen?

Related Posts with Thumbnails