Velkommen til Bustebloggen

En utpreget hverdagsblogg med små gløtt fra en hverdag som nok ikke er så festlig som mange skulle tro. Her luftes små og store tanker, det skrytes av interiør og gryende håndarbeidsferdigheter, mens hverdagsgledene står i sentrum. Det hele krydres med en stor porsjon humor, men har også små stikk av alvor. Håper du vil like deg her, og legg gjerne igjen et spor før du går.
fredag 18. mai 2012

Vår 17.mai

Bustefamilien hadde en helt fantastisk nasjonaldagsfeiring i går.
Det var Bustelitens aller første 17.mai, og det var var godt for et mammahjerte og et pappahjerte og se hvor utrolig mye den vesle kællen koste seg. Han tok det som et ekte barn, og forstod liksom konseptet med én gang, der han satt i 17. mai-pyntet vogn, og så på alt som foregikk.


Ja, for det var mye spennende å se på for slik en liten pjokk som er nokså ny her i verden. Det var flagg, det var festkledde barn, det var rare lyder, og da Sarpsborg Janitsjar passerte oss under barnetoget, var han helt betatt av stortromma. Kanskje vi har en Busteliten Filibom-bom-bom? 17.mai-rangla hans hørte vi lyden av både titt og ofte, og smilet var på plass fra morgen til kveld. 


Etter barnetoget, dro vi på besøk til den ene oldemoren til Busteliten. Der ble det en kort pust i bakken, før vi dro tilbake til byen for russetog og is. Bustelitens uttrykk da vi holdt opp en is fremfor ham og sa at denne skulle han få, var rett og slett priceless! Aldri har vi sett så kulerunde øyne i hodet på den gutten, og han åt med stor apetitt. Is er visst gode saker. 


 Etter at programmet i byen var ferdig, var vi en snartur innom Bustelitens tippoldemor. Hun visste ikke om at vi kom, og ble veldig glad da en bunadskledd, blid liten kæll plutselig satt på fanget hennes. Visitten ble imidlertid ikke så lang, for vi skulle ha gjester selv på ettermiddagen. På dager som i går, går det gjerne slag-i-slag fra tidlig morgen til sene kveld.


Jeg dekket bordet med vårt dyreste og flotteste servise, og da vi satte oss til bords var det pizza som stod på menyen. Deretter var det oreokake til dessert. Og som seg hør og bør når man har gode venner i hus, så ble det selvsagt også mye skravling, og ikke minst latter. Takk for en fin kveld, folkens!


Da kvelden kom og gjestene var gått, var det deilig endelig å få av seg bunadene, og bare krype opp i sofakroken og slappe av litt. I dag er det merkbart dagen der på, og Busteliten har tatt formiddagsluren sin uavnlig tidlig til ham å være. Han er nok sliten etter alle gårsdagens inntrykk. Bustemannen har fri i dag og holder på med taket vårt, mens jeg bruker dagen til å vaske bunadsskjorter og å pakke bort søljer og flagg. Ute skinner sola fra skyfri himmel, så vi får se om ikke det blir en tur på lekeplassen i dag også. Jeg ønsker deg som titter innom en nydelig dag og en god helg! Vi blogges i morra. 

 - Hadde du en fin nasjonaldagsfeiring? - 


 

4 kommentarer:

Mormorfarmor Inger sa...

Flott feiring her også! Og værgudene orna med sola! Mormorungen gikk i 17 mai tog fra Trosvik til Fjeldberg, og det var langt for små føtter. Det ble noen metre på pappas skuldre da!
Is, pølser, vafler, kake, familie og kos. Og uendelig deilig når kvelden kom ja! Akkurat sånn en 17mai skal være! Moro for veslekæll med egen is - hurra!

VeroNot sa...

Oppsummering: EN FLOTT DAG! :-)
Ha en fin kveld og god helg!! :-) Klemmer

sisselastrid sa...

Så kjekt at busteliten kosa seg ilag med mamsen og papsen på sin første 17.mai :) Vi hadde silregn heile dagen - og det va litt kjedelig - men det vart is og kaker allikavel og gutane var fornøgde ;)

Det ligg ein liten overraskelse til deg på bloggen min og du kikkar langt nok ned i innlegget ;)

Klem

Cathrines Kreative Hjørne sa...

Hei, og vel overstått 17. mai! Høres ut som en veldig koselig 1. feiring for vesleprinsen! Jo da, de lærer seg fort at 17. mai er årets best dag, sammen med julaften og deres egen bursdag! Har mye herlig foran dere! :-)

Her var det stille og rolig 17. mai. Kulda og regnet gjorde det vanskelig for meg å gå ut, så det ble ikke helt som planlagt da, og jeg måtte få fint 17. mai pynteted barnebarn på MMS! Men, men, det kommer flere nasjonaldager!

Kos dere i helga, og hvil ut etter strabasene!

Klem Cathrine :-(

Related Posts with Thumbnails