Velkommen til Bustebloggen

En utpreget hverdagsblogg med små gløtt fra en hverdag som nok ikke er så festlig som mange skulle tro. Her luftes små og store tanker, det skrytes av interiør og gryende håndarbeidsferdigheter, mens hverdagsgledene står i sentrum. Det hele krydres med en stor porsjon humor, men har også små stikk av alvor. Håper du vil like deg her, og legg gjerne igjen et spor før du går.
fredag 19. oktober 2012

Er man Munch, så er man Munch!

Når barnet begynner i barnehagen, så hender det jo at man får seg noen aha-opplevelser. Vill gjetning, men jeg tipper på at det er flere enn oss som ikke har latt barnet prøve hint og annet. Enten fordi man ikke orker ryddejobben, eller også fordi man trodde det ikke var mulig. Forleden dag da jeg skulle hente veslekæll i barnehagen, hang det en lang rekke kunstmalerier på veggen. Ett av dem var signert Busteliten. "Wow! Kan fyren male?" Jo, så visst kunne han det! 


Tidligere i høst fikk jo Busteliten rollen som selveste Edvard Munch i filmen Munchs Mødre. Kanskje var tiden inne for å la ham spille Munch på hjemmebane også? Jeg har ikke engang tenkt tanken om at en så liten tass kan håndtere en pensel, men det er her aha-opplevelsen kommer inn i bildet igjen, da.


Godt polstret i gensersmekka, plassert i tripp trapp-stolen med en akvarellblokk foran seg, bevæpnet jeg gutten med en pensel av fineste grisebust, og vips så åpenbarte det seg et lite stykke kunst på kjøkkenbordet. Og i håret. Også litt på den blokka jeg hadde lagt fram. Jeg tenker at det var et smart move å ta kontrollen over malingsskrinet selv. For ikke å snakke om vannglasset. 

Okei, så mistet jeg kontrollen over malingsskrinet en liten stund,
men klinet er faktisk mitt eget verk altså.

Jeg kan vel ikke med hånden på hjertet si at dette er O Gud så vakkert! Det er jo ille abstrakt. Fargene har jeg dessuten valgt sjøl. Likevel, jeg er imponert over hva han får til. Bare han får sjansen til å vise at han kan. Og han kan mye, den Munchen! - Er du flink til å la barna dine prøve noe nytt? -

 

8 kommentarer:

Hustvedts sa...

Litt både óg her, men den malingen har jeg mer eller mindre latt barnehage og skole ta seg av. Det bliiiiir så mye søl med det her hjemme ;-).....

Hilsen kunst-og håndverkslæreren :-))))

Hustvedts sa...

Litt både óg her, men den malingen har jeg mer eller mindre latt barnehage og skole ta seg av. Det bliiiiir så mye søl med det her hjemme ;-).....

Hilsen kunst-og håndverkslæreren :-))))

Pepperkakefjellet sa...

Aaaaa, eg synes småbarnskunst er flott eg. Virkelig! De trur ikkje på meg i barnehagen, men eg synes det er skikkelig stas å sjå på alt det fine som blir produsert! Han er nok ein liten kunstnerspire skal du sjå:)

Mormorfarmor Inger sa...

Herlig kunstverk! Ja du vet vel at jeg elsker barnetegninger, og denne var spuperfin!
(hilser samtidig fra nr. 010 på =.
Han glemmer aldri kortet han fikk fra deg sa han ♥ )

Go' hælj! Mormorunge i hus :)

Ingamor sa...

Har et veldig interessant maleri hengende på kjøleskapet. At å lage kunst innbar å male håret rødt med blå striper hadde jeg ikke trodd. Tror det neste blir å gi jenta fargestifter, og håpe på at det ikke gir inspirasjon til veggdekor, men ellers prøver jeg å være flink til å la henne klare/prøve ting selv.

boNord sa...

Ikke dårlig! Og tenk som han kosa seg :-D

Mja, mjo jeg prøver å være flink til det...menneh, den tiden. Men joda...forsåvidt.

Hilsen barnehagepedagogen!!


Marita sa...

hehe, kjenner meg igjen. Som f.eks den gangen jeg skulle hente J og han satt og håndterte en saks med største selvfølge. DEt hadde ikke falt meg inn å gi han en saks.

Flott kunstverk forresten :)

Petrus og Petrine sa...

Så flott ...

Jeg er god på å la gutta her i huset å prøve seg på dagligdagse og andre aktiviteter. Men å ta ut vaffelen i fra jernet, det får ikke toåringen lov til. ...
Jeg er redd han legger hendene oppe i det, når han skal konsentrere seg...

Og sannheten er at jeg synes det blir mindre mas og mer hygge ved å gjøre ting sammen med gutta... Mas, og spesielt piping, er jeg nemlig skikkelig dårlig på ..

Related Posts with Thumbnails