Velkommen til Bustebloggen

En utpreget hverdagsblogg med små gløtt fra en hverdag som nok ikke er så festlig som mange skulle tro. Her luftes små og store tanker, det skrytes av interiør og gryende håndarbeidsferdigheter, mens hverdagsgledene står i sentrum. Det hele krydres med en stor porsjon humor, men har også små stikk av alvor. Håper du vil like deg her, og legg gjerne igjen et spor før du går.




søndag 28. februar 2010

Gammeldags sjokoladepudding

Jeg er så heldig å få være gift med en god hobbykokk. En av hans spesialiteter er gammeldags sjokoladepudding. Det er en sjokoladepudding lagd helt fra bunnen av, og jeg garanterer deg at "kjøpepudding" aldri vil komme til å smake sjokoladepudding etter at du har smakt denne. Den tar litt tid å lage, men det er vel anvendt tid. Er du på diett, bør du imidlertid styre unna denne godsaken. Under finner du oppskriften, henet fra Damms norske kokebok av Aase Strømstad.

Gammeldags sjokoladepudding
2 plater kokesjokolade
1 ss maisenna
5 dl H-melk
2,5 dl kremfløte
100 g sukker
Frø av ½ vaniljestang
6 egg

I vannbad i ovn ved 150°C i 1-1½ time

Brekk sjokoladen i små stykker, tilsett maisenna og kok det opp i melken. Rør hele tiden så sjokoladen smelter jevnt. Tilsett kremfløten, sukkeret og vaniljefrøene. Avkjøl.

Visp eggene lett sammen og visp inn sjokolademelken. Fyll den i en godt smurt form og la puddingen stivne i vannbad. Vannbad vil si at formen settes i en større form eller langpanne med kokende vann. Vannet bør stå halvt opp på formen med retten. Temperaturen i ovnen skal ikke være så høy at vannet boblekoker. Vannbad brukes for at retten skal stivne jevnt og ikke bli brun under.

Avkjøl puddingen i formen før den eventuelt hvelves ut på et serveringsfat (hvilket vi aldri har fått til). Pynt velges etter smak og behag, men server gjerne med vaniljesaus eller vispet krem til. Bruker du vaniljesaus er det godt med en vaniljeisklump eller to i sausen.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails