Velkommen til Bustebloggen

En utpreget hverdagsblogg med små gløtt fra en hverdag som nok ikke er så festlig som mange skulle tro. Her luftes små og store tanker, det skrytes av interiør og gryende håndarbeidsferdigheter, mens hverdagsgledene står i sentrum. Det hele krydres med en stor porsjon humor, men har også små stikk av alvor. Håper du vil like deg her, og legg gjerne igjen et spor før du går.
onsdag 18. februar 2015

Maksimering og minimering

Teambuilding er hyppig anvendt uttrykk når man snakker om arbeidslivet i våre dager. Teambuilding er viktig både for de faglige og de sosiale aspektene ved arbeidslivet. Man skal arbeide i team, man skal utfylle hverandre og da kommer man i havn med et hvilket som helst prosjekt. 

I grunn ikke så veldig ulikt ekteskapet, når man ser litt rasjonelt på det. Og det gjør vi her i Bustehjemmet. Vi er rasjonelle mennesker. Stort sett. Innimellom hender det dog at det rakner litt, men aldri for oss begge samtidig. Heldigvis. Den siste uka har vi hatt store problemer med vanntilførselen i Bustehjemmet. Vi har egen brønn, og nå har pumpa tatt kvelden. Om det kunne jeg skrevet mye, men det hadde ikke blitt like underholdende på Bustemannens bekostning. Denne ukas mangel på vann, har nemlig fått meg til å tenke på den gangen vi hadde litt i overkant mye, og det var en slik gang at det var en stor fordel at Bustemannen og jeg er av den utfyllende sorten og ikke like barn i lek. 

Klokken var halv to en lørdag formiddag, og vi ventet huset fullt av bursdagsgjester om en halvtime, da jeg oppdaget at det var fullt av vann på baderomsgulvet. Det virkelig fløt. Bustemannen kom til og fikk se det hele - og freaket fullstendig ut! Han hadde ikke mer enn oppdaget vannet, før han snakket om regninger i hundretusen-kronersklassen. Det spilte ingen rolle hva dette skyldtes, men det ville koste flesk, det var han sikker på!Jeg var hakket mer rasjonell, og mente at han i det minste burde sjekke ut hvorfor det fløt av vann på baderommet. Det måtte han jo selvfølgelig, sa han, men gammelt hus og greier? Det var sikkert noe med kloakken, ja kanskje var hele septiktanken i stykker! Det kunne være så mangt. Uansett var det kostbart!

Jeg husker ikke detaljene i den videre prosessen, men det viste seg at det bare var sluket som var tett. Fullstendig kostnadsfritt, og innen gjestene stod i gangen fem på to, var gulvet tørt og sluket åpent. Det kunne jo ha vært at Bustemannens krisemaksimering ikke hadde vært fullstendig ubegrunnet, men da finnes det hjelp å få. For eksempel kunne vi tatt kontakt med Polygon. De har til og med egen vakttelefon, og det kunne sikkert kommet godt med. Det er jo ikke slik at uhell skjer mellom åtte og fire på en helt vanlig hverdag. I hvertfall ikke hos oss, for her skjer det gjerne en lørdag halv to.

Heldigvis ordnet det seg den gangen, og det gjør det nå også (bare til en litt stivere pris). Én ting er hvertfall sikkert, og det er at vann er absolutt å foretrekke når det kommer i passe mengder; verken for mye eller for lite. 

 

/ / Innlegget er et redaksjonelt samarbeid. //

1 kommentar:

Mamma Marianne sa...

Hihi :) sånt kan fort jeg også finne på, men mannen er veldig rasjonell så jeg lander heldigvis ganske fort :)

Related Posts with Thumbnails