Velkommen til Bustebloggen

En utpreget hverdagsblogg med små gløtt fra en hverdag som nok ikke er så festlig som mange skulle tro. Her luftes små og store tanker, det skrytes av interiør og gryende håndarbeidsferdigheter, mens hverdagsgledene står i sentrum. Det hele krydres med en stor porsjon humor, men har også små stikk av alvor. Håper du vil like deg her, og legg gjerne igjen et spor før du går.
lørdag 28. august 2010

Loppiskatta

Bustemannen hadde knapt slått øynene opp i dag tidlig før hans hustru spurte om han hadde noen kontanter. "Kontanter?" Jeg fikk forklart at loppemarked stod øverst på agendaen i dag, at det var så som så med kontanter i hans frues pengepung, og at arrangøren neppe hadde anskaffet kortterminaler for anledningen. Arrangøren holder tilfeldigvis til bare et par, tre minutters gange fra Bustehjemmet, og det er jo viktig å støtte opp om lokasamfunnet må vite.


Etter å ha gått noen hundre meter, oppdaget jeg imidlertid at det var flere enn meg som hadde tenkt seg på loppis. Selma hadde visst lagt de samme planene for formiddagen, og det hjalp ikke hvor mange ganger jeg insisterte på at hun skulle finne på noe annet - hun skulle på loppemarked! Og for de av dere som ikke vet hvem Selma er, så kan jeg fortelle dere at det er katten. Så, når klokka var ti så stod vi der da, katten og jeg, klare for et kupp.


Loppemarkedet var ikke så veldig stort, og følgelig var det begrenset med lopper, men jeg fant et flott sølvimitert fat til ti kroner. Det kan bli flott med hvite lys som brenner på mørke høstkvelder, tror dere ikke? Jeg fant også et sett med ildfaste former i ulike størrelser og en stor, glasert bolle som kan brukes til litt av hvert.


Jeg lærte imidlertid raskt, at skal man på loppis tar man med seg en kurv eller lignenede til å bære i. Det er ikke så praktisk å springe rundt med en stabel av knuselige gjenstander, mens man baner seg frem blant gale kvinnfolk for å få kloa i en skatt. Men, man lærer så lenge man lever.

Vel hjemme igjen, oppdaget jeg plutselig at Selma var vekk. "Jeg har glemt igjen katten på loppis! Fint." Jeg satte fra meg loppene i gangen og gikk tilbake. Like ved porten inn til loppemarkedet hørte jeg panisk mjauing, og der satt en forskrekket Selma som nok syntes hun var fryktelig langt hjemme fra. Lat som hun er, lot hun seg bære et stykke av veien hjem, men når hun nærmet seg kjente trakter, var hun snar til å legge på sprang i retning Bustehjemmet. Det var visst godt å være hjemme igjen.

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Jeg ser at det i løpet av uka har kommet til noen nye følgere.  Det er koselig å se at følgerskaren vokser, for det tyder jo på at noen faktisk har glede av å lese alt det våset jeg skriver, og det er jo hyggelig. 
♥ Velkommen hit til Bustebloggen alle sammen ♥
Og til de av dere som lurer på hva disse kakepoengene er for noe;
ta en titt på innlegget om Frihetspoeng i hverdagen.
Ha en flott helg!

Helgebusteklem fra

6 kommentarer:

Frøydis sa...

Hei igjen :-))
Enda et herlig innlegg, og flirte godt! Jammen meg fint du forklarte hvem Selma er, trodde først det var en nabo som har samme interressen som deg, hehe..Og så var det pys..

Ha en flott lørdag videre!
Klem, Frøydis

A K sa...

Søte Selma på loppis :) Fine lopper fant dere jo da :)

Har dere tid og lyst til å treffes snart eller? Lenge siden vi har sett dere nå...

God helg videre og hilse mannen :) Tror forresten min mann prøvde å få tak i din mann for å spørre om noe om ei dør ;)

klem

Siv sa...

He he,,,
Hva Loppis gjør med oss !
Glemer alt annet, til å med katten !! stakkars pus da, mjaua febrilsk på a mor..
Godt du kom på det når du kom hjem da ;)

Nå er det høst loppis fremover som gjelder, får håpe vi finner noen skatter snart da ;)

Takk for hyggelige ord fra deg hos meg ♥

Klem

RoseSommer sa...

Bra kjøp!
Jeg har forsøkt meg med kurv på loppemarked, men den tok for stor plass. Så jeg har en stor, solid bag i hånden med noen plastposer i for å legge mellom klirrete innkjøp. OG så har jeg en liten sekk på ryggen, så begge hender er fri til å handle mer, mer, mer.
Og som deg KJØPER jeg sjelden katta i sekken, så du kan jo bruke den til Selma?!

Elisabeth, innerst i veien sa...

Virkelig edelt av deg å støtte lokalsamfunnet på denne måten. ☺ Fine skatter, og ja, jeg lurte først på om du hadde glemt en s i overskriften. Søte Selma.

Pia sa...

Herlig! Loppemarked er liksom en del av bloggelivet, har jeg skjønt. Så det er bare å ta med deg katta og dra på flere markeder.

Related Posts with Thumbnails