Velkommen til Bustebloggen

En utpreget hverdagsblogg med små gløtt fra en hverdag som nok ikke er så festlig som mange skulle tro. Her luftes små og store tanker, det skrytes av interiør og gryende håndarbeidsferdigheter, mens hverdagsgledene står i sentrum. Det hele krydres med en stor porsjon humor, men har også små stikk av alvor. Håper du vil like deg her, og legg gjerne igjen et spor før du går.
mandag 15. november 2010

På sengekanten, del 2: Pinlig avsløring

”Hah! Nå tok jeg nesa di! tok jeg den!” Bustemannen vifter triumferende med tommeltotten klemt mellom pekefingeren og langemann. ”Få den tilbake!” roper jeg mens jeg griper etter hånden hans. For sent. Bustemannen har allerede kastet den av gårde, og den landet på dørterskelen. ”Natta!” sier Bustemannen og snur seg med ryggen til. I brøkdelen av et sekund blir jeg liggende handlingslammet, før jeg kaster meg rundt og røsker tak i nesetyven. ”Hent nesa mi! Du henter nesa mi før du legger deg til å sove!”
”Ne-he-hei!” erter Bustemannen. ”Hent nesa!” kommanderer jeg, med påtatt gråtkvalt stemme. Sannheten er at jeg faktisk begynner å bli ganske panisk; jeg ha på plass den nesa før jeg kan telle sauer og hilse Jon Blund blidt god kveld.
”Du er ikke sann! Treogtyve år og du tror at nesa di faktisk er borte?”
”Ødelagt av en barndom med nesetraumer,” forklarer jeg, og forsøker nok en gang å dytte mannen ut av senga og bort til dørterskelen der nesa ligger.


Ja, for jeg er jo ikke så dum at jeg faktisk tror at det bare er å røske av hvilken kroppsdel det skulle være, og kaste den av gårde. Det er bare det, at enkelte ting vokser man aldri i fra. For eksempel kan man fortsatt synes kinderegg er godt, selv om man er konfirmert for lengst. Min greie (i tillegg til kinderegg selvfølgelig), er nesa mi. Den jangler du rett og slett ikke med! Tar du den, må du pent sette den tilbake skal jeg klare å gjenfinne roen. Bustemannen finner dette ustyrtelig festlig, og er glad for at hans svigerfar har lagt et godt grunnlag for min frykt.

”Greit. Jeg henter nesa, hvis du lover og bloggifisere det. Dumma.” Jeg tenker meg om i to sekunder, og samtykker. Jeg ha nesa, koste hva det koste vil. Bustemannen karrer seg ut av senga, tusler bort til døra, plukker opp nesa og setter den pent på plass. Midt i sin frustrerte frues ansikt. ”Takk!” sier jeg, med hånda beskyttende plassert over nesa. ”Fornøyd?” spør Bustemannen så, før han setter inn dødsstøtet:
”Hva gjør du hvis jeg svelger nesa di neste gang, da?”

Spørsmålet blir hengende i lufta, mens han snur seg med ryggen til og sovner. Selvfølgelig. Tilbake ligger jeg. Skremt. Undrende. Med to hender på nesa. Svelge nesa mi? Går det an? Hva i alle dager gjør jeg da? Jeg ligger våken i natten, og innser at aldri kan jeg senke skuldrene igjen.

Dere får bare le.

,åpen og ærlig

11 kommentarer:

Hegeslilleboble sa...

Hahaha, hjelpes meg. Jeg LER!!!! Ustyrtelig herlig! Ha en flott kveld (forhåpentligvis uten noen form for nese-stjeling).

verdens heldigste mamma sa...

Denne gangen ler jeg ikke.. men smiiiiiler av nyyyydelige du ! :)

Elisabeth, innerst i veien sa...

Ho ho ho, barndomstraume!

yesheimen sa...

Hehe, morsomt innlegg, og jeg lo meg igjennom hele stykket...

Elin sa...

Hehe ja jeg LER;) Utrolig moro...du får passe godt på nesa di ja;)

Klem Ea

SjarmogKaos sa...

Ha,ha - snakk om problemer hvis han svelger den!! Utrolig morsomt at du i del hele tatt TØRR å blogge om dette - respekt ass!! Pass på nesa di du, og holde på den så du ikke blir som Michael Jackson! Hi,hi..!

fru Dyregod sa...

Å, herlig!

Anonym sa...

Er det mulig???? Psppa

Mie fra Mies Mirakler sa...

Dette er noe av det morsomste jeg har lest på lenge, utrolig bra innlegg. Håper du får ha nesa di i fred fremover ;) Jeg liker forresten heller ikke at noen tar nesa mi, spesielt ikke dattra på 2 år for ho har noen sykt skarpe negler som vokser ut en halv cm idet man legger fra seg negleklipperen og snur ryggen til, og ho stikker alltid en finger inni neseboret når nesa tas. AU! *♥*

RoseSommer sa...

Nesespising er bare tomme trusler. Han kommer jo aldri i verden til å prøve seg på det, det skjønner du vel; det er jo BEIN i den. (Det har han nok helt sikkert forstått by now.....

Og å også kommentere forrige innlegg om kyssing, og at du synes bigami kunne være OK? Vel, du har ikke heller tenkt å ha en mann OG en kone, da? Det måtte jo være den ultimate løsningen for en travel dame?!?

(Kom hjem fra Nice i kveld, og MÅTTE se hva du hadde drevet med siste uke. Vel, DETTE var kanskje ikke hva jeg hadde ventet...)

Renate sa...

Så utrolig vittig skrevet!! Ser det for meg :)
Koselig at du dumpet inn på bloggen min og bestemte deg for å følge meg. Velkommen skal du være! Tror sannelig jeg skal følge deg også ;)
Ha en fin dag, forhåpentligvis med nesa godt på plass der den skal være :)
Klem

Related Posts with Thumbnails