Velkommen til Bustebloggen

En utpreget hverdagsblogg med små gløtt fra en hverdag som nok ikke er så festlig som mange skulle tro. Her luftes små og store tanker, det skrytes av interiør og gryende håndarbeidsferdigheter, mens hverdagsgledene står i sentrum. Det hele krydres med en stor porsjon humor, men har også små stikk av alvor. Håper du vil like deg her, og legg gjerne igjen et spor før du går.
tirsdag 27. april 2010

Mammas åkle

I gangen vår henger det en hylle som har fulgt med fra barndomshjemmet mitt. Jeg aner ikke hvor gammel den er, men den var ikke ny når den kom inn i mitt barndomshjem heller. I lengre tid har den vært prydet av albumet med bryllupsbildene vi tok hos fotografen når vi giftet oss i 2008, men nå følte jeg at det var på tide å bytte ut litt. Forandring fryder, og man kan ikke bare digge seg selv heller? Jeg har imidlertid brukt laaaang tid på å finne ut hva jeg skulle bytte ut oss selv med. Fredag, midt i helgerengjøringa, kom det imidlertid til meg. Rart med det, hvordan man i lang tid kan gå å undres før løsningen plutselig åpenbarer seg og man tenker "selvfølgelig!".


Løsningen var å finne frem mammas åkle og noen Norgesglass. Det ble akkurat passe bondsk, og jeg savner bondelandet så det nesten er uutholdelig til tider. Åklet broderte mamma når jeg var liten. Er det ikke fint? Vi hadde blått kjøkken husker jeg, så fargevalget er nok en følge av det. Jeg vet hun brukte lang tid på å bestemme seg for motiv, og til slutt fant hun det i et ukeblad. Mønsteret fant jeg når vi ryddet opp etter henne, og det har jeg tatt vare på sammen med alle mønsterarkene til klær, gensere, sokker, bunader og alt mulig rart annet hun har produsert, i håp om at jeg en dag, som ved et under, skal bli dyktig i håndarbeide. Initialene er hennes egne. Åklet fikk jeg når jeg flyttet hjemmefra, og siden har det hengt fremme med jevne mellomrom.


Og Norgesglassene? De er brukendes til alt, og jammen er de ikke flotte bare som pynt også! Hvorfor i alle dager sluttet de å produsere et slikt vidunderglass?10 kommentarer:

A K sa...

så fint det ble :) Vil tro det hadde vært marked for å tatt opp igjen produkasjonen av norgesglass ja ;) hehe

Blir liksom aldri enig med meg selv når det gjelder header osv på bloggen... syns den alltid er så treig også for tiden!! men men...

helt greit å sende med mormor boksen min ;) du får hilse henne fra oss og kose dere med besøk i dag :) Hilse mannen også ;)

klem

Martilie sa...

Kjempekoselig ble det. Kos med pyntehåndklær, de er så vakre.. Og ekstra kos når det følger med gode minner... :)

Tove

Kose- grisene ♥ sa...

Det blei kjempe fint, og det var et nydelig åkle. Så fint med slike minner <3
Takk for koselig kommentar, og beklager at jeg ikke svarte deg på facebook ista. Har en tendens til å gå fra uten å logge meg ut se, så beklager for det..
Så for å svare deg på spørsmålet ditt, ja i dag er det en husmor dag, når vi er inne da :) Har vakset 3 vask med klær allerede, og målet er minst to til.. Blir fort mye klesvask se, så da er tørketrommel luksus :)
Skulle gjerne sendt over litt energi, men det eneste tipset jeg kan gi deg er å bli gravid (HINT, HINT), da strømmer det på i puljer! Og plutselig når hodet er innstilt på at du har muligheten til det, så forsvinner absolutt alt av energi, så du nemlig ikke har noe annet valg enn å kose deg med boller i sofaen :)
Så, get to work!!

Unknown sa...

kjempefint! Vi hadde også sånn hylle med pyntehåndkle da jeg var liten husker jeg..

Jeg har kjøpt en del norgesglass på loppis ol. og har pastaskruer, ris osv. Til og med Olivia har fylt opp en med nabbi-perler.Så de kan brukes til så mangt ja :=)

Martilie sa...

Tusen takk for kos kommentar hos meg..
Galskapet ble det fordi vi for 11 år siden, mens jeg var gravid, var på en antikvitetsbutikk for å kjøpe vugge med vår god venn. Ble vugge på meg og skap til vennen. Mannen min som ikke er overvettes glad i antikviteter synes skapet var stygt, altfor kostbart og fullstendig galskap. Etter det var skapet døpt :) Vi hadde mye morro av det. For 4 år siden gikk vår venn bort og vi arvet galskapet. Som minne om en kjær venn er jeg veldig glad i det.. Og mannen liker det nok bedre etterhvert (tror jeg ;)

verdens heldigste mamma sa...

Hei hei hei !! :)

Det blei jo så utrolig fint!! Og jeg er helt enig med deg om norges glssene! De er så utrolig dekorative!! Jeg kan ikke skjønne hvorfor jeg ikke har sett det før !?!? he he ..

Lo meg halvt ihjel av katte innlegget ditt under her! For ei nydelig dame ! Jeg ser ho liksom for meg der hylende og kavende etter å slippe den badingen!

Nydelige dyra!:)

over og ut! Sovet rundt 4 timer i natt .. Sånn kan det gå når man er oppe til sene kvelden! Også må jeg ha med meg frustrerte fruer da vettu!! ... gjesp! ..

God kveld!

Anette (Hvit Romantikk) sa...

Helt enig med deg om at Norgesglasset er veldig dekorativt bare i seg selv. Må ikke nødvendigvis ha noe stæsj oppi der. ;)

Nydelig pyntehåndkle ! ♥ For et herlig minne å ha etter mammaen sin. ♥

Håper dagen din har vært god. :)

Klem Anette ♥

Jatte sa...

Hei på deg :)
Han hadde ett uhell da han var en liten tur på byen i påsken, så kneet skled ut av ledd :(
Etter det så skled det ut i tide og utide, så han fikk på gips for 14 dager siden!
Så idag håper jeg virkelig at han får litt mer svar på hva som skjer videre - han vet jo ikke om han har blitt bedre heller, da han ikke kan gå på benet pgr gipsen!!

Uff, selvangivelsen ja - den fikk jeg gjort unna i forrie uke, har en veldig snill svigermor som er flink med slik, så det gikk ganske fort og greit .

Håper dagen blir fin og at det går fort og greit med selvangivelsen !

Klem fra Jatte♥

RoseSommer sa...

Koselige bilder.
Har du sett inne på siden til Camilla på hennes Norgesglass? http://www.camillasvidunderligeverden.com/

Så moro at du til og med har mønsteret til pyntehåndkleet! Ta vare på det. Tenk på all omtanke og tid som ble lagt ned i broderingen av det! Kanskje noen i familien din vil kopiere det om en....20-30 år. You never know!

InstatreffNorge sa...

Kjempefint vennen, søte bilder ♥

Norgesglass er fine uansett, med eller uten innhold;) Veldig dekorative:)

Håper du har en fin dag i regnværet :)

Klem Lise

Related Posts with Thumbnails