Velkommen til Bustebloggen

En utpreget hverdagsblogg med små gløtt fra en hverdag som nok ikke er så festlig som mange skulle tro. Her luftes små og store tanker, det skrytes av interiør og gryende håndarbeidsferdigheter, mens hverdagsgledene står i sentrum. Det hele krydres med en stor porsjon humor, men har også små stikk av alvor. Håper du vil like deg her, og legg gjerne igjen et spor før du går.
søndag 30. mai 2010

Soupe Operrrrraaaaa!

I helgen fikk jeg noen timers fri fra alfaer, betaer, phroer, summemomenter og Bernoulli, til fordel for terser, kvinter, eisser og Bizet. Deilig med litt terminologibytte for en stakket stund!


Bustenellik er ikke bare realfagsnerd, men også en ivrig sangfugl. I tillegg til noen solooppdrag i ny og ne, er jeg så heldig å få være en del av Opera Østfold sitt operakor, og i helgen har korseminar stått på agendaen (hvorav terminologibyttet).


I fjor var jeg så heldig å få være med i oppsetningen av Puccinis Turandot, og i juni neste år er det Bizets Carmen som står på programmet. Første korøvelse i forbindelse med Carmenproduksjonen var altså nå i helgen, og det var fantastisk festlig å være i gang igjen etter nesten ett års pause.


Nå er det ikke slik at mp3-spilleren er fylt med ulike operaer og operetter, og jeg har ennå til gode å besøke Bjørvikas store stolthet, men du verden hvor det er morsomt å få være en del av en slik storslått produksjon.


Opera Østfolds oppsetninger er lokalisert til Fredriksten Festning i Halden, og i fjor ble deler av festningen omgjort til et kinesisk palass. Scenen er på samme område som TV2 lager sin Allsang på Grensen.


Carmenkoret teller 75 korister, og det var i helgen tilløp til gåsehudfaktor mer enn én gang i det kjente partier ble innøvd. Det er ubeskrivelig morsomt - og ikke minst lærerikt - å få stå midt i det hele og ta del i noe så stort som det oppsetningene til Opera Østfold faktisk er.


Over ser dere noen av bildene fra fjorårets Turandot (kvaliteten er så som så når man bruker mobilkamera midt på natta, som dere kanskje ser). Selv om dere kanskje ikke har opera som deres største kulturelle favoritt, burde dere virkelig vurdere å avlegge Fredriksten Festning et besøk 9., 10. eller 11. juni neste år, for det er det virkelig verdt!Så, som dere ser, pusler jeg med mer enn bare tall og kvadratrøtter på fritiden.
Og som et apropo til overskriften; husker dere disse?

10 kommentarer:

A K sa...

klart ei som leser og står på må ha litt kake ;)

Og når du er ferdig med eksamen og har bedre tid kan vi ordne til grillkveld her hos oss :)

Det må være moro å få være med på noe sånn som den forestillinga!! Flinke dere som synger og har det gøy :)

Og disse fruktene og grønnsakene sitter jeg og A.T stadig fasinert og ser på hvordan det blir til fine kreasjoner ;)

Ha en fin filmkveld!! :)

klem

RoseSommer sa...

Carmen neste år? Ja, det ville vært en kjempeopplevelse, vil jeg tro. Du minner oss vel på det igjen ved en senere anledning.

Vil gjerne gi en høykulturell opera-kommentar til innlegget ditt, men hjernen min er visst fremdeles i MGP-modus, for det eneste jeg kom på er LA DET SWINGE, LA DET ROCK'N ROLL.....

Pia sa...

Terser og kvinter hang jeg med på, men så ramla jeg av lasset... Så spennende å være med på en sånn oppsetning! Flotte bilder!
Og ja, da, Løkendrakt ser du nok i bloggen min....Er fra Østfold sjøl,jeg...

Unknown sa...

Jasså, nok et "skjult" talent, hadde vært gøy å høre deg synge :=) Fine bilder, så ut som en fin oppsetning!

Lykkeliten sa...

Så koselig med kommentar på bloggen min, så fant jeg deg også!=) Fikk med med litt her, men jaggu ikke mye en "løsemiddelskadet-ammetåke-hjerne" klarte å få med seg;) Hørtes spennende og gøyt ut! Heldige du som får oppleve det!

Nå er det natta her, har en gubbe som kommer hjem fra sjøen og noen timer, så jeg gleder meg og vil bare sove de vekk;) Legger meg til, og kommer snart tilbake=)
Ha en toppers kveld videre! Klem

Elisabeth, innerst i veien sa...

Så moro! Og de fruktene og grønnsakene er fascinerende, vises nå og da på barne-tv, så de har jeg fått med meg.

Anette (Hvit Romantikk) sa...

Jeg blir bare så imponert jeg over alle dine talenter ! ♥ Må være veldig stort å være med på en slik oppsetning, og Carmen neste år ! Wow altså ! :) Mener jeg har lest et eller annet sted at du har drevet med roing også. Stemmer dette, eller er jeg helt på bærtur nå ?! ;)

Herlige bilder av deg vennen ! ♥

God nattaklem fra Anette ♥

InstatreffNorge sa...

Wow! Du har mange skjulte talenter skjønner jeg:):) her kan vi nok få mange overraskelser etterhvert!:)
Fine bilder av deg:):) Håper alt går bra med lesinga;)

Klem Lise

fryd&forandring sa...

Må si meg imponert, har ikke hørt halvparten av termene engang!! Ønsker deg masse lykke til med både eksamener og opera-utøvelser! Klem

Fru Andersen sa...

Så flott da! Du er jo i vinden på alle kanter virker det som! Skikkelig stilig den sminken og hatten;-) Må være kjempegøy å være med i slike oppsetninger med kostyme og hele pakken! Skulle virkelig ønske jeg var litt kreativ eller hadde en bitte liten smule med talent når det gjelder slikt...men nei og niks kun katastrofale toner kommer ut av fruens munn...hihi, men lever godt likevel da...

Og tusen hjertelig hjertelig takk for AWARDEN! Og de fine ordene ikke minst! Føler jo jeg nesten kjenner deg og jammen er det et strålende bekjentskap!

Klem-klem!

Related Posts with Thumbnails