Velkommen til Bustebloggen

En utpreget hverdagsblogg med små gløtt fra en hverdag som nok ikke er så festlig som mange skulle tro. Her luftes små og store tanker, det skrytes av interiør og gryende håndarbeidsferdigheter, mens hverdagsgledene står i sentrum. Det hele krydres med en stor porsjon humor, men har også små stikk av alvor. Håper du vil like deg her, og legg gjerne igjen et spor før du går.
tirsdag 1. januar 2013

Nyttårstanker

Som blogger kunne jeg sikkert hatt et nyttårsforsett om å blogge mer, men det er nå engang slik at det er ikke viljen det står på. Det er tiden. Og den, den har jeg lyst på mer av i det nye året som vi så smått har startet. Skjønt, det er vel med tiden som så mye annet; vi rår ikke alltid over den. Én ting lærte jeg nemlig i 2012: det er ikke slik at alt handler om "prioriteringer" og at "man rekker det man vil rekke". Døgnet får ikke flere timer av at man prioriterer. Vel og merke kan man strebe etter å utnytte de timene man har til rådighet på best mulige måte, men arbeid, søvn og klesvask tar sin del av døgnet uansett hvor mye jeg prioriterer og effektiviserer. Vedkommende som skapte seg dette mantraet, hadde neppe særlig godt fotfeste i den virkelige verden, der sure mjølkeflasker og skitne sokker er en del av hverdagen.


Men tiden, hva vil jeg bruke den til? For et par år siden lagde jeg en kladd her på Bustebloggen. Kladden beskrev hvordan jeg trodde året 2011 skulle bli. Ingenting ble som jeg trodde, og allerede da jeg skrev kladden, i slutten av januar, var det duket for endringer i planene, uten at jeg visste det selv enda. Innen året var omme, var to blitt til tre, og det ble ikke noe av det hverdagsavbrekket vi hadde planlagt utpå høstparten. Nei, det er ikke alltid så lett å planlegge. 


Likevel, jeg er en planlegger av natur. Jeg liker å vite hva som kommer, og trives best når hverdagen er forutsigbar. Jeg er et av disse menneskene som kan være spontan, bare jeg får tenkt meg om. Kjedelig, kanskje, men jeg klarer ikke helt å lene meg tilbake og tenke at "alt ordner seg". Det kommer kanskje av at jeg, like mye som å være en naturlig planlegger, også er en naturlig pessimist. Glasset er dog alltid halvfullt, og jeg har da selvironi, så jeg kommer ikke så galt ut av det likevel. Tror jeg.


Nå ligger altså året der foran oss. Nytt. Ubrukt. Spennende. Jeg har mange tanker og ønsker for det nye året - mon tro om det blir som jeg vil? En kladd har jeg visst også liggende, men den får visst vente til neste gang. Bildene tok jeg i går, mens vi ventet på nyttårsgjester og nyttårsmat. Vi hadde en fin kveld.

- Har du noen nyttårsforsetter? -

Et godt nyttår ønskes fra  

 
og resten av Bustefamilien

6 kommentarer:

Refleksjon på livsvegen sa...

Godt Nytt År i Bustenellik heimen!

I dag har eg gått ein liten tur i fjøresteinane i herleg opphaldsver og fanga inn gode skinnande minne frå årets første dag.
Flotte tankar du har ved starten av eit nytt år, er ikkje alltid så enkelt som folk vil ha det til nei..


Klem på årets fyrste dag!

Petrus og Petrine sa...

Jepp, å skrive lister :)
Ikke til å stresse etter, men som dokumentasjon på gyldne øyebligg og gode ønsker. Gjerne i femårsdageboken som jeg fikk da Petrus ble født :)

Og hvor mange lister det blir i løpet av året, det gjenstår å se... <3

Shy sa...

Det tredje avsnittet ditt stemmer på ein prikk på meg, eg er akkurat slik du skriv. Liker å planlegge, litt pessismist, spontan når eg får tenkt meg om.
Men ting går ikkje alltid som planlagt. Eg veit det. I 2012 var det mykje som gjekk stikk i strid med det eg hadde tenkt...
Håper på eit bedre 2013.
Godt nytt år til deg!

Pia sa...

Ha ha, jeg gir meg ikke når det kommer til prioriteringer;)Men det er klart at en del ting kan man jo ikke bare velge bort...
Ønsker deg og dine et riktig godt nytt år! Vi blogges i år også:)

Livet i Casa Didriksen sa...

Jeg har et litt egoistisk nyttårsønske. Mer blogging enn i desember. Koser meg med bloggen min og føler at jeg henter overskudd der. Som hos deg er det tiden det står på, men skal gjøre mitt beste. Håper dtt nye blanke år blir fyllt av ting som gir glede og overskudd og gleder meg til å følge bustefamilien i 2013.

Jijji sa...

Godt nytt år!
Ja, nyttårsforsetter er det nok av her;
- begynne å trene
- spise mindre sukker i ukedagene
- litt mer selvdisiplin når det gjelder lesing (studier)

Så får vi se hvordan det går....

Klem fra Jijji

Related Posts with Thumbnails