Velkommen til Bustebloggen

En utpreget hverdagsblogg med små gløtt fra en hverdag som nok ikke er så festlig som mange skulle tro. Her luftes små og store tanker, det skrytes av interiør og gryende håndarbeidsferdigheter, mens hverdagsgledene står i sentrum. Det hele krydres med en stor porsjon humor, men har også små stikk av alvor. Håper du vil like deg her, og legg gjerne igjen et spor før du går.
mandag 13. februar 2012

Økonomisk på alle måter, altså

Tross husmortilværelsen, kan dagene i Bustehjemmet bli nokså hektiske. Det er fritidsaktiviteter, venninnetreff, overtid og alt annet som tar tid, og alt skal klaffe med Bustelitens spise- og sovetider. Da er det greit å ha noen faste planer å forholde seg til. Middagsplaner for eksempel. Det er utrolig kjekt å slippe å tenke på "hva skal vi ha til middag i dag?" hver eneste dag. 


Spontanmiddager blir ofte både dyre og usunne, og variasjon blir det heller ikke mye av. Derfor forsøker vi så godt vi kan å følge fastsatte middagslister her i Bustehjemmet. Da har vi noe å forholde oss til hver dag, og vi kan heller legge litt ekstra tid i å lage et godt måltid, fremfor å finne ut hva måltidet skal være. Terskelen for å prøve noe nytt, blir dessuten litt lavere om man har litt tid når man planlegger middagen. Da er sjansen større for at man finner på noe annet enn det samme som man alltid spiser.


Er i tillegg middagslisten skrevet opp et sted, blir den lettere å følge også på de dagene man er litt lat og ikke har særlig lyst til å lage mat. Like før jul fant jeg denne koselige tavla på Plantasjen. Den passer perfekt inn på kjøkkenet vårt, og har perfekt størrelse for en ukesmeny. 


Hver fredag fører jeg opp menyen for påfølgende uke, og skriver handlelista der etter. Ja, for har man en middagsliste, kan man handle én gang i uka, og man slipper all denne småhandlinga som fort gjort blir kostbar når man går der i butikken med tom mage, tom for ideer. Det er dessuten lettere å få brukt middagsrester. Man vet jo gjerne hva det blir rester av, og da kan man legge opp ukesmenyen slik at man får brukt alt. Er man enda smartere, samler man på middagslistene sine slik at de kan gå til "gjenbruk" noen uker senere, så sparer man jammen tid også. Økonomisk på alle måter, altså. 


Har du middagslister?
Og har du noen gode middagsforslag som vi kan føre på vår?  

Med ønske om en god middagsuke
fra
 

8 kommentarer:

Åshild sa...

Prøv min Fisk i folie. http://bestemorsmat.blogspot.com/search/label/Fisk%20i%20folie

Jeg bruker frossen torsk i biter (smaker mye bedre "torskeblokk") og legger dem frosne i pakka.

Sett et steketermometer inn i fisken på slutten. Fisk er ferdig ved kjernetemperatur 50 grader.

Over Regnbuen sa...

Kjempefin travle! Og ja, en middagsluren er gull verdt! Jeg lager månedsmeny, men tror jeg skal kun henge opp ukesmenyen. Er ikke så veldig fint med et kjedelig A4 ark med menyen på :)
Ha en fin mandag!

Mona Christin sa...

Har ikke liste, men skulle gjerne hatt det. Ikke lett med middager bestandig.

Her blir jentene helt ville når vi har fish'n crisp (findus), poteter og remulade.

Lykke til.

Klem Mona C

A K sa...

Kjekt med middagsmeny ja. Vi er nødt for å handle 2 ggr iuka for å ha melk og frukt nok, eller må vi kjøpe større kjøleskap ;)

Vi har fast oppsett på middagene, en dag med suppe/gryte/vegetar aktig mat, 2dager fisk, en dag kjøtt, taco på fredag, pizza/lasange eller annen lørdagsmat på lørdag og søndagsmiddag :) og hver gang jeg spør jentene hva de har av forslag til middag kommer de med pannekakeønsker ;)

Her er det tid for å stappe i lillebror 2 skriver grovbrød, en liten haug med blåbær, druer og mais som snakcs, vannflaske og pupp på toppen så han sover en stund ;) denne karen er glad i mat ;)

Håper vi ser dere snart? Har dere lyst å ta turen hit eller invaderes av oss? ;)

eventyrLise sa...

Lager også ukesmeny og handler en gang i uka. vi setter ikke opp dager, jeg velger litt ut ifra hva jeg har lyst på og om vi har noen planer. denne uka skal sambo plutselig jobbe overtid og jeg er blitt magedårlig. spent på hva middagen i dag blir til småttene.

Fin tavle forresten. min henger på post-it lapper. Hehe

Anonym sa...

Så fin den var!!! Ha en fin kveld!

Beate♥

Anonym sa...

Flinka!!!
Vi pøver å ha middagslister hver uke. Av og til er vi flinke, av og til er vi ikke fult så flinke....
Klem

Hegeslilleboble sa...

Kjempesmart. Jeg har prøvd noen ganger men faller alltid av.... men skal prøve igjen....

Related Posts with Thumbnails