Velkommen til Bustebloggen

En utpreget hverdagsblogg med små gløtt fra en hverdag som nok ikke er så festlig som mange skulle tro. Her luftes små og store tanker, det skrytes av interiør og gryende håndarbeidsferdigheter, mens hverdagsgledene står i sentrum. Det hele krydres med en stor porsjon humor, men har også små stikk av alvor. Håper du vil like deg her, og legg gjerne igjen et spor før du går.
tirsdag 10. april 2012

Bustenellik gjør ting Bustenellik kanskje ikke burde gjøre?

At jeg er av bondeslekt og hører ingen steder hjemme, men på landet, er ikke akkurat for en statshemmelighet å regne. I dag venter derfor store utfordringer for en enkel sjel fra de tykke skoger. Jeg skal til Oslo. All by myself. Det store spørsmålet er selvsagt: 
Hvordan i alle dager kommer dette til å gå? 

Jeg skal reise kollektivt, med buss til tog og tog til Oslo. Når (og ikke minst hvis) jeg kommer til Oslo, så skal jeg ta nok en buss, og for det har jeg helt hetta! Vil jeg klare å finne riktig bussholdeplass? Enda viktigere; vil jeg klare å komme meg på riktig buss? Og skjønner jeg når jeg skal av? Vil jeg omsider klare å komme meg tilbake til der jeg gikk på? Og vil jeg klare dette uten å ha tyllet nedpå en halvannen flaske rødvin for å stagge nerva? (Hvilket egentlig ikke er et alternativ, da jeg er forutseende nok til å forstå at det kan lede meg inn i trøbbel.)


Jeg priser meg lykkelig for en smarttelefon i veska, slik at jeg slipper å printe ut hele Norgeskartet fra gulesider.no før jeg drar hjemmefra. Jeg er privilegert utstyrt med retningssans, men har dog evnen til å rote meg fullstendig bort i storbyen. Da er det greit å bare kunne tøtsje seg inn på en fænsi æpp som kan guide meg opp og ned Karl Johan. Da kan jeg kamuflere hele turismen med at jeg skriver SMS og har innmari mange venner. Jeg har det nemlig for meg at dersom man har ryggsekk på ryggen, kamera rundt halsen og kartet i hånda, ja da er man et yndet mål for tjuvradder og småkriminelle fjortisser. 

Hvorfor jeg utsetter meg selv for storbyen på denne måten, kan dere selvsagt lure på. Faktisk så er det ganske så morsomt deg jeg skal, og jeg skal fortelle dere mer om det dersom jeg bare kommer meg helskinnet frem og tilbake (det tar jeg nemlig ikke som en selvfølge!). Jeg får reisefølge i form av et stykke tøy i morra, og jeg gleder meg veldig til det som skal skje. Elsker å være litt hemmelighetsfull!

Skulle noen av dere blogglesere fra Oslo slumpe til å se et tilsynelatende sinnsforvirret forvokst pikebarn med forskremte øyne og bustehår, som holder så hardt om veska si at knokene hvitner, så må dere gjerne ta kontakt, altså. Det kan faktisk hende at jeg trenger litt hjelp! Siden jeg først er i Oslo skal jeg ta meg tid til litt pleasure også, ikke bare business; er det noen butikker (utover Nespresso-butikken; må... ha... kaffe!) som jeg bare absolutt besøke og ikke kan gå glipp av?

Vel, vel. Dere får ha en nydelig dag, folkens. Jeg må se å komme meg avgårde. Jeg antar at denne bønder i byen-fadesen kan føre til lattermilde bloggposter for en hel uke, så titt gjerne innom igjen. 

Vi blogges! 
Håper jeg.


 

10 kommentarer:

RoseSommer sa...

Å huff å huff. Jeg klarer heller ikke å ta buss. Og trikk.....jeg bare grøsser ved tanken.
Som deg har jeg vokst opp på landet, og satt på bussen til siste stoppested. Og bussen gikk bare 2 ganger om dagen; morgen og ettermiddag. Derfor kan jeg ikke lese rutetabeller. Lykke til.

Ingamor sa...

God tur! Har trua på at du finner fram, og at dette blir en flott og minnerik tur ;) Tenk så stolt du kan være når du har kommet deg trygt hjem og kan si at du mestret storbyen!!

Mormorfarmor Inger sa...

God tur til min barndoms by ♥ Detta går bra - jeg er spent på å høre fortsettelsen!

Tove sa...

Masse lykke til. Hadde nok vært på samme måte om jeg skulle turt dette.
Klem Tove

VeroNot sa...

"Spenningen stiger.....kjenner hjerte banker...hva skjer i neste episode?
Har hun funnet frem eller sitter hun på endestasjonen et sted....alene...redd og forrvirret.." hehe.. :-)
Gleder meg til neste oppdatering!

sisselastrid sa...

Du altså....
ler meg krokete av desse innlegga dine ;)
Samtidig så kjente eg meg godt igjen - er alltid på buss-stoppen en halvtime før bussen går...er kronisk engstelig for by - her på landet er det no så lite og trygt????

Gledar meg allereie til oppfølgaren :)

Klem

Ps. Gensar? nei...det strikkar mamma ;) Her er det berre småprosjekt som er tingen...men skulle vel fått det til om eg prøvde, men usikker på om busteliten vil vere prøveklut ;)

Shy sa...

Hihi! Kan kjenne meg igjen i dette. Og eg har IKKJE retningssans.....

Stine Westmoen sa...

Kjenner følelsen du! Måtte dra til Baku i Aserbadjan for å leverer noen deler til mannen som var på jobb. INGEN god følelse nei! Mellomlandinger skulle ikke være lov...

Måasse god tur. Sy kjole hos skredder???

SV: Godt det ikke bare er meg som irriterer meg av ord deling og skrive leif...

Vivishagerom sa...

Skjønner veldig godt hva du mener!

Veldig artig skrevet!

Ønsker deg masse lykke til og god tur til Oslo.

Anonym sa...

Lykke til! Jeg kan anbefale et skilt med "reiser alene" på rundt halsen :-)
Gleder meg til å høre om turen.
Klem

Related Posts with Thumbnails