Velkommen til Bustebloggen

En utpreget hverdagsblogg med små gløtt fra en hverdag som nok ikke er så festlig som mange skulle tro. Her luftes små og store tanker, det skrytes av interiør og gryende håndarbeidsferdigheter, mens hverdagsgledene står i sentrum. Det hele krydres med en stor porsjon humor, men har også små stikk av alvor. Håper du vil like deg her, og legg gjerne igjen et spor før du går.
onsdag 28. april 2010

Reservetøfler

Begrepet overreagere fikk en ny dimensjon hjemme hos oss forleden dag. Bustemannen gikk helt i fistel og lurte på om jeg i fullt alvor mente at jeg skulle kaste reservetøflene hans! "Reservehvaforno'?" Jeg lo så jeg stod i vinkel. Mannen stakkars stirret vantro på meg, og var en anelse flau. Med tid og stunder klarte jeg å stoppe latterhikstene.


"Du mener det virkelig du?" Mannen svarte litt beskjemmet at jo, han måtte da ha et par reservetøfler? "Hva i alle land og dager skal du med reservetøfler?" ville jeg vite. Han rakk ikke engang å svare, før jeg motargumenterte ham. I tillegg til å kaste reservetøflene lot jeg også reserveverneskoa til reserveverneskoa (!) gå i dunken, sammen med det som muligens var ment å være reservesandalene, samt et knippe av mine egne utgåtte sko og et par gamle tøfler jeg ikke kunne huske hvorfor jeg hadde tatt vare på, hullete som de var.


Jeg hadde samlet litt pågangsmot og gått i gang med å rydde entreen vår. Med mai rett rundt hjørnet, syns jeg det kunne være likegreit å bytte boblejakker med litt lettere varianter, og ullskjerfene fikk vike til fordel for lette bomullsskjerf. Når jeg først var i gang, fikk også skohyllene under loftstrappa gjennomgå. Jeg konstaterte at her i huset er det mannen som er som kvinner flest i det jeg ikke eier sko, mens han har et godt utvalg. Faktisk satt jeg igjen med bare ett par sko som er egnet til daglig bruk! Ikke for det, mannen har for det meste bare fjellsko og arbeidssko.


Når jeg først var i gang, ble også vintergarderoben ryddet bort, og lette sommerkjoler og... ja, det var vel egentlig bare sommerkjolene som kom på plass i stedet. Med vinter i mer enn halvparten av årets tolv måneder, er det vintertøy jeg har mest av. Dette medfører et skap som må sikres med spennband vinterstid for ikke å eksplodere, og sommerstid er skapet like tomt som det er fullt vinterstid.


Skapet mitt har imidlertid blitt to kjoler og to jakker fullere siden i fjor sommer. Når KappAhl lanserte sin Vintage Stories for noen uker siden, var Bustenellik på plass! Nå gleder jeg meg til å ta i bruk den røde kjolen med hvite polkadotter, og den hvite, femtitallsromantiske cardiganen.


På Veromoda fant jeg denne lette sommerkjolen og matchende kort jakke. Den passer perfekt til årets bryllup og jubileer.


Så gjenstår det bare å se om det blir noen sommer som tillater at jeg ikler meg kjolene mine, da. Favorittkjolen finner jeg nok en anledning til uansett. Den er overhodet ikke meg, men jeg simpelthen elsker hverdagskjolen jeg kjøpte på impuls for et par år siden.


Har du en favorittkjole?
6 kommentarer:

A K sa...

Kjekt å rydde opp en gang i blandt! Det skulle vært gjort her også ;)

Så heldig du er som fikk tak i den røde kjolen på kappahl!! har sett etter den flere ggr men aldri funnet str min :( den andre kjolen der var også fin :)

Gleder meg til sommer og lettere klær!! Om en god mnd så hjelper det nok masse :)

Du må gratulere så mye til bursdagsbarnet med bursdag i morgen :)

klem

Anonym sa...

Det vil nok tvinge seg fram en skikkelig rydding her også før bryllupet i juni, men de nærmeste ukene er nok godt fullbooket så jeg vet ikke når den tiden skal komme.

Det er viktig å ha noen gode tøfler, og jo eldre jo bedre, om det er noen hull i de, so what ?. Det trengs å tråkke de godt inn, å det tar tid.
Jeg hadde ett par vinter sko, som var så fantastisk gode etter ett par år at jeg ikke gav slipp på de selv om det begynte å lekke vann gjennom sålen. Vel det var slutt på å bruke de på vinter føre, men man trenger jo noen gode arbeidssko også. Så det var først når sålen datt helt av at jeg måtte gi slipp på de. Ett 7-8 år i lang å tro tjeneste.

Hans M

verdens heldigste mamma sa...

ha ha ! Jeg måtte le av kommentaren din jeg nå! Nei det blei ingen runde i detta huset! heller en runde i skogen! :) Forfriskende tenkte jeg !:)

Ja, den bamsen som jeg skrev om ; bamse jeg hadde fått for mange år siden, den var nemlig fra pappa. Fikk den da jeg var 3 :) Så litt må jeg jo ha tenkt. . .

Men deodorant kan man altså ikke få kjøpt noe sted (!) så det var absolutt en nødvendighet i nøden ;)

Klem

Jijji sa...

Kjekt å kunne drive litt med folkeopplysning om støvsugere og aske;)
Her har vi kontroll både på lineære og saldoavskrivninger, regnskapsmessige og skattemessige avskrivninger:)
Flink du er som har ryddet. Jeg elsker den gode følelsen når jeg er ferdig med en ordentlig ryddesjau:)
Klem fra Jijji

Anette (Hvit Romantikk) sa...

Reservetøfler du, jeg må le... Hehe, mannfolk altså ! ;) Godt å få ryddet opp litt i gamle sko og tøfler i dette tilfellet. ;)

Herlige kjoler du har kjøpt deg, og for en søt cardigan. ♥

Natti natt, sove godt ! ♥

Klem Anette

Fru Andersen sa...

Hahaha, reservetøfler, har ikke hørt om det før jeg heller! Stakkars mannen, forsvant alle reservesko i alle varianter nå da.. Ja da får du nok høre det dersom det dukker opp en anledning der han har behov for reservetøflene sine;-)

Flotte kjoler du har kjøpt, jeg hadde også lyst på den prikkete fra KappAhl, men var for seint ute. Ellers har jeg jo endel favorittkjoler, dette er dama som var på shopping i London tre ganger i fjor! I år har jeg ikke vært i London ennå (krise) men en tur til Paris har det jo blitt... huff er litt sånn kles og sko-gal skjønner du!

Kanskje likegreit at jeg har begynt å blogge og bry meg litt mer om interiør, for jeg trenger ikke flere klær egentlig...

Ha en fin-fin torsdag søte deg!

Related Posts with Thumbnails