Velkommen til Bustebloggen

En utpreget hverdagsblogg med små gløtt fra en hverdag som nok ikke er så festlig som mange skulle tro. Her luftes små og store tanker, det skrytes av interiør og gryende håndarbeidsferdigheter, mens hverdagsgledene står i sentrum. Det hele krydres med en stor porsjon humor, men har også små stikk av alvor. Håper du vil like deg her, og legg gjerne igjen et spor før du går.
tirsdag 11. januar 2011

Om dausau, Oluf og solskinn

Dette innlegget skal helt og holdent vies til søvver. Eller sævver om du vil. Korrekt, norsk skrivemåte er forøvrig sauer, og jeg tror vi for enkelhetens skyld forholder oss til skriftssproget i en skriftlig beretning.

Bustenellik har en stor forkjærlighet til sauer. Til tross gode argumenter som gratisgående gressklipper og varm ull, har Bustemannen fortsatt ikke gått med på å anskaffe en slik en. Bustenellik har holdt gnålet om en sau gående i omlag like lang tid som Bustemannen og Bustenelliken har delt postkasse, men til ingen nytte. Bustemannen har imidlertid ingenting i mot å holde sau, så lenge den er dau. Følgelig økes stadig bestanden av dausau i Bustehjemmet. Da fortrinnsvis i form av saueskinn.


Oluf er bjellesauen i så måte, og han har faktisk høyere status en Bustemannen i ektesenga. Mens Bustemannen protesterer høylydt på iskalde koneføtter, varmer Oluf dem med den største selvfølgelighet. Trofast ligger han i senga natt etter natt. Det har han gjort i hele min levetid, og jeg simpelten elsker ham!


Oluf var det første lammet hjemme, og er derfor litt spesiell. Vi hadde nemlig sauer hjemme når jeg var liten, og det var stor stas. Sauer er faktisk ålreite dyr. Ja, ikke værene kanskje, da. De kom alltid i fullt firsprang mot meg hver gang jeg snudde ryggen til. At strømgjerdene ikke ble min død, er vel egentlig bare flaks. Kvernhusgutten vår var unntaket, men så var han da også oppdratt som koppelam.


Men, nå var det ikke Oluf, Martha, Torill eller Torbjørn (typiske sauenavn i våre kretser) som skulle være tema her. Faktisk var det Bustehjemmets siste tilskudd til sauebeholdningen - fire lam fra Princess - som jeg hadde tenkt til å henge meg litt opp i her. De kom i hus etter at vi byttet noen julegaver, og er både fine å se på, og gode å varme seg på. Det store spørsmålet dukket imidlertid opp når jeg tok merkelappene deres nærmere i øyesyn. 


Organsik materiale som ikke tåler sollys?
Jeg kan ikke huske at vi hjemme holdt sauene inne på solskinnsdager?
Hva skjer dersom en sau utsettes for direkte sollys, da? Sprekker den som et annet troll? Forsvinner den? Får den solstikk? Blir den kanskje solbrent? Jeg vil anta det er en dårlig idé å smøre inn saueskinn med faktor 15?


I realiteten er det jo strengt tatt ikke noe å undre seg over. Saueskinn er jo en typisk vintergreie, og da er det jo mørkt likevel. Når det først er lyst, så bare regner og snør det allikevel. Dog... Det er kanskje ikke alt man skal vite her i verden. I såfall er det det bestefar svarer hver gang jeg stiller vanskelige spørsmål han ikke helt klarer å svare på. Skjønt, han fant ut hva Noah spiste i arken, men det kan jeg jo heller fortelle mer om siden.  

Ha en fin tirsdag - med eller uten dausau!

 

Forresten, takk for mange støtteerklæringer i gardinsaken. Nå har jeg hardtslåede tallmateriale å legge på bordet dersom gardinsaken skulle komme frem i lyset igjen. I skrivende stund later det til at Bustemannen har glemt hele greia. Puh!

5 kommentarer:

Snuskebassa sa...

Fantastisk :-)
Jeg liker også dausau, og har aldri i min villeste fantasi tenkt muligheten for at vi påfører hverken skinnene eller sauene skade om en lufter dem i solskinnet.....
Håper du holder oss oppdatert på saken!
Klem fra LIV

Frøydis sa...

Herlig!! Og helt enig med Bustemannen at dau sau er best ;-)
Godt du har en til å varme kalde føtter på nettene..her går det i raggsokker..ikke direkte lekkert, men godt og varmt!
Gleder meg til oppdateringen, hehe

Ha en fin dag videre og klem fra meg

Lykkeliten sa...

Så herlig skrevet:)
Dausau er herlig! SKulle gjerne hatt en sau i hvert sete i sofaen=D Men enn så lenge vi har småunger, får de ligge i skapet.... Så slipper jeg å "gre ut" makrell hver morgen etter frokosten;)
Ble nysgjerrig på hva som skjer med sauen om du tar den med ut i solen... kanskje vi en dag får svar!

Ha en nydelig kveld, klem♥

Camilla sa...

Herlige du!
Det er så mye herlig som står på merkelapper som følger med klær og ting. Sau som ikke tåler sol, jadda ;)

Klem, Camilla.

Pia sa...

Jeg sier også sævver. Visste ikke at de ikke tålte lys. De tåler jo det når de lever - kanskje annerledes med dausau.

Related Posts with Thumbnails