Velkommen til Bustebloggen

En utpreget hverdagsblogg med små gløtt fra en hverdag som nok ikke er så festlig som mange skulle tro. Her luftes små og store tanker, det skrytes av interiør og gryende håndarbeidsferdigheter, mens hverdagsgledene står i sentrum. Det hele krydres med en stor porsjon humor, men har også små stikk av alvor. Håper du vil like deg her, og legg gjerne igjen et spor før du går.
onsdag 7. april 2010

Pensjonister, ventebed og gullris

Fra kjøkkenvinduet vårt har vi god utsikt over nabolaget. Fra det ser vi hovedveien i boligstrøket vårt, og de fleste naboene. Nå er verken min bedre halvdel eller jeg noen gardinkikkere, men innimellom er det nesten umulig å la være. Slik var det for meg i dag. Jeg skulle spise frokost og satt med lokalavisa foran meg, men nyhetene fikk pent vente til siden. Jeg satte melken i vrangstrupen og hjertet i halsen, for plutselig fikk jeg øye på en gammel mann oppe i et epletre! Våren har kommet og blomstringstiden for frukttrærne er rett rundt hjørnet, så vår kjære nabo skulle selvsagt beskjære de flotte trærne sine. Da jeg selv ikke eier sperrer hva høyder angår, er jeg neppe rette person til å rope "vær forsiktig", men jeg blir likevel fylt av skrekk og akutt omsorg når jeg ser en hvithåret pensjonist i toppen av et tre. Vår nabo later imidlertid til å være en oppegående kar, og visste helt sikkert hva han drev med.


Når vi først snakker om kjøkkenvinduet vårt... Jeg hevder at vi ikke er noen gardinkikkere, men dere naboer tror antakelig noe ganske annet, siden vi sitter ved kjøkkenvinduet både titt og stadig. La meg få benytte anledningen til å fortelle dere at vi ikke spaner på dere. Neida, vi snakker i telefonen. Det høres ut som en ganske dårlig dekkhistorie, men faktum er at halve huset er bygget av såkalt knubb, og det finnes ikke dekning for mobiltelefon innendørs bortsett fra nettopp ved kjøkkenvinduet!

Men tilbake til disse vårtegnene. I tillegg til at pensjonister i tretopper, har det også begynt å spire og gro utendørs. Se bare her:


Jeg vet at bedet ikke er mye å skryte av, men det er strengt tatt bare en midlertidig løsning. Stedet der blomstene stod skulle fylles igjen, og mannen måtte flytte dem i hui og hast da kona skrek STOPP! IKKE drep blomstene mine! Siden deler av hagen skal graves opp, har vi ikke tatt oss bryet med å gjøre så mye med "bedet" enda; det er et ventebed. Det er moro med gamle hus og oppussingsprosjekter (les: jeg er lei av alt som tar tid), og i sommer skal bryggerhuset ferdigstilles (les: hvis skomakerens barn får sko). Men, nå var det vårtegn vi snakket om, ikke travle og opptatte snekkermenn eller utålmodige og til dels upraktisk anlagte koner.


Lørdag før påske plantet jeg perleblomster og nå har de så vidt sprunget ut. De har strukket seg mange centimeter, og kan snart søke innpass i solsikkefamilien. Disse små, blå bjellene matchet jo de rutete IKEA-kurvene mine perfekt! Hvis du tror det handlet om nøye planlagt interiørdesign, kan jeg fortelle at det var det selvfølgelig (ikke)! Det er koselig med blomster på arbeidsplassen (de står på skrivebordet) - da går arbeidet så mye lettere!


I gangen står dette gullriset. Det er min kjære som står bak den festlige kreasjonen, og han skal berømmes for 1) flott bruk av den gamle, brune glassflasken vi fant på loftet 2) god fargekomibnasjon i kreasjonen og gangen forøvrig 3) å ha gledet kona si med noe vakkert. Planen er med tid og stunder å forsøke å få gullriset til å trives utendørs, men vi får finne ut hva som skal graves hvor først, tror jeg.


En kjær slektning hadde forresten også et slikt gullris en gang i tiden. Det gullriset stod der så fint og flott, helt til en nær, felles slektning skulle klippe plenen. Sistnevnte slektning var fargeblind... (Historien er anonymisert av hensyn til involverte).

Hvordan står det til med vårtegnene
hjemme hos deg?

11 kommentarer:

Anonym sa...

Lurer på hvem det var jeg???

Bustenellik sa...

Ja det gjør du nok ;o) Om du er den samme "anonym" som innleggets "anonym" syns jeg du skal være fornøyd med at det hele var anonymisert, jeg :p

Kose- grisene ♥ sa...

Koser meg så fælt når jeg leser bloggen din, du skriver så vittig! Ler av dine bustetanker :)
Har dere hatt en fin påske? Så koselig når det spirer i bedda! Vi har ikke noen bedd vi, eller jo, vi har et bak huset, men det vil jeg ikke gjøre noe med før det blir varmere.. Har lyst å restaurere hele greia, med nye trær og blomster, når permisjonen kommer så har jeg meeer enn nok av tid til å kose meg oppi der. Det er nemlig et veldig stort bedd, så blir ltt mye jobb kanskje.. Men det liker vi:)

Fru Andersen sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Fru Andersen sa...

Heisann!

Takk for kommentar på bloggen min! Alltid kjekt når folk titter innom og legger igjen et lite spor;-)

Må innrømme at jeg følger litt med i kjøkkenvinduet til tider, litt sånn "hm... har de kjøpt ny bil?!".

Herlig med vårtegn, her blomstrer snøklokker og krokkus, i helgen blir det hagearbeid. Vi har til og med lagt ned flaggstangen for å male den!

Ha en flott kveld videre!

fryd&forandring sa...

Hehe, sitter og humrer av det du skriver. Litt tragikomisk at noen klarte å klippe busken! Vår gullris er så sjuskete at den like gjerne kunne vært klippet bort.. De kommer ikke opp igjen enda finere slik rips og sånt gjør vel?

InstatreffNorge sa...

Hei igjen:)

Klart jeg vil være følger! Trodde jeg var det allerede..men oppdage jo at jeg ikke var det.. men NÅ er jeg det;) hihi...

Send meg adr din da:)

Klem Lise

A K sa...

hei :) så fine og vårlige bilder :) her er det også planlagt bed i år, men får se hva vi rekker med ;)

Jeg har helt glemt å høre med Harald om besøk på søndag, men tar det so en selvfølge at det sikkert passer (rart det der med at vi som oftest har kontroll over hva planene er ;) ) så vi sier at det blir besøk :) Når skal vi komme? Kan vi be oss selv til formiddagsbesøk eller vil dere ha en rolig morgen alene (forstår den altså!! ) lillemor pleier å sove i 11 tida og da hadde det passet ille fint å kjøre. A.T er ikke hjemme så vi blir 3 :)

Og så får jeg heller sende en meld etterpå når jeg har dobbeltsjekka med harald om det passer hvis det kræsjer helt :)

:) Ann K

Camilla sa...

Hei og hopp.

En ny leser som står frem =)
Kjempe fin blogg du har her, la meg til som følger, så hit kommer jeg igjen!

Håper torsdagen er fin.
Klem C.

RoseSommer sa...

Hei, ser du dama på bildet over? Camilla? Hun inspirerte meg til å begynne med blogging, og ofte klarer jeg å finne fram til artige ting på nettet selv....Men idag hermer jeg etter henne. Fant bloggen din via henne, og henger meg på som følger!!
Så fint du skriver, og jeg falt helt for bildet av hendene til oldemor og katten.

Jeg har ofte kost meg med superblogger EMMELINE; en meget skrivefør og observant dame i Bergen. Vært innom hennes blogg? Der er det fullt av morsomme historier. Les spesielt den hun kaller "Agurkmannen" (finner den på høyre siden i bloggen hennes.) Til å le seg skakk av!!
Nå har hun et helse-avbrudd fra bloggingen, og da får jeg titte innom hos deg istedet!

Anonym sa...

Best slik kanskje...

Related Posts with Thumbnails