Velkommen til Bustebloggen

En utpreget hverdagsblogg med små gløtt fra en hverdag som nok ikke er så festlig som mange skulle tro. Her luftes små og store tanker, det skrytes av interiør og gryende håndarbeidsferdigheter, mens hverdagsgledene står i sentrum. Det hele krydres med en stor porsjon humor, men har også små stikk av alvor. Håper du vil like deg her, og legg gjerne igjen et spor før du går.
torsdag 7. januar 2010

Reisememoir - del 3

Til tross for at min kjære led av mild lungebetennelse, ble nyttårsaften den morsomste på mange år. Vi startet kvelden med en romantisk middag på Barclay, en restaurant i Tartu. Der ble vi servert en aldeles nydelig biff og deilig créme brûlée. Vi bestemte oss for å i det minste late som om vi var voksne, og bestilte til og med rødvin til maten (lite teit med Coca Cola og biff på fin restaurant liksom). Det med et glass vin kan vel i ettertid sies å ha vært en bittelittegranne dum idé, så jeg fikk også rikelig anledning til å smake vann med timian (!).

Etter middagen var det klart for party. Vi var invitert hjem til noen venner av en venninne, og det var en herlig gjeng vi fikk bli kjent med. Der det er hjerterom er det husrom sies det, og det fikk vi sannelig erfare denne kvelden. Vi fikk komme inn i en liten, men veldig hyggelig leilighet. Det var fyr på peisen, og juletre i stua. Vi var mange, så det var lagt ut tepper på gulvet til å sitte på. Det var enkel bevertning, og det ble mange interessante samtaler som i hovedsak dreide seg om forskjeller og likheter mellom Norge og Estland (forskjellene er mindre enn de fleste tror, og likhetene ganske store). Enkelte ble ganske overrasket da vi fortalte om dårlige veier, høye avgifter, lange sykehuskøer og dårlige skoler i Norge. "Nei, det er ikke gater av gull i Norge". "Nei, Hvermansen har ikke flust av penger". "Ja, Norge har faktisk en av Europas eldste bilparker." "Virkelig?"

Da klokken nærmet seg midnatt fulgte vanlig "nyttårsaftenprosedyre": av med finklærne, på med superundertøy, på med finklærne og deretter så mye yttertøy du bare klarer å træ på deg. Kaldt! Etter å ha utkledd oss som vandrende sjøstjerner hele gjengen, bar det mot Raeokja Plats (rådhusplassen) hvor det var raketter og full fart.

Rådhuset i Tartu

Champagnekorker og raketter føk om hverandre over hodene på oss, og vi fikk oppleve et folkeslag ganske likt vårt eget: ikke søren om vi setter oss ved siden av hverandre på bussen om vi ikke må, men er folk litt på en snurr, er alle kjempeglade i hverandre med én eneste gang. Folk sprang i gatene, klemte hverandre og ønsket hverandre godt nyttår som om de var gode venner. Fiffig fenomen!
Kvelden ble avsluttet som VIP-gjest (!) på et av byens utesteder, før vi til slutt måtte overgi oss til Jon Blund. En fantastisk festlig kveld, og det var så gøy å bli kjent med nye mennesker.


To be continued...

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails