Velkommen til Bustebloggen

En utpreget hverdagsblogg med små gløtt fra en hverdag som nok ikke er så festlig som mange skulle tro. Her luftes små og store tanker, det skrytes av interiør og gryende håndarbeidsferdigheter, mens hverdagsgledene står i sentrum. Det hele krydres med en stor porsjon humor, men har også små stikk av alvor. Håper du vil like deg her, og legg gjerne igjen et spor før du går.
onsdag 18. juli 2012

Kari Annes Håp

Har hatt to fine timer kvalitetstid med mamma ♥. Nå sover hun mens jeg sitter og smiler av den siste setningen ho stava til meg før søvnen tok over.."DU ER SÅ SNILL"

Ordene er Kari Annes, og stadig vekk kan jeg lese om slike små hverdagsgleder på Facebook-sidene hennes. Da smiler jeg også. Samtidig som jeg sender en ekstra tanke til Kari Anne og familien hennes.

Kari Anne.

Kari Annes mamma er rammet av den nevrologiske sykdommen ALS. En sykdom som rammer hardt og brutalt. Helt tilfeldig. Uten forvarsel. ALS ødelegger nervecellene, og bidrar til at den rammede lammes mer og mer, før også respirasjonsmuskulaturen til slutt lammes. Da det kun er de motoriske nervecellene som rammes, vil sanser, hukommelse, intelligens og personlighet forbli. Prognosene for den syke er svært nedslående, og forventet levetid fra man får sykdommen og til man dør, er fra ett til fem år, avhengig av hvor raskt sykdommen angriper.

Å leve med vissheten om at døden kan banke på døren når som helst, er slett ikke lett. Tankene blir fort så altfor mange, og det er vondt å kjenne på følelsen av maktløshet. Motløshet. Håpløshet. Det er vanskelig å slippe kontrollen, men man er ikke gitt et valg. Man bare må. Jeg vet jo så altfor godt hva dette handler om. 

Når alvorlig sykdom er en del av livet, er det lett å se seg blind på seg og sitt. Der andre snakker om alt som kunne, burde og skulle vært gjort, tar andre tak og gjør noe. Kari Anne er ett av disse menneskene som handler, og hun har gjort det til sin hjertesak å bidra på sin måte for å løse gåten ALS. Forskerne har nemlig enda ikke funnet verken årsaken til, eller kuren til, denne lumske sykdommen.


Nå har hun laget en CD, der hun har samlet et knippe sanger som har vært til hjelp for henne gjennom denne vanskelige tiden. Inntektene går til prosjektet "Forskning på ALS". Håpet er at flest mulig vil være med å støtte dette prosjektet, enten ved å kjøpe CD-en, eller bare gi en gave. CD-en, Håp, koster 180 kroner pluss porto.

En liten smakebit fra CD-en.

Jeg håper at du som leser Bustebloggen, også vil være med å gi din støtte. Om ikke annet, så ved å spre budskapet. Forhåpentligvis vil forskerne snart finne en løsning på gåten, og finne en kur for denne skumle sykdommen. 
Dersom du ønsker å bidra, ta kontakt med Kari Anne på karianne.pinas@yahoo.no

MAMMA: Du er den tøffeste og sterkeste personen jeg vet om og den beste mamma 
en kan ha. Jeg har lært så mye av deg, speiselt i den tiden du har vært syk. Lærdom som jeg skal ta med meg videre. Savnet kommer til å bli stort når sykdommen tar deg fra meg. Men det er godt vite at vi møtes igjen. Glad i deg!

 

6 kommentarer:

bollapinnsvin sa...

Ord blir så fattig når sånt rammer, og når vi andre står uttenfor og ikke helt fatter hvordan det går an å leve m en sånn diagnose. Den tar så mye. Mange tanker fra ida

InstatreffNorge sa...

Grusom sykdom,
men nydelig gjort av deg <3
Tror jeg vil lage ett innlegg lik
dette jeg også...hvis d er greit ;)

Klemmer

InstatreffNorge sa...

Grusom sykdom,
men nydelig gjort av deg <3
Tror jeg vil lage ett innlegg lik
dette jeg også...hvis d er greit ;)

Klemmer

Mormorfarmor Inger sa...

Det er mange skjebner ja... fælt med sånne sykdommer man ikke kan gjøre noe med...
Varme tanker sendes til din bekjent med familie ♥

rosaroseblogg.wordpress.com sa...

Kjempefint innlegg.. er venninne med søster til Kari Anne <3 har bestilt 5 cd´er. Nydelig. Gleder meg til å få de. Fin blogg du har. Klem Lisbeth

rosaroseblogg.wordpress.com sa...

Kjempefint innlegg.. er venninne med søster til Kari Anne <3 har bestilt 5 cd´er. Nydelig. Gleder meg til å få de. Fin blogg du har. Klem Lisbeth

Related Posts with Thumbnails