Velkommen til Bustebloggen

En utpreget hverdagsblogg med små gløtt fra en hverdag som nok ikke er så festlig som mange skulle tro. Her luftes små og store tanker, det skrytes av interiør og gryende håndarbeidsferdigheter, mens hverdagsgledene står i sentrum. Det hele krydres med en stor porsjon humor, men har også små stikk av alvor. Håper du vil like deg her, og legg gjerne igjen et spor før du går.
tirsdag 23. november 2010

Sparegrisens jubel: Gjenbrukens mange ansikter

I dag har Bustemannen all grunn til å være fornøyd med kona si. Han vet riktignok ikke, så vidt jeg vet, at vinninga muligens kan ha gått opp i spinninga i løpet av måneden, men det er jo ikke poenget her.


Mange i Blogglandia, meg selv inkludert, er opptatt av gjenbruk, men har dere tenkt på at gjenbruk kan ha mange ansikter?


I dag har jeg rundt regnet spart intet mindre enn 1 600 kroner. Hvordan?
Ved å finne frem nål og tråd!


I stedet for å kaste klær med en liten skavank, forsøker jeg så langt det lar seg gjøre å reparere dem i stedet. At leggingsen har spjæret i skrittet, er da strengt tatt ingen grunn til å kjøpe ny? Eller at den nye tunikaen hadde fått en flenge i stoffet gjør den ikke klar for UFF?


I dag fikk jeg endelig psyket meg opp til å kaste meg over haugen av ødelagt tøy som hadde samlet seg opp over lengre tid i Bustehjemmet. Til og med raggsokkene som har ligget på vent med store hull siden jula 2007 (!), fikk komme under stoppenåla i formiddag.


Selv Selma følte for å bidra litt i dag. Hvor enkelt det er å sy med en pus hengende fast i sytråden, se det er en annen sak!


Rundt regnet reparerte jeg klær til en verdi av 1 600 kroner. Slettes ikke verst? Om man tar seg tiden til å sette seg ned med nål og tråd og fikse litt her og der, så er det utrolig hvor mye penger som kan spares. Tenk om jeg skulle erstattet klærne med nye? Nå har jeg plutselig 1 600 kroner "til overs" som kan brukes til noe annet. Ja, til og med en joggebuksebak som ingen har maken, har jeg! 
 

Penger spart, penger tjent.

Hva gjør du med ødelagte klær?

 

7 kommentarer:

Mie fra Mies Mirakler sa...

Så søt uglelapp! Jeg har en pose i skapet med diverse "syke" bamser og klær, om den noensinne kommer frem fra glemselen er uvisst, men terskelen for å kaste klær er ganske høy her i huset. Mye blir til kluter og mye gis bort til venner og Fretex. *♥*

Bergljot sa...

Så flink du er! Tusen, tusen takk for den flotte lykta. Den ble testet ut i går, med rødt lys, og det ble den reneste julestemningen per omgående. Bokstavelig talt et lyspunkt i hverdagen, ble den.

Frøydis sa...

God morgen :-)
Gjett om jeg har gledet meg til å finne ut hvordan du klarte å få 1600kroner ekstra nå i juletida..hehe..
Flink du er!
Må nok være ærlig og si at her i huset kastes klær det kommer hull i, men det er sikkert fordi jeg ikke eier nål og tråd..for ikke å snakke om de 12 tommeltottene...
Ha en flott dag og klem fra meg :-)

A K sa...

så flink du har vært!! Jeg prøver også så langt det lar seg gjøre å tenke litt gjenbruk ;) Så her er er det mye avklippete strømpebukseføtter på ullstrømpebuksene som blir til stilongser osv ;)

Jeg har vært veldig lite aktiv på bloggingen i det siste så har ikke fått sagt ifra ang bloggtreffet... Det hadde vært kjempehyggelig å vært med!! Men bekkenet er så kranglete for tiden at det har det best hjemme på sofan... håper det blir bloggetreff igjen om ikke så altfor lenge :)

Nå gleder vi oss til å få låne mannen din litt i ettermiddag så det blir nye benkeplater og klart kjøkken for å pynte og starte på adventstiden :) For ikke å snakke om å få ryddet opp esker osv som står på gulvet til lille J`s store glede ;)

Håper vi kan sees snart!! bare å si ifra når eksamenstyret roer seg og dere har tid til å treffes :)

klem

eventyrLise sa...

Nå minna du meg på at jeg har noen klær jeg burde gjort noe med også... Det er som du sier ikke så mye som skal til, så kanskje jeg skal få ut fingeren snart og gjøre noe med det. Man får jo så god samvittighet når man sparer litt penger :D

Elin sa...

Du er jammen meg flink du altså:)

Jeg må vel ærlig innrømme at jeg er ikke flink til å reparere ødelagt tøy...men kanskje jeg blir det en gang;)

Ha en fin dag:)

Klem Ea

Jennys fire vegger sa...

Hei, og takk for koslig kommentar hos meg. Så koslig å treffe andre fra sarp her! :o)

Syns du har vært veldig flink med nål og tråd, og jeg må innrømme at jeg ikke hadde klart å spare en hundrings engang... Tar du i mot bestillinger, kanskje? :-D

Nå skal jeg titte litt mer hos deg!

Ha en fin dag videre.
Klem Jenny

Related Posts with Thumbnails